Gott Slut & Gott Nytt År!

Önskas Alla mina hundvänner samt bloggläsare:)Med hopp om att ni Alla får ett riktigt underbart slut på 2009 & att det nya året, 2010 fortsätter på samma sätt:)

Ta hand om Er & era 4 benta:)


Njut av era hundar & katter:)

Mål för 2010

Ja inte blir det många mål för mig & mina hundar inför 2010.....Tar varje hund för sig...

Sindie: Fortsätta leva ett underbart pensionärsliv på landet. Självklart ska hon även vara frisk & pigg:)

Breeze: Bli uppflyttad till Hopp klass 3. Starta i Öppenklas i viltspår. Komma med i MH test. Ev paras, men troligen inte....

Milloo:  Starta i Öppenklas i viltspår med Svenerik:)

Trizz: Klara anlagstest i viltspår. Komma med på MH test. Ev startas i agility....

Jag kommer inte skriva fler mål med mina hundar, livet kan ju förändras & då kanske målen ändras....
Sedan vore det ju himla kul om jag kunde vara mer aktiv men tyvärr så tror jag inte på att det blir så, men det sista som överger människan är ju hoppet så kanske kanske......
Men som det ser ut nu så ser det så attans himla mörkt ut:(

Nåväl, ser med spänning fram mot det nya året, det kanske blir ljusare? Vem vet:)

Njut av era hundar!

Året 2009

Ja då var det årets sista dag, som vanligt har året gått fort. Har precis läst Mina mål för hundarna 2009. Å inte var det många av dom målen som jag uppnått......

* Få motivationen att träna & tävla Breeze i lydnad:  Min motivation har varit väldigt låg, visst den har poppat upp ett fåtal gånger men tyvärr har den bara varat en mkt kort tid/gång:( Lite har jag tränat men målet att tävla i 2:an har jag INTE uppnått...Men ingen katastrof, det måste ju kännas rätt & det har det inte gjort.... 

* Breeze upp i klass 3 agility & hopp: Tack vare Birgitta & Anders är Breeze uppe i Agility klass 3:) Men målet för att även vara i Hopp 2:an kvarstår......

* Amanda & Milloo får gärna plocka 1 pinne eller två:): Dom hann plocka 1 pinne:) innan deras vägar skildes åt... Men Tack vare Birgitta plockade han 1 pinne till:) Så dom målen uppnåddes!!! Tack Amanda & Birgitta!!!

* Om inte laget tar sig till SM, para Breeze: Hmmm laget tog sig INTE till SM, men dom jobbade BRA! Parade inte heller Breeze:( Av olika orsaker uppnåddes inte det målet....

* Grundträna trizz i agility så att hon är startklar i höst: Grundtränad är hon:) Men inte startad, har absolut ingen brådska med att ev starta henne:)

* Sindie får ett underbart pensionärsliv: Uppnått:)

Ja så alla små mål som jag hade med varje hund....

Nu funderar jag som vanligt OM jag ska ha några mål med mina hundar 2010?!? För jag har ju sagt länge nu att tävlandet med dom ska ligga nere under kommande år.....Allt är ju så förbaskat dyrt:( Nu ska ju Breeze tävla i Kista den 3/1....får se om det blir några fler starter för henne. Mitt ena mål, att få henne upp i Hopp 3:an kvarstår ju & då måste hon ju tävla i Hopp 2:an....

Men i övrigt så har det trots allt varit ett helt OK hundår! Hundarna har fått det viktigaste dvs mat, vatten , mycket utevistelse, trevligt umgänge:), en hel del träning främst i agility, många & långa promisar...Så jag tror nog att dom haft ett BRA 2009!!!

I dag på årets allra sista dag så blev det återigen en riktigt långpromis:) Vi gick i ett riktigt vinterlandskap & -7 grader.

 

Alla hundarna sprang både här & där:) Mille han sprang mest & gärna ut i djupskogen kanske efter en älg?! Ähhh tror inte det men ngt var det, kanske Lizzie:) Både Breeze & Trizz hängde på i bland, medans Sindie höll sig vid oss.....

 

Glädjande nog så tittade även SOLEN fram en kort stund & vad fin han var min Milloo när han stod & glänste i solen:)

 

Men det är klart i natt var det otroligt vackert ute, stjärnklar himmel & gnistrande snö så fiiint!!! Men tillbaks till promisen...vi var ute i 2 timmar & 15 minuter:) Helt underbart för hundarna:)

 

Tyvärr så var min kropp skit redan innan vi gick men det var bara att bita i hop:(
Men är det ngt jag lärt mig så är det att det INTE lönar sig att gnälla, det är bara att gilla läget, men i bland är det förbannat svårt......Suck...Men det blev helt klart en minnesvärd sista långpromis 2009:)

 

Hundarna är helt klart nöjda & väntar nu bara på att få lite god mat, det blir lite gott & blandat både för 2 & 4 benta:)

   

Min förhoppning nu dom sista timmarna på året är att det ska vara lugnt med smällandet, men det blir nog inte så farligt. Vi alla är ju på landet & det är inte så mkt folk ute så....kanske det blir smäll lugnt? Eller åtminstonne att det bara blir vid 12 slaget...Njut av era hundar!


Hundfri

Ja då var jag hundfri igen....Svenerik hämtade hundarna när jag var på jobbet så när jag kom hem var det tomt:(
Men åandra sidan så har dom det lugnt & skönt på landet. Men bäst av allt är ju att dom helt slipper dunder & granater....
Självklart så blir det fyrverkerier på Nyårsafton, det ser minsann grannarna till. Men som sagt då är man ju beredd...

Så nu är det jag & Indra hemma...Så lugnt, tyst & ljuvligt:) För ett tag i alla fall...Just i dag är jag bara glad för att slippa gå ut, det har ju regnat så nu är det halt & slaskigt suck...

Jag vill ju att det ska vara mycket snö & ca -5 grader, då kan man njuta av att vistas ute....

Njut av era hundar!

Prius Hundcenter

Passa på & kika in på Tessan´s Webshop dvs Prius Hundcenter.
Där är det mellandagsrea med 10%, uppge kod REA i kassan....

www.priushundcenter.com

Reor är ju alltid bra:) speciellt nu efter jul när plånnboken är tunn:(

Njut av era hundar!

Dunder & granater!

Ja då var man tillbaka i Tokstan igen suck...Vi han i alla fall inomhus innan det började smälla:( Visst i dag började dom sälja dessa jävla smällare & då bara måste ju alla idioter i denna Tokstad genast börja använda dom!!! Man kan ju undra hur i helv..te dom har råd att köpa alla dessa bomber & granater!?!? Det smäller ju hela tiden!
Sedan kan man ju undra var alla föräldrar håller hus? Alla kan väl för gudsskull inte ha stoppad bomull i öronen & satt på sig skygglappar?!?!? Men tydligen är det så....

Milloo fick ju så klart, TYVÄRR stanna på landet pga av alla smällare....Har ingen aning om när jag kan ta hem honom igen, blir det i januari, februari eller mars? Har absolut ingen aning. Det kan INTE bli förrän dom slutat smälla.

Det är ju för jävligt att man inte kan ha sina hundar hemma pga av att dessa Tälje Tokar bara måste ha så himla kul ed sina livsfarliga bomber & granater!!!

Jag har absolut inget emot att det smäller på Nyårsaftonskväll/natt, det är bara mysigt men då vet man att det smäller. Nu har man ju ingen aning om när det börjar & slutar. OK jag vet att det börjar så fort dessa idioter vaknar så det gäller att passa på att traska ut med hundarna innan dess...Men när slutar det? Ingen aning!

Som tur är så kommer Svenerik & hämtar Breeze & Trizz i dag. Eftersom att jag jobbar så kan jag ju inte ha ngn koll på om det kommer, (vilket det alltid gör) idioter som traskar igenom/runt mitt område. Är jag då inte hemma vet man ju inte hur hundarna reagerar. Tjejerna bryr sig ju inte men om ngn slänger en smällare mot rutan eller balkongen, vem vet hur dom reagerar då????

Jag vill flytta ut på landet!!!!

Njt av era hundar!

Agilityträning

Äntligen var det då dax att få köra lite agility igen:)

Hämtades upp av Birgitta & Ingela med resp flock...Väl vid ridhuset fick vi jobba lite med att få fram hindren men det var det värt:)

Vi byggde upp "samma" start som var på Hund-09, den som Birgitta körde med Breeze. Ingela byggde upp en raka.

