Mina planer & förhoppningar inför 2011 för Sheltieligan

Har funderat lite på kommande år....å självklart har jag trots allt förhoppningar med min liga.

Sindie: Att hon ska få hålla sig frisk & pigg, men för annars bara vara mestadels på landet & ha det bra....Hoppas givetvis på att få ha henne ytterligare ett år, min snart 13 åriga tjej:)

Breeze: Att det blir många friska & gärna blå valpar om sisådär 1 vecka:) Sedan vill jag gärna ha upp henne i hopp klass 3. Skulle vara KUL om hon kunde visa vilken stjärna hon är i klass 3. Planerar att anmäla henne till MH.

Milloo: Att han ska kunna gå Öppenklass i viltspår. Kanske att han får tävla lite mer i agility & då gärna ta sig upp i klass 2.

Trizz: Tävla MER i agility & kanske plocka pinnar & ta sig upp i klass 2. Göra anlagstest i viltspår. Även hon ska jag anmäla till MH. Kanske kanske hitta en snygg & trevlig hane till henne?!? Skulle oxå gärna vilja kunna gå ngn agility kurs med henne.....

Får se OM ngt slår in?!?

Ordspårket som jag ALLTID har i tankarna är : Att det sista som överger människan är hoppet!!!

Njut av era hundar!

Önskar härmed Ett Gott Slut & Ett Gott Nytt!!!

Jag & hela min liga Önskar Alla blogg läsare Ett Gott Slut & Ett Gott Nytt År!
Njut av era hundar!

Åter på landet & hela ligan är nu samlad, gillas!!!

Ja nu är hela ligan samlad, å xtra trevligt är det ju att jag nu har några dagar ledigt:) Tyvärr blir det ingen promis i kväll för det är ju helt svart ute trots all snö....Men...i morgon DÅ ska det bli promis:)

Får nu bara hoppas att det inte blir så kallt som dom lovat hmmm OM det blir rackarns kallt, ja då blir det en slappardag. Känner mig värd det:)

I morgon får det oxå bli en fixardag, hela ligan behöver få klorna klippta, tassar klippta & borstas igenom..

Skulle oxå vilja/behöva väga Breeze men jag har ingen våg:( För oj vad rund hon e´.....Kanske MÅNGA valpar?!? Hoppas hoppas!!!

Nu ska jag släppa ut ligan:)

Njut av era hundar!


Nu är valphagen framplockad.....

ÄNTLIGEN så är nu åter VALPHAGEN framplockad!!!! Å valpningssängen är snart bäddad...Den får vänta några dagar eftersom att jag ska till landet & Indra annars bäddar ner sig där. Men...den står FRAMME, känns otroligt SKÖNT!

Så...nu är det bara att vänta & vänta:)


Valplådan förra gången....

Känns som att jag kan andas ut för nu....

Njut av era hundar!


Agilityträning i ridhuset med Trizz

I söndags valde jag att "bara" ta med mig Trizz....Hade gärna tagit med mig Milloo oxå men eftersom att min kropp är som den är så fick det bara bli en hund & ja då blev det Trizz:)

Morgonpigg som jag är(ibland) så packade jag bilen & åkte tidigt så tidigt att jag både kunde se & träna med gruppen före oss...Sedan satt det ju inte helt fel med en kopp kaffe i pausen medans jag tjuvkikade på Ingela, Annica & Jörgen:)

Min plan med dagens träning var:

Slalom
Blindbyten
Jakko

& FART så klart!

Blandade slalomträningen med att dels köra hela & så dela upp den på 4x3. När jag körde hela slalomet vilket jag gjorde ca 3-4 gånger så kändes det faktiskt som om 4x3 träningen gett resultat, jippie!!!
Men sedan delade jag på slalomet & körde olika ingångar & jag tyckte att hon sökte sig in rätt & att hon liksom fattat vad HELA slalomet går ut på: dvs TA ingångarna rätt & sedan FORT som fan ta HELA slalomet:) Trizszen jobbade på bra men visst...JAG vill att det ska gå ÄNNU FORTARE:) Å det kommer, jag lovar!!!

