Om "sina" olika träningssätt & att dissa andras

Det är ganska intressant att kolla runt på andras bloggar & speciellt att läsa om olika träningssätt....För ALLA har på ngt sätt sin egen metod. Visst en del kör ENDAST på ett visst sätt, å då oftast efter ngn "känd" guru inom agilityn.

Men det som gör mig så trött är när man läser hur vissa till 100% dissar någons sätt att träna & lära ut?!? Självklart utan att nämna några namn, vilket jag inte heller gör på den/dom som blir dissade. Men "alla" vet ändå vem som menas....

Självklart behöver jag INTE läsa dessa bloggar, det är ju bara att inte "gå in" men....det är ändock intressant läsning! En parantes bara:)

Men det kan kanske bero på att personen själv i fråga kanske bara vill att "alla" ska komma till just dom & träna?! Lite ironiskt kan jag tycka, att man helt å hållet höjer sig själv till skyarna...samtidigt som man helt dissar andra träningssätt & ifrågasätter hur i hela friden agilityfolket kan BETALA för att gå kurs för personen/personerna ja dom är tydligen flera.... 

Sedan att agilityfolket BETALAR SÅ MYCKET pengar för att lära sig det ena eller andra, oj,oj,oj då går personen i fråga på högtryck....

Det kan väl inte vara så att agilityfolket ifrågasätts OM dom är helt friska:) för att dom VILL TESTA olika instruktörers sätt att träna???

Själv tror jag helt klart på att man ska våga testa olika sätt, alla är vi olika & alla har vi olika hundar. Visst, många instruktörer tar mycket betalt:( men dom ska väl oxå leva:)

Själv så är jag som i gottebutiken, jag PLOCKAR endast ut det godaste!!! Men däremellan kanske jag testar ngt som man inte köper igen.....För nyfiken på ngt nytt det är i alla fall jag:)

Har under mina agilityår gått för många olika typer av instruktörer & tycker mig nu hittat min "stil", & som jag JUST nu kör efter. För som ni alla vet så händer det otroligt mycket inom agilityn, nya träningssätt poppar upp hela tiden. Himla KUL igentligen, att "upptäcka" att oj, så där kanske skulle fungera med mina hundar & sedan testa!!!

Funkar det, kör på! Funkade det inte? Testa igen....Finslipa, fundera, analysera, åk på en tävling & TITTA på hur folk kör sina hundar, rasspesifikt, PRATA med varandra, kanske med ngn som har samma ras, filma, ta hjälp av en träningskompis eller GÅ KURS för en instruktör som kör på just det sättet som du skulle vilja testa:)
För att inte tala om alla böcker & filmer som finns:)

Ett tips är oxå att läsa många bloggar/hemsidor som har med våran underbara sport AGILITY att göra. Det finns mycket gottit att plocka, för många är otroligt ambitiösa & delar med sig av just deras sätt att se & träna agility:) Där kan man ofta hitta banor, filmer, träningskombinationer & andra användbara tips.

Möjligheterna är MÅNGA!!!


Man måste våga för att vinna & jag VILL att MINA HUNDAR SKALL VINNA:) Å då är det min uppgift att ta dom dit på bästa & roligaste sättet!!!
För agility är KUL & ska vara KUL att hålla på med:)

Men jag TRÄNAR för att det är så jäkla KUL!

Bonusen kommer när det är dax för tävling.....

Just precis JAG TÄVLAR FÖR ATT VINNA!!! Men vägen dit vill jag ju ska vara så där underbart rolig både för mig & mina hundar:)

Å MINA HUNDAR VINNER, då & då men däremellan har vi KUL ihop!!!

Trots eller pga av att jag TRÄNAR/TRÄNAT för många olika instruktörer:)

TACK till Annika Aller & Anita Axelsson, ni har verkligen visat vägen hur man på bästa sättet tränar agility!!!

För att efter all träning till slut VINNA(ibland):)

Nu är det nog snart vår för det flyger en fluga på fönstret?!?! Den har nog vaknat ur idet....

Njut av era hundar!

Kommentarer
Postat av: Tessan

Håller absolut med om att det ska vara roligt på vägen till framgång. Och även om vi inte når framgångarna så har vi i allafall haft roligt tillsammans jag och mina hundar! Men det klart vi oxå vill vinna... :-)

Ha en bra dag! //Tessan

2010-03-02 @ 09:02:59
URL: http://www.kennelprius.se
Postat av: Marie G

:)Agility är & ska vara KUL att hålla på med oavsett vilka mål man har:)



Att tävla & att kanske, kanske VINNA är ju bara grädden på moset....



Nu njuter vi vidare av den underbara dagen!

2010-03-02 @ 10:07:32
URL: http://marieosindie.blogg.se/
Postat av: Kristina F

Håller oxå med. Det är det bästa som vi har gjort att börja med Agility även om vi bara är på nybörjar basis. Men jag har fått en mycket bättre kontakt med min hund och det tack vare att både jag och min hund tycker att det är jätte kul.Sen vad det blir framöver får vi väl se men vi kommer att fortsätta träna iallafall.//Kristina

2010-03-02 @ 11:40:31
Postat av: Marie G

Precis Agility är KUL!!! Självklart har inte alla målet att komma med i landslaget, men TRÄNA vill vi ändå:)

Självklart ska du tävla Atos:)

2010-03-02 @ 18:58:28
URL: http://marieosindie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0