Trizz: Körde henne med fokus på slalom & slalomingångar. Å det bara är så att hon är för DUKTIG:) Visst märktes det att det var lääänge sedan vi tränade men jag är så himla nöjd med henne!!! Hon jobbade på till 100% det gillar jag!
Hon hade kanske lite svårt att hålla fullt fokus när Birgitta körde Breeze på övningen brevid men det är ju då ngt jag måste träna mer på...
Körde både h & v slalom men mest v. Tyckte att hon fick mer & mer fart i båda varven:) En miss här & där men som sagt bara jag tränar så...kommer hon att bli en STJÄRNA!
Måste träna mer på ingångar från olika vinklar & med olika hinder före.
Körde även böjd tunnel med ett blindbyte innan slalom & det kändes skitbra:)
Även startövningen med framåtsändande funkade bra!
Sammanfattning av träningen: Jag var supernöjd!!!

Breeze: Körde inte Breeze ngt alls utan Birgitta körde henne. Ungefär samma övningar som jag körde men betydligt svårare....Breeze var superladdad & gasade som värsta racerbilen:) Men jösses vad BRA det gick!!! Hon verkligen lyssnade & hade fullt fokus på det hon skulle göra! Breeze är bara en agilitystjärna!!!

Håll tummarna för Birgitta & Breeze den 3/1, då ska dom tävla i Kista Hoppklass 2 x2 !!!!!

Underlaget var lättsprunget, vilket ju är ett + ha,ha,ha.....
Fixade sedan i ordning hindren som fick stå på en "press" ngt som var väldigt halt men förhoppningsvis så funkar det! Dom täcktes även över helt av "pressen".

Nästa träning för Breeze & Trizz är den 10/1

Nu ska jag passa på att gå ut med hundarna innan det börjar smälla igen:(

Njut av era hundar!

Sista lediga dagen

Som "vanligt" grrrrr nu under helgen så väckte min lilla Ängel Trizz mig tidigt...Men denna morgon hann klockan i alla fall bli strax innan 7. Men eftersom jag fortfarande är på landet så släppte jag bara ut dom 1 & 1...Jag var kvar inne i värmen för ute är det -10,5 grad brrrr lite för kallt.

Hade inte heller ngn lust att traska i väg på en långis, det var ju fortfarande mörkt ute. Passar därför på att skriva några rader innan det börjar ljusna & vi kan gå.....Antar att många andra också känner ett behov av att traska av sig all den julmat man stoppat i sig:)

 

Men som sagt i morgon är det att vara tillbaka i verkligheten igen suck....Får passa på att njuta av den sista lugna dagen....
Å i kväll är det ju agilityträning med Breeze & Trizz...

Snart, snart är det ljust & då ska jag döva mitt samvete med att ta hundarna på en promis...

Å promis blev det:) Tog med alla hundarna på en 45 minuters runda, så där precis lagom för min gamla tjej, Sindie:)
Mille var vild & galen, precis som en Prins ska vara:) Han låg konstant ca 100 meter före oss andra...Han vill ha koll han...Eller var det så att han kände att Lizzie var hemma?!För när vi andra väl kom dit stod han så fint vid hennes grind, tyvärr för honom så var hon kvar inne i stugvärmen.
Vi passerade även Briarden som nog väckte hela området...men mina skötte sig exemplariskt:) Alla var ju lösa & visst tittade dom men inte bryr dom sig om en skällande jätte! Mina härliga hundar:)

Väl hemma blev det frukost & lite julffrid...Innan det var dax för den lååånga promisen eller jobbiga kanske jag ska säga ha,ha,ha....
Det var jag & Svenerik samt Breeze, Milloo & Trizz som hängde på. Sindie fick vara kvar hemma med mormor & en Dentastix. Tror nog att hon trots allt var ganska nöjd med det...

Hurtbullarna, tog Viltparksrundan via Gården. Snacka om motionsrunda!!! Mestadels var det att pulsa i djupsnö eller i hovspår, vilket ju är ngt smalt...För att inte tala om att hundarna fick jobba, men å andra sidan så fixar dom ju att gå i smala spår....

Själv så passade jag på att njuta av den ortoligt vackra naturen, men enligt vissa var det för att "vila"?!?! Öhhh ska man inte njuta när man är ute?? Absolut enligt mig!!! Tror nog att även hundarna tyckte att promisen var mysig, dom fick ju springa som alltid som dom vill!Njut av era hundar!

Massor av foton

Självklart har jag tagit massor av foton under julen:) Å som ni alla vet så är ju det massor av nötter som hör julen till....Därav är jag en utav dom, för visst så glömde jag kamera kabeln hemma:( Suck.......
Men i morgon åker jag hem till stan igen......Så förhoppningsvis sätter jag in dom så fort jag bara orkar.

För i morgon, söndag kväll är det äntligen ska jag väl säga dax för AGILITYträning i ridhuset!!! Ska bli skitkul rent utsagt att få köra igen!!! Men jag tar bara med mig Breeze & Trizz, Mille får stanna på landet för jag antar att dom börjar skjuta raketer & smällare i Tokstan nu iveckan:( Å det är ngt han avskyr.....

Sedan ska ju Breeze tävla den 2/1 i Kista, hopp klassx2 med Birgitta:) Så det är hon som ska köra Breeze i morgon medans jag koncentrerar mig på min blivande stjärna:) Trizz alltså.....

Nu ska vi fika & äta fruksallad, nyttigt värre:) med grannarna.

Njut av era hundar!

Annandagen 2009

Min lilla underbara hmmm Trizz väckte mig redan innan kl 06.00 grrrrrr.....Låg kvar ett tag men strax efter kl 06.00 var det bara att släpa sig ur sängen & släppa ut hundarna. Men eftersom att det var lördag-jul-ledigt så var det inte att tänka på att släppa ut hela flocken på en gång. OM jag hade gjort det hade hela området vaknat....Men eftersom det är jul & jag är en omtänksam människa:) så släppte jag ut dom 1 & 1 med början med Trizz. Men den lilla damen tyckte då att det inte var så himla kul att få gå ut alldeles själv i mörkret....Men hon var nog ganska nödig så till slut traskade hon iväg.
Även dom andrs släpptes sedan ut när dom väl gjort sitt gick jag & la mig igen. Skönt var det men icke kunde jag somna suck....Låg & läste en stund innan jag som tur var somnade om.....

Den här dagen har varit lugn & seg, tror nog att det kommit ifatt mig att man äntligen är ledig! Har mest slappt & även hundarna med...Men jag har inte dåligt samvete för det, nix dom fick ju 2 långisar i går & dom måste ju ha tid att återhämta sig:) Så Annandagen blev en dag för återhämtning både kroppsligt & själsligt....
Kanske, kanske blir det en promis senare....men bara kanske.

Nu ska här slappas vidare.......

Njut av era hundar!

Juldagen 2009

Denna juldagsmorgon väcktes jag av Trizz vid 7-tiden:( Ja det var som vanligt bara att gå upp & släppa ut dom. Som sagt sååå skönt att bara kunna öppna dörren. Hade nämligen ingen lust att gå ngn långis med ficklampa denna morgon....Men som vanligt så ploppar samvetet fram.....så när det var såpass ljust att man såg stigen gav jag mig ut. Det blev samma runda som i går dvs Badrundan & alla hundarna fick hänga med. Tyvärr så var det lite varmare dvs tösnö suck...Sindie stackaren fick enorma snöbollar suck...
Typsikt mig att glömma balsamsprayen:(

Såg även på träden att det var åt töhållet. Men självklart så brydde sig inte hundarna om det, dom racade på som vanligt:) Ja inte Sindie, henne fick jag faktiskt bära 1/3 av rundan. Min lilla tjeje kunde då inte ta ett steg utan att få snöbollar, fy attan vad trist:(

Vi var i allafall ute i 1 timme, helt OK!

Det som är bra med att vara ledig är att man kan slappa, ngt vi alla utnyttjade:)

Men säg den frid som varar.....Efter fikat så tog Svenerik & jag med oss Breeze, Milloo & Trizz på en långrunda. Vädret var väl kanske inte det bästa men vi var väl klädda.....Vi traskade Acksjörundan, kan lova att det blev en hel del traskande i djupsnö:) Bra för kondisen & rumpan fniss....Men jöta Petter vad blöta vi var, det föll ju en hel del snö på oss......
Mille han sprang först hela vägen, Breeze däremot hon ville helst gå i ngns fotspår medans Trizz sprang överallt;)

Å jag min nöt hade självklart inte med mig kameran grrrr......

När vi till slut kom hem hade vi faktiskt varit ute i 1 timme & 55 minter, vad sägs om det? Ha,ha,ha..... Undra om man huvudtaget kommer ur sängen i morgon fniss...........

Nu har vi alla ätit & hundarna sover så sött, kan det bli bättre? Tror inte det.....

Nu kan jag med gott samvete sätta mig i soffan med en Irish coffe....

Njut av era hundar!