Blindbytena däremot känns lite som går det så går det, 50/50 liksom...Skulle verkligen behöva gå en kurs i BYTEN!!! Men trots det så känns det ganska bra & jag bara måsta acceptera att JAG inte fixar att göra allt fort, kvickt & mjukt:( Det är ju det där med att MIN kropp inte riktigt vill det jag vill suck...Men det är svårt att ta in, tyvärr...JAG vill mer än vad kroppen fixar:(

Får i stället glädja mig åt att Trizz är DUKTIG!!! För det är hon...Lite missar här & där & så ett hjärnsläpp då & då ja men det är så det är...när hon nu måste ha mig som matte:)

Jakkona då?! Ja dom verkar det som om hon fixar & jag med, & nu menar jag dom allra allra enklaste...För även här skulle jag behöva GÅ KURS & lära mig!!! Men jag tycker nog att jag får dom tajtare & tajtare:)

Kände mig riktigt nöjd efter dagens träning med min STJÄRNA Trizz:) Känns helt OK att åka hem & veta att jag har massor att träna vidare på hmmm faktiskt så känns det så:)

Så..åter tillbaka framför datan & kika runt på olika bloggar & hemsidor för att få inspiration. Föroj vad mycket tips man kan hitta, tyvärr så funkar ju inte min skrivare så det blir till att rita av banor & olika tränings kombinationer...

Tills nästa ridhusträning...får det bli att återigen hacka ner slalompinnarna på grusvägen på landet. Lite torrhandling kanske det blir oxå.

FASIKEN vad det är KUL att TRÄNA AGILITY!!!!

Å mitt i alltihopa ska det bli valpar!!!

Njut av era hundar!

Här händer det en hel del som tur är & snart blir det valpar!!!!

Men just nu känns det så trist att blogga, vet inte varför?!? Det händer ju en hel del med ligan...
Får ta det lite från början, dvs sedan sist jag faktiskt bloggade.....

Juldagarna var slappa & inget hände direkt, visst ligan fick sina promisar, mat & omvårdnad men för övrigt så ja det var SLAPPT. Men det behöver det vara i bland.

Breeze blir bara tyngre & tyngre & nu VÅGAR jag faktiskt TRO på att det kommer valpar om sisådär 1 vecka!!! Oj,oj,oj vad tiden rusat på! Känns nästan lite overkligt att det faktiskt ska bli valpar:) På kvällarna lever dom små ett fastligt liv i magen..lite jobbigt tycker Breeze medans jag bara ler:) Nu har hon svårt att ta sig upp i sängen men å andra sidan väl uppe blir det fort för varmt & då går hon & lägger sig nedanför kylskåpet. Nu får hon inte heller följa med på långpromisar utan bara lulla med på dom vanliga promisarna...

JÖSSES SNART ÄR DET VALPNING PÅ G!!!!

Allt är "klart" dvs rena handdukar, fällar & annat som behövs. Men det har ju faktiskt varit "klart " sedan i våras....Det enda som återstår att plocka fram igen är VALPLÅDAN:) Pallkragen står mot väggen i sovrummet så det är faktiskt "bara" att ställa ner den & bädda...

Bädda valplådan, ja...helt underbart:)

Under tiden så lusläser jag åter ALLA böcker om valpning....Lånar om & om igen, TUR att ingen står på kö på bibblan...Kanske dax att köpa in dom, för förhoppningsvis blir det ju fler kullar:)

Det enda kruxet är att Ingela som så snällt återigen lovat ställa upp & hjälpa till ska tävla den 6:e, gulp liksom...Får verkligen hoppas att det inte sätter i gång då....Å så är det ju faktiskt "Milles" dag, den 8:e & min den 7:e, men då får dom gärna komma:)

Tillbaka till den bistra verkligheten här i Södertälje....Eftersom att det nu närmar sig nyår så har självklart vissa TäljeTokar börjat fira nyår?!? Måste var TÄLJETOKAR som redan börjat FIRA!?! Det betyder att jag INTE kan ha Milloo hemma eftersom han efter en smällarattack INTE klarar av att det smäller:( Så i BÄSTA fall får han komma hem i slutet av januari början av februari suck:( Så jäkla skittrist att IDIOTER står över Sveriges lagar & förordningar!!!! Helt OK för mig att NYÅR firas dvs efter kl: 15.00 den 31/12 men INTE att man redan nu förpestar livet för bla hundarna våra:(

Ja,ja bor man i Södertälje ja då är det bara att gilla läget typ....

