Agilityträning i ridhuset igen:)

Men dagen började tidigt men då blev det bara en pissrunda, klockan var ju sisådär 05.50 söndag morgon, avvis någon???? Nä skulle inte tro det....

Men sedan vid 08.40 traskade jag med hela ligan mot Tumba eller ja så långt vi han innan Lena plockade upp oss. Just den här morgonen så kom vi en bit efter ÖB, en ganska bra längd på promis. Sedan tillbringade vi hela dagen i Tumba. Mille hade pink/parningsskydd, ngt han inte är sååå förtjust i men han får gilla läget. Trizz ville bara ut, enligt Lena för att  "jaga" hane:) Så henne fick vi ha koll på....Sindie & Breeze hade full koll på både besökande hundar, folk & så ALLT godis:) Breeze är en riktig snattare, suck...

Sedan skjutsade Lena hem oss & tog Mille med sig hem:( Snällt av henne men jag saknar honom redan, min Prins! Men nu var det tvunget, kunde ju inte ha honom kvar hemma med en höglöpande Trizz...

Å så kvällens höjdpunkt, just AGILITYTRÄNINGEN i ridhuset:) Tog bara med mig Breeze & Trizz, Sindie fick stanna hemma med ett ben. Tror nog att hon var nöjd med det.

Min plan för Trizz var bakombyten-fart -slalom/ingångar/h & v. Planen för Breeze var ngt vagare men köra sådant som jag inte behöver röra mig så mkt, dvs hon ska jobba på direktiv från mig. Låter enkelt hmmmm...

Breeze: Som vanligt så måste jag börja med henne så att hon inte river hela ridhuset eller gör oss alla döva:(
Byggde upp: Hopp-hopp(ngt till vänster)-tunnel(ngt till höger)-hopp-snäv sväng till höger-slalom-snäv sväng till höger & så börjar vi om.
I dag var en sådan där dag när Breeze var SUPERTAGGAD!!! Både på gott & ont....Bra om hon är sådär lagom taggad men i Breeze värld så existerar inte ordet lagom:( Fullt ös från start till mål är mer hennes melodi! Visst jag vill oxå ha en hund med fart & driv men...ja ja hon är supersugen & kör till 110%. Var trots allt riktigt nöjd med allt utom slalomingångarna:( Där var hon för speedad för att jag skulle vara nöjd med % rätt....hmmm ngt jag vet att jag måste träna på! Så det gjorde jag om & om igen...Däremot så jävlar vilken fart hon hade inne i slalomen!!! Det gillar jag!!! Måste, måste träna mer ingångar i den jäkla farten, vill ju INTE ta ner hennes fart utan lära henne ta ingångarna rätt 100% trots hennes fart.
Körde även lite fotposition, h & v, åt sidan samt bakåt. Duktig var hon & laddat till max:) KUL!!!!
Däremot så drev hon mig till vansinne när jag sedan bytte till Trizz:( Hon levde f.n rent utsagt inge bra, Men vad gör man åt det??? Tips ngn???

Trizz: Ville se om hon ville/kunde jobba trots att hon var på G in i höglöpet....Å visst ville hon köra agility:)

Började lite lätt med bara gungan, den var fortfarande lite tung pga av "is" nertill suck...Så även denna gång var den liiite läskig:) Men jag hade med mig en liten chipsburk som jag stoppade köttbullar i + på. Ställde den ca 2 meter efter gungan så hon visste att den fanns där. Å som hon jobbade & vilken fart hon hade efter gungan:) Kanoners!!! Men....första gången tjyvade hon, men då var det bara att göra om.

Sedan körde jag slalom både h & v. Gick lite sisådär...Fick tipset av Ingela att vara helt tyst & låta henne jobba utan att jag var där & störde....Givetvis var jag brevid henne som "stöd". Gick mkt bättre! Men när det blev fel så gjorde jag om från där hon gick ut. Men efter att ha tänkt på saken såhär i efterhand så ska jag skita i det! Blir det fel så ska jag som jag gjorde med Breeze bara fortsätta rakt fram med fart & sedan göra om hela. Känner nämligen att jag dämpar farten i slalomen när jag plockar tillbaka henne. Vill ju ha superfart i slalomen & jag tror inte att jag får det när jag plockar tillbaka henne.
Även här hade jag burken ståendes ca 2 meter efter slaomen, funkade bra!
Så nästa gång så blir det slalom fort som f.n rakt fram oavsett hur det går!!!

Sedan efter en paus så körde jag samma övning som Breeze & jösses vilka DUKTIG hund jag har!!! Å vilken fart!!! Jag bara njöt när Trizz racadde hopp-hopp-tunnel-hopp med godisburken som avslut.!!! Visst första gångerna var hon lite frågande till att ta sista hoppet, jag var ju en bit bakom men när hon kom på att det fanns belöning bakom ja då bara sprang hon!
Sedan gjorde jag om & hon fick då ta hela övningen med slalom & allt. Hon skulle alltså ta en snäv sväng efter hoppet, & snäv blev den varje gång:)
Testade gungan igen & nu var hon nog lite trött så då var den lite läskig igen. Men med belöning så gick det bra. Avslutade med säcken för den bara älskar hon:)

Jag var väldigt nöjd med träningen i kväll, båda tjejerna jobbade BRA! Breeze var som sagt ngt övertaggad men hellre det måste jag säga. Vill ju ha hundar som kör för att VINNA!!! Å det gör mina hundar! Kör för att VINNA alltså:) Å VINNER gör dom ju oxå då & då:)

TACK Birgitta för skjutsen!

Njut av era hundar!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0