Agilityträning

Åkte ut till klubben på morgonkvisten. breeze väckte mig i ottan & jag trodde hon var dålig i magen eller så...Men utanför porten satt Indra & skrek & ville in! Det var det som Breeze ville tala om för mig....
Så nu äntligen har Indra kommit hem igen! Känns TOPPEN!!! Kelig & hungrig men pigg & glad....

Ja, då var jag ju vaken & uppe så då packade jag hundarna i bilen & åkte ut. På grusvägen så sprang dom, VILTSVINEN alltså!!! Både stora & små, små svin. Har aldrig sett så små, dom kan inte ha varit gamla. Men usch, det bidde ingen promis i skogen i dag. Nä vi gick på området.

Hundarna fick vara i bilen medans jag byggde upp dagens övningar.

Breeze: Fokus på knixiga högerslalomingångar.-alla kontaktfältshinder. I början var hon övertaggad & då har hon väldigt svårt att ha fokus på vad jag visar. Då vet hon bäst själv....Men efter att ha fått ner henne lite på jorden gick det så himla BRA! Det gäller bara att jag är supertydlig med min handling, för hon är otroligt signalkänslig....Posotivt med det är ju att jag direkt vet när jag gör fel....
Testade i dag med att slänga godispåsen efter kontaktfältshindren, allt för att få lite mer drag/fart över bla balansen. Jag kan ju inte springa så fort som hon vill att jag ska.....Då fick hon ngt mer drag men en gång så "glömde" hon stanna, men hon sprang fint hela kontaktfältet. Även på gungan blir hon ju lite seg, dvt det tar alldeles för lång tid! Där gick det bättre med påsen & farten blev ngt bättre. Som sagt det är bara att jobba vidare.

Milloo: Även han fick köraslalom från höger sida & med knixiga ingångar både från v & h. Han var så duktig, inte övertaggad utan behaglig att köra från början. Min Prins!!! Kontaktfälten satt perfekt! Där vet han minsann vad han ska göra.

Trizz: Kontaktfält & däcket. Körde alla kontaktfält med henne & hon har sug på dom alla! Gungan tar hon helt utan hjälp & stannar så fint på kontaktfältet. Så duktig! Nu gäller det bara att träna på många olika sorters gungor. Dom andra kontaktfältet satt perfekt.
Däcket tog hon alla gånger dvs 100%. Var supernöjd med henne i dag!!!
Sedan är hon ju ännu inte lika följsam som dom andra smile....Hon vill gärna ta alla hinder hela tiden, hon tror att hon är sååå duktig då, eller är det sååå kul?!?!

Kristina, Kent & Atos kom ut så även dom körde med lite koll från mig smile....Såg dom ju för ett tag sedan & i dag såg det betydligt bättre ut. KUL att det gått framåt...Tyckte att dom var himla duktiga i dag. Vi gick också några varv runt området & lät hundarna busa. Breeze skulle minsann visa vem det var som bestämde....Men dom går ganska bra ihop trots surtanten...

Solen skiner, hundarna har fått träning & rastning ja då kan man åka till jobbet med gott samvete.

Njut av era hundar!

Kommentarer
Postat av: Kristina

Hej



Kul att du tycker att vi går framåt. Vi har tränat jättemycket under min semester och nu så tar han däcket galant. Slalomet går också hyfsat av 7 gånger så går han igenom rätt 4 gånger av sig själv. Så nu koncentrerar vi oss på det och kontaktfälten. Tipset med godispåse funkar toppen han fattar att han är jätteduktig. Vi ses nästa vecka.

Kristina

2009-07-23 @ 13:37:56
Postat av: Marie G

Hejsan, Härligt att höra att ni tränat & att det gått framåt! Ska bli KUL att följa er i höst...

Syns på jobbet, suck..Hälsar Marie

P.s Hundpromis på måndag D.s

2009-07-24 @ 23:28:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0