Agilityträning 10 januari

Ja då var det äntligen våran grupp som hade ridhustiden:)

Snälla Birgitta & Ingela hämtade upp mig & tjejerna. Väl framme så var det bara att börja bära in alla hinder. Jag hade som plan att köra framåtsändande med Trizz & slalom. Hadeingen direkt plan med Breeze mer än att försöka att få henne att jobba självständigt utan att jag var tvungen att hänga med...Hmmm jag har ju absolut ingen chans att HÄNGA med henne så övningarna jag gör med henne måste ju anpassas efter det:)

Trizz: Byggde upp en raka med hopp-markbom-hopp-markbommar som var lite högre-hopp. Körde övningen åt båda hållen & med mig på bägge sidor + att jag bytte i mellan dvs bakombyten. Ändrade även avstånden & så la jag till på hinder nr 2 så att det blev en typ av oxer. Jag tyckte att Trizz jobbade BRA! Lite strulig i början men det tar jag på mig....När JAG gjorde rätt så gjordde även hon det SÅ KLART:)
Varierade även med att lägga godispåsen efter sista hindret samt att slänga den. Å vilken liten racer jag har!!!
La även till tunneln så att jag fick träna på UT till hoppkombinationen. "Slängde" ut mitt ben som var närmast hoppen för att få ut henne rakt på. Å det funkade:) Det tog jag till mig från dagarna i Kista...

Körde även (eller åtminstonne var det min plan) hopp-höger/vänster in i tunnel med bakombyte för att sedan göra ett blindbyte & ta emot henne på andra sidan tunneln för att sedan skicka henne till hoppet. Hmmm hon var väldigt osäker på att gå in i tunneln när jag kom bakom henne?!?! Så jag fick slänga påsen efter tunneln för att kunna gör mina byten & då gick det...Gjorde åt bägge hållen. En kanske ngt för svår övning för henne??

Som sista övning körde jag slalomövningen med slalom-tunnel med fokus på slalomingångar & att göra hela slalomet rätt både på höger resp vänster sida. Trizzen hon jobbade som bara den men nu kände jag ganska fort att hon blev ngt ofokuserad speciellt när andra jobbade runt om...Men vi fick till några riktigt BRA ingångar & flera riktigt BRA slalom!!! Som "belöning" efter slalom fick hon ibland köra säcken som hon bara älskar & i bland fick hon tunneln & i bland fick hon slängd godispåse. DUKTIG var hon min lilla racer:)

Det låter ju som om jag körde övning efter övning men självklart fick hon många pauser:) Då var det på med täcket & i bland var det mattes knä & när jag körde Breeze fick hon snällt titta på...

Breeze:  Ja i bland så måste jag bara slå mig i huvet´...trots att jag VET att jag måste köra henne först för att hon inte ska bli galen så vad gör jag??? Jo kör Trizz först.....Så vad gör Breeze?! Precis beter sig som en rabiat skällande knäppis:( Säger till henne riktigt ordentligt men inte hjälper det så hon får sitta i bilen medans jag kör Trizz.
Kör slalomövningen med henne men hon är helt ofokuserad/ upp i det blå & jag är nog på ngn annan planet:( Så det känns som om inget funkar suck....Hon gör precis som hon gjorde förr....ALLT på en gång & lite till....Säger till henne några gånger & visst får hon till det då & då...Men jag räknar INTE % på lyckade försök, nix inte i dag!
Min plan var ju att få henne att jobba självständigt ja det var MIN PLAN, HENNES PLAN var ngn helt annan!!! Kan säga så här att det blev en hel del repititioner, några lyckades & då gjorde hon dom kanon & några lyckades inte.
Men jag får helt & håller skylla mig själv, för jag vet ju hur hon blir OM hon inte körs först...
Däremot gick framåtsändandet BRA!

Mål med nästa träning:
Om inte Tommy kommer & kör med oss, OM han kommer så blir det vad han planerat:)

Trizz: Fortsätta med framåtsändande, dvs träna mkt "sug" framåt på olika hinder, slalom ingångar-h & v samt lite byten.

Breeze: Köra henne först! Jobba med henne på längre & längre avstånd.

Mål tills nästa träning:

Trizz:
Träna torrbyten både bakom, blind & vals. Starter.

Breeze: Träna blindbyten.

Ja det känns himla KUL att vara igång med agilityträningen:) Trots att det gick som det gick med Breeze men det var ju helt mitt eget fel...Hade kanske träningen med Trizz i huvudet & fokuset kanske inte helt var på Breeze?!? Med Trizz kändes det kanoners:) Massor av mer träning behövs men jag tror att Trizz kan bli en lika super agilityhund som Breeze:) Det gäller ju "bara" att jag TRÄNAR & TRÄNAR & ännu MER TRÄNAR henne!!!!
Hoppas, hoppas nu att suget sitter i för att fortsätta träna agility för min del alltså:) Hundarna skulle nog kunna träna flera gånger om dagen men se det blir det inte tal om ÄNNU:)

Njut av era hundar!

Kommentarer
Postat av: nattis

Nu blir jag ju lite ledsen, har jag missat nånting, har inomhusträningen redan börjat?? ;(

2010-01-20 @ 14:30:23
URL: http://nattis.hundsida.se
Postat av: Marie G

Tyvärr så var ju anmälan redan på senhösten:(

Å grupperna är ju fulla + att vi har en reserv...

2010-01-22 @ 14:47:15
URL: http://marieosindie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0