Julaftons kväll

Efter att ha slötittat på Kalle Anka, så slappde vi en stund på soffan hundarna & jag......Alla behöver vi ju en paus då & då:)

Sedan rullade det på hundarna släpptes ut ett antal gånger, å ja SLÄPPTES ut. En STOR fördel när man är på landet:) Så skönt för en stadsbo att bara kunna öppna dörren åt dom, det gillar jag! Dom hade ju fått en långis på morgonen & jag har ju blivit lite halvtförslappad den sista veckan när jag inte behövt gå ut med dom en endaste gång:) Dom har ju varit på landet!!! Å jag har njutit:) Men jag har gått till jobbet varje dag förrutom i tisdags när jag lyxade på mig & tog bussen till jobbet......

   

När så Svenerik & Anders kom hem igen var det dax att öppna julklapparna:) Hade nog även detta år varit ganska så snäll för även jag fick några klappar! Bla så fick jag en ljuvlig "kakel" platta med sheltiemotiv, så FIN!
TACK Birgitta för den!Sedan fick jag ett stort paket av Gudrun men det har jag kvar hemma, det ska jag öppna när jag kommer hem....
Fick en rollermouse med xtra lång "hållbarhet" av mamma & Svenerik, dom tyckte att jag behövde det hmmmm.Håller nog med:) + en blomma i en fin kruka.
TACK mamma & Svenerik för klapparna!Fick en fin ljusskål av Linnea & Anders, TACK snälla ni för den!

    
Anders fick en vardagsservis av mig, poppis njaaa:)

Självklart fick även hundarna julklappar....
Av Titzie & Zorba fick dom lite blandgodis, det Tackar dom för:)
Mille jobbade för fullt med att öppna sitt paket & ingen annan fick minsann smaka på hans gottit:)

 

Alla fick varsinn leksak som dom sedan höll på med, med en del hjälp från morfar:) Pipa ska det ju bara göra suck...

   
Sindie med sin julklapp:)

Dom fick även en bit Denta sticks, men bara en liten bit dom har ju faktiskt under dagen fått smaka lite gottit här & där. Men absolut inte för mkt & inte allt. Man vill ju verkligen inte att dom ska bli dåliga i magen eller äta sådant dom inte ska.

   
Breezan´s , Allas & Trizzen´s

   

För min del blev det kaffe med dopp bla med mammas hembakade kakor mumsigt.... några chokladbitar, glögg & så lite supergod Jansson till "nattamat".

Ja så hade även denna Julafton kommit & gått....

Vill verkligen TACKA min mamma & Svenerik för otroligt god  mat & dryck:)

 

Även hundarna verkar nöjda.......

 

Njut av era hundar!


Julafton 2009

Julafton & massor av snö:) Ljuvligt!!! -3,5 grad, precis lagom....

 

Passade på att gå en julatfon promis med alla hundarna, det var ännu mörkt när vi gick. Men vad gör det? På med reflexvästen & så en ficklampa sedan var det bara att gå. 07.20 var då klockan & när vi gick på vägen så var ju risken att ngn bil skulle komma minimal...Så hundarna fick springa precis som dom ville. Å sprang gjorde dom, det kan jag lova, kanske det var ett råddjur eller ngt som var så intressant. Det var bara att le för dom verkligen jobbade för fullt i djupsnön:) Självklart höll sig Sindie vid mig medans dom andra racade.

 

Vi gick via Lizzie ner till badet, så härligt & mysigt var det på en skala:)? Å alldeles tyst förrutom när mina "ljuvliga" hundar höll låda.....

Det var faktiskt verkligen bra för skälen att återigen gå en tidig morgonpromis med hundarna:)

Nere vid badet passade jag på att ta min frukost medans hundarna busade runt mig....Sedan gick i allafall jag i lugn takt hemåt genom att pulsa i djupsnön, härligt & mysigt!!!Passade på att ta en del foton, som sagt det är ju inte varje år vi har så här mkt snö.....

Väl tillbaka så hade jag faktiskt varit ute i 1 timme & 15 minuter. Då var mitt samvete rent för all den goda julmaten som komma skall:) Dom andra hade knappt gått upp....

   
När hade vi så här mkt snö en julafton???

Försökte fota ALLA hundarna för att sedan kanske kunna använda ngt foto till kommande års julfoto, jo tjena vad bra det gick ha,ha,ha....Antingen tittade ngn bort eller så blundade ngn annan suck.....Ja,ja, det är ju JUL så det är bara att le:)

   

   
Mille, mn Prins.....


Alla mina underbara hundar:)

   
Trizz

Eftersom att det var lite blött i snön & jag så klart hade glömt ta med mig balsamsprayen till hundarna:( så fick dom vara på altanen & töa.....Passade på att plocka fram frukosten & så satte vi oss. BRAK hördes det från altanen, jösses vad nu då?!?! Gissa vad som hänt??? Jo mina små änglar till hundar hade gnagit på JULSKINKAN & på ngt sätt fått den att tippa ner från fatet på golvet!!! Jäkla hundar!!!Milloo & Trizz slickade sig för fullt om munnen, då var jag verkligen tvungen att tänka på att det är JUL....
Som tur var så hade dom inte fått i sig sååå mkt......

Vid 14.30 var det så dax för JULMAT, Jansson, sill, lax, sylta, omelett i ugn med räkstuvning & ägghalvor. Så attans mumsigt:) Några snappsar blev det oxå:)

Sedan fick självklart även hundarna lite gottit, sylta, köttbullar & potatis. Alla åt så klart:) Men som vanligt var det alldeles för lite.......

Nu har jag diskat & hundarna ligger helt utslagna, massor av tända ljus ja då känner man verkligen att det är JULEFRID:)

   

Nu ska jag knäppa en nöt....

Njut av era hundar & av varandra!


GOD JUL

Önskas Alla vänner samt bloggläsare!Sindie


Milloo


Breeze


Trizz


Indra

Med hopp om att Ni alla får en härlig, lugn jul med massor av snö & många trevliga, ljuvliga stunder med era hundar!

Tyvärr lyckades jag självklart inte ens att sätta ut mitt eget julkort här:(
Därför blev det en bild/4-bent:)

Njut av era hundar & katter:)


Snart dax

Att börja fundera ut mål för mina hundar 2010...Men först måste jag väl kolla igenom målet för 2009. Eller jag tror att jag skiter i det för om jag minns rätt så har jag inte uppnått ngt utav dom mål jag satte upp för hundarna:(
Jo ett mål var nog att Breeze skulle upp i 3:an i agility & det LYCKADES ju i allfall i agility....

Men vem bryr sig igentligen? Huvudsaken är ju att hundarna haft ett bra & innehållsrikt 2009 & det tror jag att dom haft!

- Många långa promisar har det blivit
- Agilityträningar har det blivit
- Umgänget med varandra & sin matte:)
- Godisletning inne & ute
- Viltspår
- Uppletande
- Aktivitetsleksaker
- Utställning
- Kurser
- Mkt social träning, typ buss, tåg, stan, landet osv
- Egen tid med matte:)
- Lata stunder med ett märgben

Ja när jag nu försöker skriva ner vad som hänt dom är det ju inte speciellt mkt:( så det lutar nog åt att INTE skriva några mål inför 2010. Det får bli som det blir.......
Just nu så är jag sååå sugen på att hitta en annan hobby typ släktforskning eller att sy ett lapptäcke:) Men efter att åter ha läst det jag skrivit ovan så går det nog att kombinera.....

Nu är tvättstugan avklarad & alla fällar & hundbäddar är rena:) Känns ändå lite tomt när man inte möts av glada hundar varje gång man kommer tillbaka från tvättstugan hmmm. Ja,ja snart är dom hemma & fällarna blir åter fulla av hundår & måste tvättas. Men tills dess ska jag NJUTA av lugnet, rena mattor, rena golv, rena fällar, hundhårs fri fil, hundhårsfri säng, så skulle jag alltid vilja ha det:)

Njut av era hundar! Jag njuter av att vara hundfri:) 

Julklappsbilder...

Eftersom att hundarna fortfarande njuter av att vara på landet & jag med:) Så får det bli lite bilder på deras julklappar....Å så på Indra också....

   
Lillgranen är en riktigt favvo:)

   
Hon försöker att öppna dom små "paket" som hänger i granen....

Nu har ju hundarna varit på landet i 5 dagar & jag måste i ärlighetens namn erkänna att det fortfarande känns skönt att vara HUNDFRI!!! Kan ju delvis bero på att jag haft fullt upp dom här dagarna & att jag annars bara haft dåligt samvete om dom varit hemma...Men nu är det ju "bara" jobb i 2 dagar till sedan är jag ledig tills nästa vecka. Några dagar ledigt & med hund blir det ju:) Målet blir att försöka röra på både mig & hundarna så mkt det bara går. Glädjande nog så verkar det ju att snön ska ligga kvar lite till i alla fall, det gillar jag!!! Då ska vi åka långfärdsskidor:)

Sindies paket
 
Från mormor               Från Titizie & Zorba

 
Breeze, se ovan från vem...

