Agility igen...

Ja i bland så är det bara så "kul" att träna.....I går var jag ut till klubben & min plan var att köra Trizz på minibalansen med fokus på kontaktfält. Alla hundarna var supertaggade så det blev lite blandat för dom också, inget planerat men...Lite slalomingångar & däcket ur olika vinklar. Både Breeze & Milloo var duktiga men så var det ju heller inte ngn direkt supersvåra kombinationer dom fick göra. Men i bland är det skönt att göra ngt enkelt som dom verkligen kan & som man slipper lägga ner allt för mkt "tänk" på. 

Trizz: Hon hade sug på minibalansen & visste vad hon skulle göra i 4 av 6 gg. Mitt problem med henne är att hon kan sätta sig ner & bara vänta?!?! 2 gg så satte hon sig en bit ner på balansen & bara väntade hmmm. Medans andra gånger så springer hon för fullt ner till 2 på & 2 av. Så här kan hon göra även i andra situationer...Kan inte komma på ngt som kan ha gjort henne osäker men ngt är det väl. Måste fundera ut en lösning.
Efter vila körde vi igen & som vanligt så har hon driv framåt, jippie!!! Även denna gång så blev det 4/6. Men jag är ändå väldigt nöjd med henne i dag. 
Funderar på om jag kanske ska klicka henne när hon springer ner på balansen & ge henne belöningen i rätt position?! Kan ha slarvat lite med belöningsplaceringen....Borde igentligen filma det så att man verkligen kan se hur det ser ut.
Det här ser jag inte som ngt stort problem & % rätt är ju helt OK. Har ju precis börjat med hela hinret dvs balans/A & gungan. 
Körde inte gungan i dag men sist så tog hon ju hela gungan alldeles själv!
Nä i dag var det fokus på minibalansen & så körde jag däcket med henne. Där tog hon det 5/6 gånger. Nästa gång blir det 6/6.

Kvällen avslutades med sektormöte för agilityn. Där var det mkt prat om våran agilitytävling den 12/9. Mkt jobb är det att arrangera en officiell agilitytävling.  Hoppas bara att mkt folk anmäler sig....

Ida, fjordingen som jag har hand om ska tyvärr säljas....Känns lite tråkigt & jag skulle gärna köpa henne men det bara går inte. Det var besiktning i dag & av ngn anledning så gick hon inte igenom, hon haltade kraftigt på ett framben efter böjprov?!? Så nästa vecka ska hon iväg till klinik för undersökning. Håller tummarna för att det går bra! Så det sr ut att bli en hästlös sommar.....Får väl söka efter ngn annan tills i höst.

Snart ska jag ut till klubben & träna. Även i dag blir det fokus på kontaktfält för Trizz. Dom andra får jag planera ut ngt till.
Känns som om det är mkt Trizz nu............Nä jag ska inte väcka upp mitt samvete igen.

Njut av era hundar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0