Lämnade hela ligan på landet, där är det lugnt för dom alla. Även Breeze behöver ju ha det lugnt omkring sig:) Men oj vad jag saknar dom.....

Men men jag får passa på & jobba, tvätta, plocka fram div valpningssaker & VALPHAGEN!!!

Indra får oxå stanna inne, vill inte att hon ska få raketer slängda efter sig så att hon åter försvinner i 3 månader...Vet dock inte vad som hände när hon för 2 år sedan var borta hela vintern & hittades halvdöd:( Men å andra sidan så vill hon inte ut, nix jösses det är ju snö & kallt....Nä hon driver i stället mig halvt till vansinne genom att leva rövare på nätterna:( Hmmm men det får jag ta...NÄSTAN så att jag längtar till våren så att hon åter kan vara ute...

Njut av era hundar!

God Jul & med hopp om att Ni All haft en härlig julafton!

Min Julafton började med en myspysig promis med hela hela Sheltieligan:) Så mysigt, verkligen ro för själen måste jag säga......Så KUL att även Sindie kunde hänga på & ja promis takten gick helt i både Sindie & Breeze takt. Milloo & Trizz racade på som vanligt, tjohoo liksom.

I går kväll/natt så levde nog valparna om för då suckade & stönade Breeze en hel del...bådar ju gott...Efter ett tag så lugnade dom ner sig & hon var sedan lugn hela natten.

Jo mitt i allt det mysiga så HÅLLER vi ALLA tummar för Krille, den blivande fadern som ligger inne på djursjukhus:( Hoppas att han snart är pigg, frisk & HEMMA!!!

Resten av dagen har varit BRA, mycket god mat & dryck:) Självklart fick även hundarna gottit...Å några klappar har dom oxå fått.


Hundarnas ena julklappar & Anders, julklappsutdelare


TrizzTydligen har även jag oxå varit snäll för jag har oxå fått julklappar, så trevligt!


Mina julklappar:)

Alla är samlade & det händer inte allt för ofta....Nu ska vi ta en sen skinkmacka...

Hoppas att Ni alla haft en bra dag!

Njut av era hundar & nära & kära!

Agilityträning i ridhuset med Milloo & Trizz

Trots massor av snö så packade jag väskan & åkte till ridhuset för att TRÄNA agility:)

Första timmen var jag alldeles själv & jösses vad BRA & DUKTIGA hundar jag har!!! oj,oj,oj & typsikt att ingen såh ha,ha,ha....För sen när Birgitta kom gick det liksom inte lika bra.....Tyvärr så filmade hon, ja ja MÅSTE titta på filmen men...jag kände direkt vad JAG gjorde för fel:( Jag var för SNABB?!? i min handling & mina hundar går blixtsnabbt på min kropp...Körde Eva-Marie´s övning igen både när jag var själv & när Birgitta filmade. Bla staketet(threadle)-ut sväng med fart från min sida....

När jag körde själv så var bägge hundarna supertaggade & körde som FASIKEN:) Oj, vad nöjd jag var!!!
Men allra allra bäst var Trizzen´s slalom...Jösses vad DUKTIG, snabb & säker hon var:) Kände då att träningen med 4 pinnars har gett resultat:) Men trots det så ska jag fortdätta ett tag till med att köra 4 pinnars. Testade att köra hela & då var även Birgitta lite, lite imponerad över MIN Trizz:) Ja hon var superduktig, min stjärna:) 
 
Även gungan bara small i backen både för Milloo & Trizz:)

Oj,oj,oj vilka hundar jag har:)

I dag hann vi med att fika 2 gånger för det var bara vi(?!?) som skulle träna:)

Ja trots att det inte gick lika bra andra gången så är jag nöjd med dagens träning:) Ser verkligen fram emot nästa söndag, för då...är det AGILITYTRÄNING igen:)

Njut av era hundar!

Lite blandande vinterbilder

Vet inte varför men JAG måste komma i håg MIN kamera suck...Dom här bilderna är inte direkt bra men men håll till godo med dessa vinterbilder med MYCKET snö, jihoo!!!