Milloos paket
 

 
Trizz paket

Lite mer julklappsbilder

 

 
Prydnaderna på Adventljusstaken

Inte har jag lyckats göra egna julkort heller:) Men jag ger inte upp! Hur svårt kan det vara?!?! Har fått flera, men dom kanske har beställt sina?! Å inte kan jag sätta ut alla på bloggen heller suck....Men jag får väl njuta av dom själv:)
Nä nu är det snart dax för tvättstugan:(

TACK Gudrun för en trevlig kväll:) Håller med om att det numer sker alldeles för sällan:(
Å jag fick ett JÄTTESTORT paket:)

Njut av era hundar!

 

 


Julkort 2009

Härligt att få julkort med personliga motiv:)

Har även ett gäng julhälsningar som inte går att sätta ut här på bloggen......


Min "egna" Pezto (Brio):)


Från Marie & alla whipparFrån Lena & sheltisarna på Honeybrook


Från Anki & alla sheltisar på Revärens


Från Anki på Tiaras


Från Linda


Från Maj-lis & Tomte whipparna


Från Annika B


   
 GOD JUL
       OCH
GOTT NYTT ÅR
 
ÖNSKAR
YVONNE OCH JISSAEtt JÄTTETACK till alla som skickat en julhälsning!

Njut av era hundar!

Rapport från Pezto

TACK matte Sandra för rapporten & bilderna! SuperKUL att få:)

Hej Marie

Hoppas allt är bra med dig och hundarna.
Själva har vi det väldigt bra.Sandra & Pezto

Pezto är som galen i snön. Springer,busar o har sig. Men där va en snögubbe som såg lite läskig ut först som han undersökte hehe.
Får ju hoppas att snön ligger kvar över jul, hade varit mysigt.

Vi har börjat med inomhus träning nu i Ekeby på söndagar. Var där för andra gången idag.. Han tycker att det är lika kul inne som ute.Pezto har lite problem med att snabbt komma ner från a:et ( mesar lite ) men det går bättre och bättre. Tränat fortfarande mycket kontaktfält.

 

Får nog börja med lite spår i januari så han får mer aktivering än agilityn.

Han har haft problem med ögonen någon vända. En av gångerna åkte vi in och fick söva honom så de kunde skrapa på insidan på ögat. ( de som hundarna drar för när de sover) Veterinären sa att valpar kunde få sånt och att de borde vara sista gången som han fick de. Men så efter någon månad började ögonen rinna igen men då avvaktade vi och köpte vanliga ögondroppar till honom.Så gick det över efter ett tag.
Det var nu i höstas så de va ju lite blåsigare, tror han reagerar på det.

Han har väldigt dålig andedräkt emellan åt. Då får han ändå plaque off... Kan kanske vara att han är dålig på att tugga ben ibland, ser ju att han har lite tandsten längre in i munnen. Har köpt en tandborste faktiskt som han tycker är väldigt god att tugga på, och då kan man passa på att borsta lite...

Nästa år är tanken att vi ska kastrera honom och göra MH testet.
Testet ska bli riktigt spännande.. Får man se vad man har i snöret hehe han är ju väldigt nyfiken av sig så det ska nog gå bra...

Nyår ska vi fira tillsammans med några av Patriks brödrar med respektive samt en till hund så vid 12 slaget gör vi som i fjol. Kör ut med han i bilen med musik. Riskerar inte att han ska bli skotträdd om den andra hunden reagerar på smällarna.


Glömde föresten skriva att vi träningstävlade 2 ggr på klubben.. Inga pokaler precis hehe men det var roligt och nyttigt...

Vi önskar er en riktigt god jul och ett gott nytt år!
Kramar Pezto med familj

Önskar Er detsamma!

Njut av era hundar!

4:e Advent

Då var det äntligen 4:e Advent....

   
Massor av SNÖ!!!

Indra ville ut på balkongen men hon kom snabbt in igen....Hon tyckte nog att det var väl mkt snö & så var det himla halt på balkongräcket.

Bättre då att lägga sig på fönsterbrädan ovanför elementet:)

   


Amaryllisen

Njut av era hundar! Medans jag fortfarande är hundfri:)


Fortfarande hundfri

Efter två dagar så känns det fortfanade skönt att vara hundfri:) Men å andra sidan vet man ju att dom snart är hemma igen....

I går var jag med mamma & shoppade i både Sollentuna & Skärholmen....Självklart blev det godis till hundarna:) Sådant där brytgodis som hon kan göra småbitar av & som dom sedan får när dom kommer in. Eftersom att dom alla går lösa på tomten är det ju viktigt att dom kommer när hon ropar på dom & det gör dom! Dom har nämligen lärt sig att dom alltid får gott godis när dom kommer farande:)

Dom har också kommit på att dom när dom är sugna på godis går till bakdörren för att markera "jag måste ut", dom släpps ut, springer i bästa fall en runda & sedan ska dom in= godis:) Inga dumma hundar man har:)
Men i bland så tror dom att det räcker att gå ut på trappan & vända= godis men se det går inte hon på...då får dom inget. Just därför har dom då kommit på att dom "måste" dra en repa innan....

Nu ska jag äta frukost i lugn & ro, behöver ju inte gå ut med hundarna innan. Känns helt OK det är ju trots allt -8 grader ute. Det får nog bli termobyxorna på när det är dax att traska till jobbet...

MER SNÖ som brorsan ville ha, eller:) Nä just det han ville att den skulle töa bort:(
Då håller jag med Anders låt snön ligga lääänge så att man kan åka skidor:)

Njut av era hundar! Ni som har dom hemma:)

GRATTIS ANDERS PÅ FÖDELSEDAGEN!

En Jättegrattis kram till världens bästa Anders när han i dag fyller 19 år!

 

 

KRAMAR i massor från faster din:)

Njut av era hundar!


Hundfri kväll

Första kvällen utan hundar....faktiskt ganska skönt. Men det brukar det vara en dag eller två:)
Får väl se hur det känns i morgon kväll.....

I dag går mina tankar till Sven & Marie som tagit bort sin bruna pudel Bellis:(


Bellis

Åren går himla fort så...

Njut av era hundar!

Trizz halsband:)

Trizz med spänne

Halsbandet Trizz med spänne och D-ring.

För dig sdom inte vill ha reglerare på ditt halsband.

Ange önskat halsmått + 2 cm för fodringen.

Frmsidan är klädd i velbour i hallon/lakrits och insidan är fodrad med fleece.

Total bredd ca 2cm.

Tvättas i 40 grader.
100:-

Trizz med spänne

Inte alla hundar som får ett halsband uppkallat efter sig:)

Njut av era hundar!

Hundpromis med Birgitta

I går morse var jag ju ute i snön på en långis tilsammans med hundarna. Efter att ha kommit in & lagom torkat så kom Birgitta med Zingo & Zigge med Zäta....Vi tog bilen till Fårhagen för att gå en promis i SNÖN! I like:)

Mkt snö var det & hundarna racade till 1000, så härligt att se!

Mitt personliga mål var att traska i så djupsnö som det bara gick, såg att birgitta fuskade lite:) Men jag påminde henne om nyttigheten av att motionera samtidigt med hundarna fniss.....

Vi gick vägen som inte var plogad, härligt härligt! Å se helt plötsligt tittade även solen fram! Gick runt så att vi tog fältet hem & där var det djupsnö kan jag lova...Då vrålar Birgitta helt plötsligt! Ahaaa du GÅR I MINA spår!!!! Hmmm det var bara att erkänna...men då hade jag faktiskt pulsat HELA vägen i djupsnön....Det var bara att skratta & det tror jag att vi både behövde:)

Stackars Zigge såg ut som ett snö monster:) Det måste vara valppälsen, hoppades Birgitta i allafall ha,ha,ha... Även mina fick lite pälsbollar men dom var borta när vi kom hem...Däremot var fällarna i bilen blöta..

En härlig promis blev det & vi gick i ca 50 minuter inkl fotografering av hundarna. Nu väntar jag bara på att Ove ska skicka över dom....

TACK Birgitta för sällskapet & lånet av bilen:)

Njut av era hundar! Ni som har era hemma:)


Hundarna på landet

I går kväll så hämtade Svenerik alla hundarna för färd till landet.....
Det blir tyvärr en del jobb framöver samt att jag & mamma ska i väg en heldag, hon ska shoppa inför julen:)
Å då passar det super att hundarna kan vara på landet:)

Samtidigt så får ju jag liiite ledigt från hundarna alltså....Är så skönt några dagar! Men visst nu när det är så mkt snö skulle man ju gärna ta en långis med dom....Så ingen gemensam hundpromis för min del framöver....

Njut av era hundar!

