Bla agilityträning

Elisabet med flock plockade upp mig & min flock för färd till klubben & TRÄNING!

Eftersom att Kola, valpen var med så fick det börja med att mina hundar var kopplade. Dom är ju ngt halvgalna när dom kommer till klubben & vi ville ju inte skrämma livet ur valpen. Mille kunde jag släppa han brydde sig inte alla, sedan släppte jag Breeze för hon brydde sig inte heller(?!) sist släppte jag Trizz & se då blev det fart:) Men allt gick jättebra & sedan var det full rulle på Trizz & Kola! Härligt att se....

Efter att ha gått den vanliga racerrundan så byggde vi upp några övningar.

Breeze: Som vanligt så började jag med Breeze i förhoppning att hon efter att ha fått köra skulle hålla sig hyffsat lugn. Nåja, lugn & lugn det vet hon ju inte riktigt vad det är men i alla fall lugnare.....
Hade ju lite onda aningar om att hon skulle vara övertaggad & bara raca runt, men....JÖSSES vad härlig hon var att köra!!! Tror aldrig att hon gått så attans BRA för mig!!! Dunder & granater vilken SUPERHUND jag har!!! Kanske lärde jag mig ngt på Annika kursen:)
Körde -h hopp-h tunnel-v hopp-v slalom-v hopp-hopp-v a-v hopp-v tunnel-h hopp-h slalom rakt fram balansen-h tillbaka till gungan. Så länge jag bara rörde mig RAKT, fattar inte hur attans svårt det kan vara att röra sig RAKT FRAM!?!?! men efter några få missar av mig., jag "vinglade"/skulle gena ja pang så svängde Breeze=mitt fel! Men när jag rörde mig rakt som jag faktiskt gjorde nästan alla gånger:) ja då gick MIN STJÄRNA som om det vore SM!!!! Även Elisabet var liiite impad:) Å hon har ju sett henne under många långa år så ngt har vi nog lärt oss, kan kanske bero på att jag själv har kört henne en hel del nu. Helgen med Annika Aller var ju toppen, passade oss perfekt!!!
Kändes så himla KUL att få känna känslan av nästan en perfekt träningsrunda:) Det gillar jag!!!!

Trizz: Körde samma övning med henne & nu var man tillbaka på jorden igen:) Nä hon var jätteduktig & lyhörd men med henne måste jag ju vara med mer. Hon är ju inte alls lika självgående som Breeze. Men det kommer:)
Det härliga med henne är ju att hon också har hindersug & driv framåt, det GILLAR jag skarpt!!! Hon är en liten racer & % som blir rätt är hög, KUL! Kontaktfälten satt perfekt:). Salomen då? det var ju som sagt ett tag sedan jag tränade:(, men attans vad duktig hon var!!! Körde både höger & vänster ca varannan gång. Lite småmissar här & där men hon tog sig & det bara flöt. KUL!!! 
Hon är lite rolig för i bland så ser man att hon liksom går slalom genom att gå det med huvudet men hon går förbi pinnen?! Då blir det att hon går in varannan suck...Men efter att ha kört några gg så fixade hon det både på h & v sida.  
Var supernöjd  även med henne:)

Milloo: Körde samma med honom också. Kontaktfälten satt pang bom, han verkligen bara smäller i backen. Det gillar jag! Körde även väldigt snäva svängar med honom & jädrar vilka tajta han får till!!!! Han svänger i hoppet, härligt! På sådana svängar kan man tjäna tid, det gillar jag skarpt! Kördde 8:an några gånger & jösses vad bra det gick. Breeze har ju lite svårare med så tajta svängar, så det måste jag träna mkt mer med henne. Det är ju tur att man har ngt som måste tränas:)
Var supernöjd med min Prins insats i dag!

Så härligt att ha sådana underbara hundar som jag har:) Gillar hundar med driv, fart & attityd!!!! Låter som Breeze, Milloo & Trizz:)

Men en utav dagens höjdpunkter var att se lilla Kola på planen. Hon fick köra hopphinder dvs springa rakt fram mellan två hinderstöd till godisskål/påse. Sedan körde vi korta tunneln. Inga problem:) Hon var så taggad & tyckte att det var superkul! Hon gjorde allt för godispåsen & hon även kampade med leksaken. Snacka om hund med attityd! Hon skulle bli en superagilityhund:) Men tyvärr så ville inte Elisabet släppa i från sig henne:(
Kola är en "liten" trf tik & mina tankar gick direkt till när Sindie var valp:)

Efter att ha kört alla hundar, gått en avslutade promis så var det dax att åka ner till stan. Planen var att gå från Tom Tits genom gågatan till lunchen:) Japp det blev Pleska igen, mumsigt! Men för att ta det från början...Jag hade mina hundar samt Gossi medans Elisabet koncentrerade sig på Kola & Pärlan. Snacka om cool Kola:) Hon är ju stentuff & brydde sig inte om ngt! När det kom två killar som skatade så skulle hon efter, inte ett dugg rädd för att det lät. Inte heller bussarna var läskiga. En sådan valp vill jag ha:) Snacka stabil!

Ja det har verkligen varit en mkt trevlig hunddag i trevligt sällskap:) Så TACK Elisabet med flock!!!

Kunde sedan lämna mina trötta hundar för vidare färd till jobbet....

Njut av era hundar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0