  
 

Världens allra allra bästa Sindie
  
Trizz jobbar hårt i djupsnön

Min Spökprins

Njut av era hundar!


Breeze är rund & go så kanske kanske....

Det är VALPAR på G!?!? Å bäst av allt är att HON ÄTER! Japp hon får mat tre gånger/dag...Har inte vägt henne ännu men rund är hon:)


Breeze

Njut av era hundar! 

God Jul alla bloggläsare!


TACK Annica för att du fixade det här Julkortet till mig:)

Njut av era hundar!

Grattis Anders på 20 års dagen!!!

I dag fyller Anders 20 år & NEJ jag är inte gammal!!! Trots att min "lilla" brorson för första gången varit & handlat på bolaget...I går firades han tillsammans med flickvännen Linnea som precis fyllt 18, GRATTIS båda två!!!


Den här bilden & texten finns i dagens LT.se

Njut av era hundar!


Slapparvecka för ligan

Ligan har varit på landet under veckan....Kroppen har inte riktigt varit med mig suck...Fast det har så klart inte gått ngn nöd på dom:) Det är inte direkt mkt fart på Breeze & nu är hon verkligen rund & go GILLAS!!! Börjar nästan kännas som om det är valpar på G:)

Men i morse så tog jag med mig hela ligan på en lugn & mysig promis:) Kändes bra att åter ha alla samlade....Sedan var det bara att åka till jobbet:( Väl hemma så var det ju mörkt igen suck...Men i morgon DÅ ska i alla fall både Trizz & Milloo få köra agility GILLAS!!!

Njut av era hundar! 

Snart skidtur med ligan & varsitt märgben som belöning

Snart då blir det skidor för mig & självklart får ligan hänga med:) Har lånat bilen i dag & då är det bara att passa på...Tyvärr så är ryggen inte riktigt med mig, men kanske att det känns bättre efter en skidtur i slowmotion, hoppas det....TUR att ingen ser en i spåret ha,ha,ha...Ja hundarna får i alla fall röra på sig ordentligt:) Som belöning ska dom få ett märgben att smaska på....

Jag ger mina hundar råa men jag brukar pilla ur en del av märgen. Det har hänt att dom blivit dåliga i magen om dom smaskat i sig för mycket.....

Njut av era hundar!Hoppas att Alla får en bra Luciadag!

Började dagen med att tända granen & sedan tittade jag på Lucia på TV, en mysig start på ytterligare en jobbar vecka....Ha en bra Lucia dag, alla bloggbesökare:)

Njut av era hundar!

Inbjudan till hundpromisar!

Den här veckan blir det 2 hundpromisar för ALLA som vill hänga på!!! Å ja fördelen är ju att man bor i Södertälje eller där runtomkring...

ONSDAG den 15/12 kl: 18.30, ansvarig Jag
TORSDAG den 16/12 kl: 18.30, ansvarig Suneeta med Chanel http://chanelsuneeta.blogg.se/

Samling vid Preem, Brunnsängs centrum

Sprid gärna detta vidare:)Glöm inte reflexerna!!! Trots snön så syns man dåligt...

Njut av era hundar!


Den här söndagen var det min "tur" att jobba

Så typsikt att det denna söndag var ett härligt vinterväder. Ville så klart hellre åka skidor med ligan än att stå på en perrong & vänta på pendeln:( Ja,ja bara att gilla läget....

Svenerik tog i alla fall ut ligan på en långis, bla ner på sjön, gulp....men det gick bra som tur var. Milloo & Trizz racade på som vanligt, men Breeze hon ville hem....Hem till värmen & soffan kanske:) Han sa att hon verkligen visar ALLA tecken på att vara med valpar, HOPPAS!!! Men självklart måste hon röra på sig men nu blir det ju helt i hennes egen takt...Tror att dom var ute lite över 1 timme...

Mille är det som är ute allra mest, han vill aldrig gå in....Han stannar kvar ute när tjejerna rusar in för att få "gå in godis". Som tur är så håller han sig på tomten så ja han får stanna kvar ute.....

På senkvällen kokade jag knäck & tände julgranen som jag har på den inglasade altanen, JULSTÄMNING kallas det visst:) Ser sååå mysigt ut när granen är tänd....