Trizz testar nytt foder

På mässan i helgen så fick man köpa 3 kg foder för 30:- så då passade jag på....Fick tipset att detta foder "garanterat" skulle falla superkräsna Trizz i smaken....Ähhh?! Ok jag testar väl då...Känns som om man är lite desperat efter att hitta ett foder som hon äter mer än i några dagar...

Har nu provat detta foder sedan mässan & jag började med att blanda det med Eukanuban. Alla bitar från det nya åt hon upp medans det "gamla" låg prydligt urplockade utanför matskålen. Nåja hon äter ju det mesta i en dag eller så. Men....nu har hon faktiskt ätit fodret sedan i lördagskväll...Så kanske kanske det är ngt som fallit damen i smaken. Men ännu kan jag inte ropa Hej!Ngn som har erfarenhet av det här fodret??

Njut av era hundar!

Indra ute i snön

Indra vill väldigt gärna ut, men ytterst korta stunder:)
Hon följer med oss på promisarn, men nu när snön kommit hänger hon bara med runt husen.
I bland kollar hon bara läget utanför dörren sen vill hon med in igen..


Kanske att man ska gå ut?!

   
Det är svårt att ta kort på hundar, men det är inget mot att försöka ta bra bilder på en katt:)

   

Det är då ngt lättare att ta kort på blommor:) Eller???

   

Njut av era hundar & katter:)

 


SNÖ!!!

Äntligen får man väl säga har SNÖN kommit, gillas skarpt!

Tog en tidig morgon promis med hundarna. Var ute redan vid 7 tiden dvs vi gick medans det var mörkt. Men vad gör väl det när det är en hel del snö ute, just ingenting! Både jag & hundarna tyckte att det var härligt att få puls, hmmm i snön...Sedan var ju mitt mål att försöka gå så mkt det bara gick i djupsnön. Gillades inte lika mkt av doggsen....Varför gå i djupsnö när man kan gå i mattesfotspår?! Det tyckte i allafall tjejerna, Mille han brydde sig inte. Han gick där det doftade mest & godast oavsett hur mkt eller lite snö det var....

Gick ner till Bergvik & utmed kanalen, hundarna fick verkligen raca av sig medans jag kämpade på i snön:)
Mille & Trizz blev lite konfunderade när vi stötte på en ljuslykta gjord av snö som lös?! Ljuset flimmrade lite & det såg nog kanske spöklikt ut:) Dom hade full koll på den.....Tyvärr hade jag inte kameran med mig suck...
"Nästan" hemma stötte vi på Agneta med Staffarna Dino & Ebba, jippie tyckte Mille....jo just det Ebba löpte....Å hon tyckte Mille var sååå läcker suck....Så mötet blev kort, vi skulle ju hem & äta frukost.

Men väl hemma så bara måste jag in snabbt & hämta kameran. Man bara måste ju passa på att fota medans det fortfarande finns ngn snö kvar. Vem vet hur länge den finns kvar?!


Trizz


Breeze


Milloo

   

 
Lätta att fota tillsammans? NEJ!!!!!

   
Boll letning i snön....


Självklart hittar Breeze den:)

   

   

   

 

Njut av era hundar!

 


"Mille" bilder

Här kommer ett gäng foton på min Prins Milloo.....
Fotona får tala för sig:)   

      

 
Min härliga Prins:)

Njut av era hundar!

 


Boktips

Här kommer ett boktips på en bok som jag gillar...den innehåller det mesta man behöver veta för att kunna gå vidare med att viltspåra.

Träna viltspår-Öppen klass
Marita Carlsson
Prisma förlag
I SBN 91-518-4593-8

Citat från bokens baksida:

Träna viltspår innehåller detaljerade lektioner med spårkartor. Här finns också allt om utrustning, spårläggning, material, hundförarens uppgifter & om hur man löser problem som dyker upp. Boken kompletteras av kapitel som behandlar annat av betydelse för spårarbetet: väder-& terrängförhållanden, val av hundras, hundens luktsinne, viltets beteende, lagstiftning & mkt annat......

Om du är intresserad av att hålla på aktivt med viltspår rekommenderar jag varmt boken!

Njut av era hundar!


Läckra halsband

Här kommer lite bilder på halsband från Stina.....

http://shop.textalk.se/se/shop.php?id=7716Det lila/gråa är Breezan´s & det som ligger under sv/röda är Trizzen´s.
Milloo fick inget denna gång....

Halsbanden kostar 200:-/styck, storleken på dom här är ca 40 cm. Om du ätr intresserad av ngn utav dom ovan hör av dig till mig. Kan leveraras innan jul, en julklapp till dig själv kanske:)
Men dom går att beställa i alla stl samt färger:)
Kika gärna in på länken ovan......


Trizz "vill" ju inte ha halvstryp, så då får damen ett med snabbknäppe:) 

Njut av era hundar!

Morgonpromis i SNÖ!

Vad härligt det var att se hundarna i morse, man verkligen ser att dom tycker det är underbart att raca runt i snön:)


Se det snöar!

Fast Trizz hade lite problem med vart hon skulle kunna sätta sig, gullungen:) Men efter att dom gjort vad dom skulle blev det fart på dom alla 3....
Det var så skönt att äntligen få gå i ett vinterlandskap & att ha rena hundar med sig in. Inte fastnade det ngt i pälsen på dom heller, men det kommer väl det också. Men då gäller det att spraya dom med spraybalsam. Då slipper dom alla snöbollar i pälsen.

Det enda jobbiga är att Mille är så himla ofokuserad:( Han går där i sin egen lilla värld med nosen i backen & så bara går/springer han. Sedan är han helt plötsligt "borta".....Nu är han ju helt ofarlig gentemot andra hundar & folk men det retar mig att han är så upp i det blå suck......När han väl kommer på att vi är borta ja då blir han helt förtvivlad, vänder & bara springer! Inte attan använder han nosen då inte suck igen..Det är då jag måste ha koll på honom för annars så bara springer han, förhoppningsvis hem?! Å han ska vara en bra spårhund jo tjena!

Enda problemet Breeze hade var att hon hade svårt att hitta en pinne att bära på:) Å inte kunde jag göra snöbollar åt henne heller.

Trizz, ja hon bara sprang & sprang mellan Breeze, Mille & mig....Min plan var att försöka att gå så mkt det bara gick i "djup", nåja snön. Har "hört" att det ska vara bra för kondisen:) Nu hoppas jag bara på mer snö så att jag & hundarna verkligen kan sätta igång med konditionsträningen fniss.....

Tyvärr så blir det ju ingen agilityträningen den här veckan, inte lika kul....Men på lördag kör dom hindrena till ridhuset. Det ska bli så kul att sätta i gång med vinterträningen!

Pratade med Tommy Hagström på HUnd -09 om att han skulle komma & köra oss i grupp 1 & det tyckte han lät kul:) Så förhoppningsvis så kör vi för honom den 10/1. Ser verkligen fram emot att köra både Breeze & Trizz för honom...I alla fall ska jag köra Trizz, hon kommer i första hand sedan får vi se om kroppen fixar en hund till. Igentligen skulle ju även Milloo behöva köras men men det får vänta.....
Tänk om Anders hade lust att köra Breeze, det hade ju absolut varit det allra bästa.
Som sagt nu ska här fokuseras på Trizz...

Nu är jag med Trizz & Svenerik med Milloo anmälda till viltspårsträning i Flen. Ska bli himla KUL! Det blir ju när snön är borta & den har ju just kommit. Så förhoppningsvis lär det dröja:)
För målet med Trizz är ju att få godkänt anlagstest & för Milloo godkänt i öppenklass. Tyvärr så fixar jag ju inte att köra Breeze i öppenklass:( Så hon får stå åt sidan......

Usch vad jobbigt det är när man inte fixar att köra alla sina hundar:( Men det är bara att gilla läget hmmmm inte lätt alla gånger........

Nä nu ska jag hem & gå en promis med hundarna även denna gång i SNÖ:)

Njut av era hundar!

Dataproblem

Min data där hemma strular:( så jag kollar bara min mail på jobbet.....Vill ni komma i snabb kontakt så får ni slå en pling:)
Har absolut ingen aning om/när det är fixat........

Njut av era hundar!

"Ny" framsida

Fick hjälp med att "piffa" upp framsidan på bloggen, lite mer min stil:)
Tack Svenerik för hjälpen!

I morse var det åter dax att åka hem till stan:( Tog med mig Breeze, Milloo & Trizz, men dumpade snabbt av dom hemma med varsitt Denta Fresh ben. Sedan var det bara att åka till jobbet. Det var Lucia firande nu på morgonen.

Hoppas nu bara att vädret håller i sig så att det blir en långpromis när jag kommer hem....Både dom & jag behöver det:)

Kanske blir det en gemensam hundpromis på onsdag, ska kolla kalendern....

Njut av era hundar!


