Träning i Strängnäs

Birgitta skulle till Strängnäs för att få HJÄLP med Zingo av Tommy H & då hängde jag på....Å så tog jag med mig Trizz, hon behöver ju träna på alla olika hinder på olika klubbar.

Tommy & Emelie(?) hade byggt upp en bana efter Jenny Damms ritning som dom alla skulle köra. Allra först så var det att gå halva banan för dom skulle köra den i 2, passade på att även filma lite när dom gick. Birgitta filmade jag hela banvandringen för att sedan se om hon gjorde likadant när hon sedan körde Zingo.

 Först ut var Emelie med sin Gucci, lite strul i början med sedan fick dom till det & det såg bra ut! Inte full fart men hon var nöjd.
Sedan körde Tommy sin Peg & ja det såg bra ut, lite tajt på ett ställe & så var visst handen lite väl mkt rakt ut på ett ställe.
Sist ut var Birgitta med Zingo & det är som vi alltid sagt SPRING & prata samtidigt! Dvs rör på fötterna...Tyvärr har ju Zingo inte riktigt drivet framåt utan mer fokus på Birgitta. Men han har kapacitet så det kommer. Hon fick i alla fall många bra tips från Tommy som hon ska träna vidare på.
Jag filmade det mesta, ska bli kul att se det.....

Det är ju även nyttigt för mig att se på & även höra diskutionerna runt omkring, men snacka om att jag blir sugen på att köra!!! Det är det enda tråkiga med det hela....

Nu ska jag ialla fall träna tajta svängar ÄNNU mera än vad jag gjort med både Breeze & Milloo. Det är ju sådant som jag kan träna på utan att igentligen behöva anstränga kroppen speciellt mkt. 

Sedan körde även Tommy Zingo på "order" av Birgitta & av ngn anledning ville hon att han skulle köra den baklänges...Åhå det var inte den lättaste banan bakifrån.....Eller som Tommy sa " Zingo är inte den lättaste hunden att köra", tror att han sa det efter att ha stått på öronen!!! Han ksnake snubblade på sina egna ben för inte snubblade han på Zingo?!?

Tiden gick fort men som sagt det var nyttigt att både se & höra tipsen & råden.....

Började med att köra Trizz på:
hopp-böjd lång tunnel-hopp-hopp-balans-slut
* Hon stod kvar bra- tog hopp hindret & tunneln med fart- missade hopphindret efter tunneln, jag visade otydligt vad hon skulle göra-tog nästa hinder-full fart på balansen, men strulade lite på kontakten, hon gick ner 2 på 2 av men backade bakåt & satte sig ner?!. Det är ngt jag måste jobba bort & när jag tog om det så går hon inte ända ner om jag inte springer före henne. Är jag efter så stannar hon för tidigt & väntar på mig. MÅSTE bli konsekvent & köra ett tag med target så att hon tar 2 på & 2 av i alla situationer oberoende på vart jag är placerad.

* Gungan: gick bra, hon tog den kanske inte med den fart jag skulle vilja men....Första gången belönade jag på gungan & sedan la jag belöningen ca 2 meter efter gungan så när hon stod rätt fick hon släpp kommandot & fick springa till belöningen. Gungträningen var jag nöjd med!

* Nästa övning blev A-tunnel under A dvs ingången på bägge sidor om uppgången till A samt säcken som stod brevid. Ja kanske inte den lättaste övningen för henne....Men hon fick ta tunneln-säcken-A & det gick KANONERS!!! Hon följde meig helt & fullt, tror nästan det är första gången! Damen vill ju gärna göra det hon själv vill...
Sedan skulle jag gör om samma & se då var det bara A hindret som gällde för henne, som vanligt! Men OK hon fick ta det & gjorde kontaktfältsbeteendet BRA!
Sedan började jag med säcken-tunneln-säcken, pang upp på A efter säcken ja,ja det var var tufft för henne...Men jag har problem med att hon inte följer mig utan kör efter lite eget huvud, bra på ett sätt för jag vill ha en hund som suger på hinder. Men nu måste det nog till lite lydnad på damen...Jösses snart är det ju kurs med Annika & då kan man ju inte komma med en hund som TRIZZ!! Eller??? Nä jag gör inga ändringar eller tillägg förrän jag kört för Annika, jag får ta smällen då & jobba vidare efteråt. Det är ju därför man går kurs....Å så är Trizz så ung & inte har jag ngn brådks amed att få henne "klar". Det kanske bara är Anders som är liiite sugen på att börja köra henne....

Jag var i alla fall mkt nöjd med Trizz i kväll, det är bara jag själv som måste skärpa till mig ang att vara konsekvent på HUR jag ska göra & hålla mig till planeringen. Inte "släppa" på hur jag vill ha det, det straffar sig ganska fort har jag märkt. 
Nä, när det svalnar till lite, nu är det HETT ute får det nog bli lite lydnadsträningen med Trizz.

GLÖM INTE BORT HUNDRPOMISEN I KVÄLL KL: 19.00, samling vid Preem macken i Brunnsäng för alla som vill hänga på!!!

Njut av era hundar!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej

Vad kul det var att se Anders!!

Kram

2009-08-10 @ 22:04:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0