Snipp snapp så var den här helgen slut....

Njut av era hundar!

Har kört slalom på vintervägen, gick kanoners!

Känner mig verkligen SUGEN på att träna agility, lite typsikst eftersom att jag missar våran ridhustid i morgon:( Måste ju jobba....

Ja ja släpade ner mina slalompinnar på vägen precis nedanför stugan....Helt perfekt liksom, inga bilar & plogat....

Började med att sätta upp 8 pinnar & ja då fick Milloo börja....Å snacka om att han var taggad, min prins:) Först var han lite konfunderad men sedan blev det fart....Körde olika ingångar & självklart varannan höger resp vänster. Passade på att få Mille fotad & filmad när han körde...
Var nöjd med min prins & hans slalom i dag:) Visst ALLT kan bli bättre & det kan gå FORTARE...men det kommer!!!

  
Jag & Mille...JA det är VINTER:)

Sedan var det Trizzen´s tur & då ställde jag upp 4 pinnar x 2. Hon ska ju nu bara få köra ingångar & hitta tekniken för att få UPP FARTEN!!!! 

Trizz, ja hon e som hon e hon:) I början var hon lite ofokuserad suck...Men så fick hon till det & då gick det BRA! Belönade henne genom att slänga en godisbit efter slalomet sisådär minst 1 meter efter....JAG lyckades då & då ha,ha,ha....Trizz hade dock bitvis hög % rätt, gillas! Men så blev hon "hej hå" en stund & då fick jag "plocka" upp henne igen med min godishand. Försökte verkligen att kasta belöningen när hon hade blicken framåt, vill ju inte ha en hund som TITTAR på mig i slalomet. Trizz har en tendens att göra det tyvärr....
Mitt mål i dag var att hon skulle KÖRA slalom med bra teknik & självklart varannan h resp v....Kände mig nöjd, men det känns som vi ännu har låååångt kvar....För i bland så bara "Tjohoo matte" & JAG vill ha "Tjohoo FULLT ÖS I SLALOMET!!! Jösses nu känns det ännu längre bort.....

Men....slalompinnarna står kvar nere på uppfarten så kanske kanske jag kan köra i morgon kvälll?!? Får väl starta bilen & lysa upp:) Vad gör man inte för att få TRÄNA SLALOM på vintern:) Men det GÅR!! Finns liksom inga ursäkter....

I dag fick inte Breeze köra ngt, vet ju att hon blir så supertaggad & just nu så....vill jag inte att hon ska hetsa upp sig....Måste ju tänka på ev valpar:) För nu känns det som om det är på G!!! HOPPAS HOPPAS!!!

Hela ligan har fått lullepromisar i dag, dom har fått lulla som dom vill....Var ute på en promis, vi blev avsläppta en bit hemifrån när vi kom från Gnesta. Dom yngre racade för fullt & även Sindie var pigg & hade spring i benen KUL:) Blir så varm i hjärtat när jag ser min Sindie så pigg:)

   
  

Nu ligger hundarna utslagna, brasan brinner & massor av ljus är tända & snart blir det varm glögg:)

Njut av era hundar!

Ny agilityklubb!

För en tid sedan bildades en "ren" agilityklubb i Stockholm:) Den är till för tävlingsekipage eller för dom som vill satsa på att tävla.....& som kan träna självständigt. Kika gärna in på deras hemsida. Tycker att konceptet låter BRA!


http://solnaagilityklubb.wordpress.com/


Nu blir jag ännu mer sugen på att träna agility!!! Slalompinnarna är nu framplockade & när jag kommer tillbaka från Gnesta ska dom UPP!!!

Njut av era hundar!

En härlig fjordingskulptursom jag gärna vill ha!!!

Hittade den här UNDERBARA fjording skulpturen på följande sida: http://bojan.krogh.se/2010/09/21/fjording/
VILL HA:)


Fjording, Hästskulptur i stengods av Bojan Krogh


Njut av era hundar!

Ska nog träna lite slalom med Trizz i morgon

Är sååå sugen på att träna agility...tyvärr så missar jag ridhusträning på söndag eftersom att jag jobbar:(
Så nu är min plan att försöka få ner slalompinnarna i backen i morgon, lördag...Hmmm undra skarpt om jag lyckas ha,ha,ha....Men jag bara måste testa! Trizz behöver TRÄNA slalom!!!