Lucia & 3:e advent

Jag & Breeze traskade till stan & tog tåget till landet. Väl där så plockades vi upp & kördes hem till mamma:)

 
Bild från 14/12....Ingen snö hemma den 13:e

Det blev en andra frukost & en kopp kaffe, smarrigt & trevligt:) men så kom duget efter att kolla agility NM från Hund-09...Så på med datan & kolla via webbkameran:) Då var det nästan så att man velat vara på plats....Men å andra sidan var det skönt att sitta i soffan & titta.Efter en banan som delades med Sindie, min lilla dam bara älskar bananer:) Dom andra vill också ha & om dom får så äter dom inte, smack så har Sindie även ätit upp deras bitar.

Fick sedan med mig "morfar" på en 5 km+ promis med alla hundarn, det gillar jag! Tyvärr så var det fullat av jägare i skogen så vi tog "vägen" rundan. Självklart var det lite blandat både grusväg & skog. Det härliga är att hundarna även på denna runda kunde & gick lösa hela rundan:) har man underbara hundar eller har man?!
Men det bästa med hela rundan var att Sindie var så himla fräsch & pigg hela rundan, underbart!!! För nästan hemma så fick jag panik & trodde att vi "tappat" bort Sindie. Såg inte henne någonstans....Jösses när såg vi henne sist?!?! Hmmm det var bara att vända eller??? Konstigt beteende tyckte ALLA hundar, visst Sindie var nästan före oss:) Annars så brukar hon ju vara en bit bakom oss men icke i dag, härligt!!!! Väl tillbaka så har hon inte visat någon stelhet:) Kan kanske bero på fodret, Eukanuba Joint samt Clucosamin??? Jag tror det, absolut! För hon har blivit så mkt fräschare efter att ha ätit det sedan början av året.....
Mille, min Prins fick upp "spår" vid brevlådorna, jaha har Lizzie gått här? Lizzie är hans favvotjej å visst hade hon precis varit ute på promis. När vi passerade där Lizzie bor så stod hon vid grinden, Mille racade dit:) Gullekillen....

För övrigt så har vi ätit lutfisk, så mumsigt:) Hundarna fick torrfoder, lite potatis & sås.....Ja bara lite alltså....Trizz den lilla knäppisen hon slickade av sina kulor & spottade ut dom:( Suck....När hon kommer hem ska hon få testa det nya fodret som jag köpte på mässan, 3 kg för 30:-. Han lovade att hon skulle gilla det, jo tjena sa jag OM hon äter det så lovar jag att ringa till honom & tala om det! Men det är klart OM hon äter det vore det ju toppen så då är det ju värt att slå en pling......

EFTERLYSNING! Tips på foder som KRÄSNA hundar gillar & äter!!! Inte blöt foder.....

Å så lite icke hundrelaterat....nu har man åter märkt att man blivit gammal(?!) för jag blev galen när jag kollade på Lucia på tv. Ja där satt man tidigt tidigt med tända ljus & med en god frukost för att se på Lucia. En tradition alltså eller? Lucia är väl en tradition i alla fall enligt mig, så det så!!! Men vad hör man?!?! ja inga sånger jag hört tidigare:( Fy attan vad trist att alla traditioner ska poppas till!!! Allt ska ändras & förnyas, vad fan är det för fel på dom gamla traditionsenliga Lucia sångerna!?!? Absolut inget enligt mig....Orkade inte ens titta klart:( Grrrrr....Så när frukosten var klar släckte jag ljusen & gick ut med Breeze. Men det tog mig ett tag inna jag lugnat ner mig suck....
Nä nu ska jag dricka ett glas glögg igen:) Det är tradition & den smakar som den ska!
Vad säger ni? Är man gammal när man önskar behålla traditionerna som dom alltid varit??? Jag ändra mig inte i den här frågan. Får väl starta en grupp på Facebook " Behåll dom gamla Luciatraditionerna/sångerna":)Med hopp om att Ni alla haft en trevlig Lucia dag!

Njut av era hundar!


Breeze debut i Int Agility klass 3 Hund09

Ja så var det Hund-09 & debut för Breeze i Int Agility klass 3. Eller första starten i klass 3:) Å då är det ju lika bra att debutera i Internationell klass:) Tillsammans med Nordiska eliten.....

Birgitta & jag åkte upp till Älvsjö strax innan veterinärbesiktningen stängde cs 11.15. Men jag räknade snabbt ut att Breeze skulle starta vid ca 18 tiden!?!? Ja,ja det är bara att gilla läget...

Gick in & ställde upp våra saker dvs bur & stolar vid agilityringen. Sedan var det bara att kolla in sheltieringen....
Gick även ett varv på mässan & köpte lite gott(hoppas jag!) till Trizz. Köpte även denta Fresh. Tyckte att det var väldigt lite försäljare, men alldeles för mkt folk.....Så det var så mkt lugnare att gå upp & sätta sig vid agilityringen & kolla agilityn.....Pratade med Eva, Leffes matte vilket var kul... Hon lovade att skicka lite foton på Leffe:)

Ja sedan var det bara att vänta & vänta...Men det var riktigt KUL att bara sitta & titta på alla dessa duktiga agilityekipage! Sedan att veta att MIN Breeze skulle tävla tillsammans med dom, ja det var KANONERS:)

 
Birgitta & Kristina M

Annars så brukar man ju sprinag runt på mässan men icke så mkt detta år, kändes så skönt.....

Till slut var det i allafall dax för agilityklassen, largen började med ca 150 starter därefter medium. Både Birgitta & jag verkligen kollade in banan både när large gick & när dom körde. Ngt klurig start, men vi slog våra kloka huvuden(?!) ihop & kom fram till hur Birgitta skulle köra. Men jösses vad sugen på att köra jag var!!!! Trodde verkligen att det var en Breeze bana. Men satan i gatan, jag fixar INTE att köra själv:(

Det roliga var att så som jag, mest tyckte Birgitta skulle köra tror jag bara var några förare som gjorde bla när vi satt där så såg Vi Jenny Damm fd VM mästare göra exakt som Birgitta skulle, kul....Tycker att Jenny kör så himla fint, nu tror jag att hon blev diskad i det loppet men....
Såg även Anita Axelsson köra sin kompis hund Fame, ngt struligt blev det. Tyvärr så missade jag när Anita körde sin egen Vicki, såg dom precis springa in i mål suck...Även dom var diskade i det loppet.

Äntligen var det dax för medium & Birgitta hade startnr 26. Tog lite foton under framhoppningen....

 

Dagens andra skit var att Birgitta "glömt" att ladda batteriet till filmkameran så ingen film från Breeze debut i agilityklass 3:(
Min kamera ville inte riktigt heller vara vän med mig i dag grrrrr det blev bara två bilder som man i alla fall kan se att det är Birgitta & Breeze på banan...

Åter till loppet: 1-5 där var det knixigt & vi hade verkligen en plan för hur hon skulle köra & det gick KANONERS!!!! Dom var felfria fram till slalomen där Birgitta var lite tajt & Breeze gick in i 2:a pinnen...Men sedan gick det fortsatt BRA, tyvärr rev hon oxern efter muren...Sedan var det bara upploppet kvar & bla balansen med fart. Å vilka FINA & SÄKRA kontaktfält hon har min Breeze:) Sedan efter sista hoppet var dom I MÅL!!! I sin allra första klass 3 start!!!! Jippie!!!

 

Int Agility klass 3 Hund-09
Domare: Ninnie Lindwall
Banlängd:123 m
Ref tid: 44 sek
Resultat: 10 fel 1 vägran på slalomet samt 5 fel rivning hopp= 10 fel
Tid: 46,44 sek
Tidsfel: 2,44
Totalt: 12,44 fel
Plac: 33/56

Jöta Petter vilken dag, jag var supernöjd att dom kom i mål utan att diska sig!
Sedan var det bara att plocka i hop & åka hem....Jo kl: 18.10 körde dom sitt lopp.

Väl ute så var det SNÖ! Härligt:)

TACK snälla, snälla, snälla Birgitta för att du körde min Breeze:) Kista nästa......

Väl hemma så slappade både Breeze & jag i soffan:) Det var vi båda värda!

