Agilityträning med mina stjärnor!

Söndagen började med att jag & hela ligan traskade nästan ända bort till Gärtuna:) Tidiga söndagsmornar är det ju inget folk ute så hundarna kunde gå lösa..

Lena plockade upp oss & sedan tillbringade vi hela dagen i Tumba. Att vara där en hel dag tröttar ut hundarna kan jag lova & helt utan att jag behöver aktivera dom:) Mycket praktiskt kan jag lova..

Vi var hemma till 16.30, bara för att hinna byta om tills INgela skulle komma & plocka upp mig kl 16.45. Snabba ryck men vad gör man inte för att få träna agility i ridhus?! Sindie & Milloo fick stanna hemma, tror att Sindie tyckte det var ganska skönt att få lugn & ro.

När vi kom dit så började vi med att dra fram gungan, den var ju liksom lite insnöad. Sedan gjorde vi plats för den inomhus.

Hade ju kollat in olika bloggar & hemsidor för att kanske få ngn inspiration på vad jag skulle vilja & behöva träna med mina tjejer. 
Ville ju träna följande:

Breeze: Knixiga slalomingångar-UTövningar där även mer självständigt arbete skulle ingå, så att jag inte skulle behöva röra mig så mkt. Snäva svängar.

Trizz: Slalom samt ingångar h & v. Släpp & bakombyten. Kanske ngt blindbyte.

Ja då var det ju bara att börja plocka fram & bygga.

Jag byggde följande: Hopp-hopp- (1 meter raktfram höger)-däck-(1 m raktfram v)-säck-tillbaka till däcket-hopp-kort tunnel-tvär sväng h hopp-hopp-ut hopp tillbaka-tunnel-tvära svängen h hopp-hopp-blindbyte till korta tunneln SLUT.

Men självklart började jag med att värma tjejerna:) Kändes som om jag traskade & traskade runt runt i ridhuset, men det är ju så himla viktigt att dom & JAG är ordentligt uppvärmda! Vi skulle alla börja vid min övning & jag skulle köra först med Breeze. Då KANSKE hon kan vara hyffsat lugn när jag sedan kör Trizz...

Breeze: Började efter uppvärmningen med att köra slalom ådde h & v samt knixiga ingångar. Snacka om att hon var TÄND &  LADDAD!!! Men oj vad hon lyssnade bra!!! Nästan så att jag flög på MOLN efter den övningen:)

Sedan körde jag övningen som jag byggt upp & det började kanoners, man har ju en STJÄRNHUND!!! Men sedan kom det ngt grus i masineriet just det JAG var lite OK mkt otydlig/sen/tidig i min handling & hon missade sista UThoppet suck...Typiskt när man har en STJÄRNHUND & så måsta hon dras med mig:( Ja,ja På´t igen....Å se nu hade JAG fått in i skallen när & hur jag skulle röra mina fötter & då satt det klockrent! Så jäkla KUL!!!
För det finns fasiken inge roligare & ballare än att köra agility när det bara flyter! Vilken känsla!!
Körde både UThopp & blindbytehopp & satan i gatan vilken hund jag har!!!
Efter att ha kört henne så LOG jag nog mest hela tiden medans jag kollade in dom andra:) Sedan var det Trizz tur att få köra.

Trizz: Efter att ha kört Breeze så var jag ju himla nöjd & hade nu inga jättestora förväntningar på Trizz...Men oj,oj,oj vad jag bedrog mig!!! Jösses hon körde ju samma övningar som Breeze & fasiken nästan lika BRA!
Men självklart har ju även Trizz mig att dras med:) Men förrutom det så var hon så JÄKLA SKIT BRA!!!
Hon lyssnade-var fokuserad-jobbade på som attan-vilken fart oj,oj,oj jag var helt lyrisk över henne efter att ha kört både slalomövningen & kombinationen!!!
Finner nästan inte ord över hur himla kanon hon var min lilla stjärna!!!

Sedan körde jag Breeze på gungövningen med bla en hinderstolpe som hon skulle springa ut till & sedan runda. Praktiskt för mig att träna på ngt sånt så att jag slipper springa så mkt. Eller slipper jag kan ju fasiken inte göra det & då får jag hitta på lösningar...Men den har hon kört mkt & kände genast igen:) Skryt skryt men Breeze är f.n en kanonhund!!!

Även Trizz fick köra gungövningen men rakt på. Tyvärr så fick vi inte bort all is på uppgången:( Så när Trizz sprang upp på gungan så var hon för lätt så den gungade inte över. Jaha då var det bara att belöna när hon stod där & sedan fick åka hiss ner. Lite läskig tyckte hon sedan att den var:( Men med kycklig som mute så gick det vägen..Sedan märkte jag att hon blev trött så då slutade jag.

Summa av denna träningskväll: Underbara hundar har jag!!! Lyrisk matte var jag!!!! Behöver inte skriva mer:) Jag kommer nog snart ner på jorden igen men tills dess så NJUTER JAG AV MINA HÄRLIGA AGILITYHUNDAR!!!

Kan lova att hrla ligan sedan sov gott & jag med, efter att ha knaprat lite värkpiller:(

Nästa söndag har vi agilityträning igen, JIPPIE!!!!

Njut av era hundar!
 

 


Kommentarer
Postat av: Linnea

Hej Marie! Vet inte hur jag ska skicka bilderna till dig? Din hotmail? Kram Linnea

2010-03-08 @ 21:08:32
Postat av: Carina och Russeltussarna

Ja jag tränar på, längtar efter barmark så man kan vara på fotbollsplan och träna igen.

Ja solen är underbar, njuter för fullt.

Ha det bra

2010-03-09 @ 09:42:32
URL: http://carinaduvefjord.blogg.se/
Postat av: Marie G

Hejsan Linnea, du kan skicka dom till: [email protected]

Ska bli spännande att se korten:)

Kramis

2010-03-09 @ 12:42:42
Postat av: Marie G

Ja nu börjar man ju ana att VÅREN är på G, HÄRLIGT är det när solen skiner:)

Hör av dig om du vill ha promissällskap.

Njut vidare i solen!

2010-03-09 @ 12:44:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0