Njut av era hundar!2:a Advent

Glömde skriva & sätta ut foto på ljusen & dagsbilden, men här kommer det....
Usch väder:(

   

För hundarnas del så händer det inte så mkt, bara vanliga promisar....Men både Trizz & Mille har fått för sig att dom bara måste ut sådär vid 4tiden:( Det gillar jag inte.....Trizz gör vad hon ska men det tar ett tag, Mille däremot han pinkar knappt. Nä han vill bara vara ute! När det är dax att gå iin vill han inte följa med, han vill stanna kvar ute. Undra om han tycker livet är tråkigt?! Det är ju länge sedan vi tränade agility & visst har han fått gå långisar men så mkt mer spännande har ju inte hänt.....
Ja,ja det ska faktiskt bli ganska skönt att skicka i väg både Milloo & Trizz till landet i kväll, torsdag. Sedan blir det bara jag & Breeze:)
Undra om dom gör likadant på landet? Tror inte det suck...Säger i alla fall inget i förväg:)

I morgon fredag skall vi äntligen träna agility, det blir Birgitta & jag. Det är ju snälla Birgitta som ska köra Breeze på lördag! Å lördag, ja det lär bli en lååång dag. Har "hört" att arrangörerna räknar med att vara klara vid 21-tiden på kvällen?!? Det börjar ju med hopp klassen ca 250-300 starter sedan ombyggnad & då börjar det med large ca 130-140 starter sedan medium ca 66 stycken.
Självklart är det ju också prisutdelningar däremellan samt massor av banvandringar. Så man kan bara gissa när det är dax att starta för Breeze?!?
Så det är bara att packa bur, skön stol, mackor & vatten sedan ska man väl klara sig.....Det finns ju lite att titta på om inte annat:)

Nåväl efter agilityträningen i morgon ska jag bada Breeze, just nu är hon så himla skitig.....Men jag har väntat på den här helgen. Nästa vecka blir det Milles tur att bada. Inget roligt jobb direkt men det måste göras....

Nä nu måste jag ut med hundarna igen..........

I kväll är det hundpromis igen, hoppas att det kommer några?!

Njut av era hundar!

Gemensam hundpromis

Det var bara att skynda sig hem efter jobbet, byta om & sedan åka med bussen till stan igen....
Först såg det lite mörkt ut, men jag visste att Ingela, Kristina med Allis Brallis & Stina skulle komma. Ingela var lite sen men inte kom Stina.....Så när väl Ingela kommit traskade vi iväg. Efter ett tag så kom Stina med 3 av sina hundar, det visade sig då att hon väntat i god tid på oss men i fel park:( Så det kan bli....:)
Ja så då var vi 4 tvåbenta samt 8 fyrbenta, KUL! Tyvärr så var inte vädret riktigt med oss:( Regn & rusk, usch......
Men efter ett tag så slutade det regna & se då blev promisen riktigt trevlig!
Vi gick via stan-TomTits-Karlslundsgatan-runt ner till Badparken-centralen. Totalt så gick vi lite över 1 timme.

Sedan blev det koll på halsband vid Stinas bil, Breeze ska ju ha ett nytt flashigt halsband till på lördag. Det ska Stina sy tills dess. Nu kollade vi storlek & färg. Som ni vet är jag ju GALEN i halsband!!! Tyvärr var det Trizz skulle ha ngt för stort, men även hennes ska vara klart till på fredag.
Kommer att ha med mig ett gäng halsband på bla ridhusträningen om ngn vill köpa:)

Sedan erbjöd Stina mig skjuts hem, men jag ville gå....Lika bra att passa på när vädret var OK...
Breeze gick lös hela tiden, hon är så himla följsam:) När jag gick hem själv så gick Milloo & Trizz kopplade över Mälarbron sedan fick även dom gå lösa. Kan ju inte direkt säga att det var mkt folk ute....
Väl hemma så hade vi varit i farten i 3 timmar?!? Hmmm undrar jag om jag tar mig upp ur sängen i morgon? Mkt tveksamt, har ju ett morgonmöte....I värsta fall så får jag hoppa det mötet.

På torsdag är det dax för nästa gemensamma hundpromis, hoppas att många kommer!

Njut av era hundar!

En vanlig dag

Nu längtar jag verkligen till att det ska bli lite kallare & kanske lite vitt ute....Blött & grått, så himla trist. Tror nog att även hundarna känner på sig att man blir tråkig:(

Dagen nåja...började med att Milloo väckte mig vid 4-tiden:( han var orolig & strax efter 4 var det bara att gå upp & ut. Snacka om att man måste gilla läget.... Väl ute så var han nästan som vanligt, han var inte dålig i magen nä han gjorde inte ens det trots att vi var ute en bra stund. Tjejerna däremot passade på att göra allt..
Mille var bara allmänt punchig, han luktade & pinkade men inget mer? Ja han fick sådana där ryck då han bara sprang, undra jag om det är ngn tik som löper?! Men det brukar han inte direkt bry sig om. Å då brukar han ju pipa & dräggla men det gjorde han inte nu...Ja med den killen vet man ju aldrig suck....
Väl inne så där strax innan kl 05 så var man ju helpigg grrr.....Givetvis tog det ett bra tag innan jag kunde somna igen, då sov redan alla hundarna så sött....

Nu på fm har jag bara lullat runt med dom i skogarna runtomkring, det är ju stadspromis i kväll så då får dom sin riktiga promis. Det är ju skit att jag inte kan göra både ock:( Tur att vädret är dåligt......

Nu har hundarna blivit mutade med varsitt färskt märgben:) Har pillat ut det mesta av märgen då blir dom inte dåliga i magen.

I går sålde dom blodpudding billigt, 2 st för 7:-. Det var dagens lucka på EllBE & då passade jag på att gå dit 2 gg dvs jag fick 4 st för 14:-, det gillar jag! Så nu ska jag torka blodpudding i ugnen till hundarna. Breeze & Milloo älskar det, Trizz äter det däremot inte suck....

Kl: 18.30 i kväll är det återigen stadspromis, några har sagt att dom kommer så sällskap lär jag få:)

Njut av era hundar!

Hundpromisar

Jaha då var det dax att boka in veckans gemensamma hundpromisar.....

Tisdag den 8/12 samling i Stadsparken kl: 18.30 samt på
Torsdag den 10/12 samling vid Preem i Brunnsängs C kl: 18.30

Glöm inte reflexerna!

Med hopp om att många kommer trots skitvädret, eller hur var det nu? Det finns inge dåligt väder bara dåliga kläder!  

Njut av era hundar!

Hästagility

Fick en himl kul länk från You Tube på hästagility från Sussi, så himla läckert att se en man köra en "agility" bana med häst!!! Slalom, A, tunnel, däck, hopp & ngn form av balans. Jösses vad han fick springa:)

Hade man nu haft en häst så vete attan om det inte blivit den nya grenen att ägna sig åt?!
Kanske ngt för syrran:)

Är det ngn som vet om det finns aktiva i Sverige? Jag har i alla fall aldrig hört/sett det tidigare.

Slut med hästsnack... I morgon ska jag till Stina & kolla ut Breeze nya halsband:) Hon ska få ett agilityhalsband, som den stjärna hon är:) Det ska vara klart till på lördag, så bild kommer....Det ska vara ngt som syns! Det gillar jag:)

Njut av era hundar!Hundarna hemma igen....

Tack Svenerik för att du körde hem Breeze, Milloo & Trizz:)

Nu har jag precis varit ute på en promis med dom, men man blir ju heldeppig av det här vädret:( Visst hundarna verkar inte bry sig....Men dom blir ju så attans skitiga suck...Breeze ska jag bada troligen på torsdag efter promisen. Hon måste ju vara fin till sin första start i Int agility klass 3 dvs på Hund-09.
Hoppas nu att alla håller TUMMARNA för dom på lördag!!!

Nu håller jag bara tummarna för att dom hinner träna i alla fall 1 gg innan helgen...

Nu ska jag kolla in en "gammal"( hmmm så gamla är vi ju inte, eller hur Sussi?) stallkompis sida på nätet:) Himla KUL att få kontakt efter alla dessa år!
Nästan så att jag måste plocka fram alla gamla kort från Bergaholmstiden, men då blir man ju så nostalgisk.

Njut av era hundar!

Tips på webbshop

Här kommer ett tips på Stinas  "CARPE CANIS" en webbshop. Hon syr bla halsband, koppel & grimmor. Har redan en hel del från henne. Jag skulle kunna tänka mig massor av hennes halsband till mina hundar:) men nu ska jag beställa ett åt Trizz...Tror att det blir Hallon & lakrits stl 30 med knäppe.
Trizz vill ju inte ha halvstryp:( Men Stina syr även efter önskemål, det gillar jag:)

Så kika gärna in......

http://shop.textalk.se/se/shop.php?id=7716


Njut av era hundar!

Bilder på tjejerna

Usch vad det är tråkigt att läsa bloggar utan bilder, ellr hur Marie M:)
Å min plan är ju att ta med mig kameran UT men just som man går där lååångt från hemmet, ja DÅ kommer jag på att jag glömt kameran:(
Men se hemma är ju den alltid:) så därför blir det återigen bilder denna gång från soffan. Smidigt:)

 
Breeze

   

   
Trizz

   

 Njut av era hundar!

 


Sindie hemma

Äntligen är Sindie hemma:) Visst det är bara för några dagar men jag får väl passa på att njuta xtra den tiden....
Mamma tyckte nämligen att hon behövde badas & jag höll med. Så i Torsdags lämnade Anders av henne innan träningen & så hämtade han Breeze efter träningen. Så jag har "bara" Sindie & Trizz hemma.

Det var alltså bara att ställa min lilla stjärna i duschen & sätta igång. Min plan var att bada både henne & Trizz, men jag övergav den planen kvickt. Det blev alltså bara Sindie....
Hon är inte direkt överförtjust att bli badad men hon står så snällt under hela tiden:) Men oj,oj,oj vad glad hon blir när det är över, först godis sedan race...

 
Gammeldamen nybadad....

På bilderna ser man verkligen att hon börjar bli gammal:( Det märktes även efteråt då var hon så trött.....   
Men hon blev så fin & luktar nu gott av banan:)

 
Sindie blir 12 år i januari   

   
En trött liten tjej:)

På natten efter badet så sov Sindie under täcket, det gör hon bara när hon är badad:) Man såg bara lite av nosen. Det är så himla mysigt att ha henne hemma & visst skulle jag vilja ha henne hemma jämnt. Men det funkar ju inte tyvärr....Så snart är det dax för henne att åka till landet igen....Vet att mamma i alla fall blir glad:) Just nu får hon skämma bort både Breeze & Milloo, medans jag njuter av tiden med "bara" Sindie & Trizz

Å ni som känner mig vet att Sindie är min


STJÄRNA:)

Passade på att köra lite "lydnad" nåja med henne dvs sitt-stå-ligg i olika positioner. Har ni sett henne göra dessa positionsbyten vet ni att hon kör för 10:or & det gjorde hon även nu:) Tassarna kvar på samma fläck i ALLA byten, det ni! Hon lägger sig så snyggt rakt bakåt & så reser hon sig rakt upp, oj,oj,oj nästan så att man återigen blir sugen på att träna lydnad. Men bara kanske & nu då med Trizz.
Man verkligen såg att hon tyckte att det var KUL att få jobba lite. Å jobba gör hon men bara om hon vet att hon får ngt gott efteråt!

Det tråkiga i det hela är att Sindie som sagt inte orkar hänga med på några riktigt långa promisar så medans hon är hemma så blir det mer vanliga hemma runt promisar. Ngt som Trizz tycker är liite tråkigt, hon vill gå/raca långt...Men nu blir det på Sindies villkor som alltid:)

Njut av era hundar!


Byte av hundar

I dag, torsdag kommer Anders med Sindie:) Hon ska nämligen badas & göras fin! Ska bli skönt att få hem min lilla champinjon:)
Men i stället för att ha alla tjejerna hemma så ville Anders ha med sig Breeze hem. Han ska ut & springa i morgon, fredag & ville då ha med sig både Breeze & Milloo. Jag tyckte att det var en utmärkt ide´!!! Båda hundarna behöver verkligen röra på sig i ett ngt snabbare tempo än vad jag kan erbjuda. Synd bara att han inte kan ta med dom oftare:(

Njut av era hundar!

Gemensam hundpromis

Onsdag kväll & dax för ännu en gemensam hundpromis. Enligt mig så var vädret helt uderbart, lagom kyligt & vitt av frosten:)

Nu visste jag att ingen utav dom som var med i måndags kulle komma men det finns ju så många fler på listan såå kanske ngn skulle komma?! Hade ju även satt upp lappar i affären & på anslagstavlan i centrum....

Å visst kom det några, vi blev 4 stycken med totalt 7 hundar:) Stina kom med 2 av sina hundar, hon var "ny" i gänget hon hade sett min lapp, KUL!

Vi gick till Grusåsen-under Stockholmsbacken-runt IP-ner & framför sjukan-under Mälarbron-hem via skogen till Bergvik.
Breeze gick lös hela promisen & Trizz gick lös där det inte var ngn biltrafik. Tjejerna skötte sig bra! Visst lite jobbig är Trizz alltid när gänget träffas suck...Det beror väl på att hon blir så himla glad & exalterad av att se fler & andra hundar. Men hon lugnar ner sig ganska fort som tur är:)

Promisen tog  ca 1 timme & 10 minuter:) Kanoners dels att folk kommer, man får alltså sällskap på en långis & då kan man ju även gå på sådana ställen som jag inte så gärna vill gå själv en mörk kväll....Å så har man ju hela tiden ngn att prata med OM man vill. Sedan har ju hundarna verkligen kul med dom andra, det ska ju hållas koll, luktas osv...
Men jag förstår fortfarande inte varför det är så få som kommer??? Det är en gåta....Kallelsen skickas ju ut till ca 40 personer, ja,ja man får väl vara glad att några kommer:) Nu ska jag skicka ut kallelsen till nästa vecka, få se om fler kommer då!? Men då har väl folk inte tid, det är ju så nära jul. Men hundarna måste ju ändå få sitt, det går inte riktigt ihop... 

Njut av era hundar!

Låång promis

Planen för onsdagen var att träna agility med Lena & Mimmi men pga av strulig bil så ställde vi in:( Nåja det kommer fler tillfällen, om inte i år så nästa:)

Men eftersom att vädret var kyligt, klart & frostigt så tog jag tjejerna & traskade i väg på en promis.
Vi gick via/runt Ragnhildsborg, passade på att låta tjejerna klättra i många & olika backar. Eftersom att jag själv inte är så rörlig så får man ju hitta lösningar:) Å jösses som dom klättrar, nåja Trizz kan försöka att fuska i bland men se jag ger mig inte. Hon ser så himla rolig ut när hon kämpar för att ta sig upp & upp tar hon sig. Sedan har jag nästan hjärtat i halsgropen när dom tillsammans racar ner!

Sedan blev det ju en tripp utmed vattnet, otroligt vacker var det! Tyvärr ingen kamera med i dag heller:(
Nu var tjejerna på tårna & bara ville bli aktiverade, men nu var det paus nu skulle nämligen jag lufta tankarna & bara njuta av morgonen:) Å se då kommer kompispudlarna från Bergvik. Jippie tyckte Trizz som helt plötsligt fick lite lekkompisar. Breeze är ju som vanligt den som ska bryta fart & fläkt på andra så länge det inte är hon som tar initiativet suck...Vi gjorde alltså sällskap mot Bergvik & under tiden så sprang hundarna för fullt! Kul:) Breeze fick jag som sagt ha lite koll på, men hon sprang lite hon med.

Väl uppe i Bergvik så stötte vi på Agneta med Staffarna, då blev det helt plötsligt 7 hundar som racade runt:) Men hon skulle vidare & jag skulle hem...Hade gärna hängt på henne också men som sagt kroppen orkar inte hur mkt som helst:(

Väl hemma så hade vi faktiskt varit ute i 1 timme & 45 minuter:) Då kan man tända lite ljus & njuta av en god frukost:)

Njut av era hundar!


Stadspromis

Det är alltid lika "spännande" & se om det kommer några till dom planerade hundpromisarna...Nu visste jag att det i alla fall skulle komma 2. Men när vi väl skulle gå så var vi totalt 6 stycken samt 8 hundar. Helt OK:) Men jag undrar ändå var alla andra 30 på listan är?!
Ja,ja jag får vara glad att det kommer ngn....

Det är ju trots allt ngt trevligare att traska med andra hundmänniskor en mörk kväll än att gå själv.
Även denna gång så gick vi genom stan-över Mälarbron-runt sjukan-runt/genom Kusen-runt Maren & tillbaka. Vi passade även på att gå en & en förbi dom andra utmed kanalen.
Totalt så gick vi lite över 1 timme:)

TACK Agneta med Ebba för skjutsen dit & hem:)

Avslutade kvällen med att ta en fika med pepparkaka hos grannen, kände att jag kunde unna mig det....

Men tjejerna fick ingenting inte ens kvällsmat. Nix dom hade fått upp tunnan med kattfodret samt det
frystorkade:( Vet inte hur mkt dom ätit men ätit hade dom gjort, grrrr sa jag! Å det låg även en liten "hög" hemma, antagligen från Trizz fyböveln! Breeze var lite halvrisig i magen på nattpinket, undrar varför???
Men natten blev lugn tills Breeze bara måste ut men då var kl: ca 06.35 så det var bara att traska ut. Å visst gjorde hon vad hon skulle men i ngt lösare form hmmmm. Det blir alltså inget tugg till dom när jag ska till jobbet. Dom får sona sitt brott:)

Passade även på att plocka skräp i halvmörkret. Eftersom att jag blir så attans förbannad över allt som andra slänger trots att det finns papperskorgar. Men dom används ju ytterst sällan?!?! Ja då är det bara att ta med sig plocken & plocka! Så nu är det i alla fall OK runt mitt område, tills jag går ut nästa gång vill säga suck....Men mitt samvete är rent:)

Njut av era hundar!

RSS 2.0