Njut av era hundar!

Leffe (Bingo) har A-höfter!!!

Ett JÄTTETACK till matte Eva för att Du kollade Leffes höfter!
Men störst GRATTIS till Leffes A-höfter!!Känns så himla bra att ha en så härlig "valp"köpare, GILLAS! Å än härligare att få så glädjande besked, tjohoo...
Resulatet kommer snart upp på bloggen....

Njut av era hundar!

Åter i Lillstugan på landet

Äntligen helg säger jag bara.....Men tyvärr blir den kort eftersom att jag jobbar på söndag:( Men nu är det bara att njuta av hela ligan, vintern & lugnet:)

 

Ha en underbar helg alla!

Njut av era hundar!

Gemensam hundpromis, eller i allafall promis

I kväll var det jag som hade ansvaret för promisen. Det kom faktiskt 4 andra hundar med resp + då min liga:)
Fördelen med att vara flera är att alla kan gå i sin egen takt...Eftersom att det var jag som var ansvarig ja då är det ju liksom JAG som bestämmer takten....Vill man hänga på i min takt, ja då gör man det & vill man lulla ja då gör man det. Hur enkelt som helst:) Ingen gick själv förrutom jag som ville GÅ på, ngt både jag & mina hundar behöver...RÖRA på oss alltså:)

Mina hundar anpassar sig efter mig & självklart får dom rasta sig när som men...sedan går vi! Har ju tränat häcken av mig för att alla mina ska kunna gå lösa även om det är andra hundar runt om. Känns så BRA att kunna ha dom lösa:) Men för att kunna ha dom lösa MÅSTE man ju TRÄNA varje promenad, varje dag, vecka efter vecka år efter år.....Måste man ha sin hund kopplad, ja då får man självklart oxå jobba speciellt om man har en stor hund som drar.....

Trizz skällde en del på dom nya stora hundarna suck...Å Mille taggade en del på dom oxå hmmm inge bra:( TUR att man har koll! Mille kan ju tuppa sig när HANS tjejer är med & nu var ju även Ellen med....Mille ser nog nästan även henne som "sin"....Det har nog stigit Mille över huvudet att bli kallad "Prinsen":)

Ringde på Sus som mötte upp oss nere vid Fårghagen, hon kom med sin nya jättesöta Mittzi:) Dom hängde på en bit sedan vände dom hemåt igen....

Får nog åter börja kalla MINA promisar för HUNDPROMENADER....för lulla det kan jag göra på pinkrundorna runt kvarteret...Å när jag ÄNTLIGEN kan gå på ordentligt, ja då bara måste jag det så klart:) För av alla tusentals promisar som det blir varje år så är det ytterst få som jag verkligen kan gå på ordentligt....

Vi såg en jättefin räv som sprang över vägen ca 20 meter framför oss:) Vad man kan uppleva när är på promis:)
Var ute i ca 1,5 timme, det var BRA får nu bara hoppas att jag kommer i sängen i kväll & ur den i morgon...TUR att det finns värktabletter....

I morgon är det åter en GEMENSAM HUNDPROMIS, men då är jag på Stroke föreningens julträff....

Njut av era hundar!


Ännu en skidtur med ligan

Åkte ut till klubben tidigt i morse för att åter ta en skidtur med ligan. Det var ngt kallare ca -10 grader...Hmm liite väl kallt kanske men jag tyckte ändå att hundarna fixade det bra! Sindie lämnade jag dock kvar i klubbstugan, där var det varmt:) Dom andra hängde på men i dag ville Breeze mest hålla sig i skidspåret...Mille & Trizz sprang som tokar mest i djupsnön, gillas! Det är ju hur bra konditionsträning som helst för dom att röra sig så mycket i djupsnön:)
Eftersom att det var kallare i dag så gled skidorna perfekt i spåret tjohooo!!!! Så mycket lättare att bara glida fram i spåret:)
Avslutade med en fika & hundarna fick leta godis, dels inne sedan ute i snön. Dom måste ju få "tänka" oxå...
Kändes helt OK att packa in dom i bilen för hemfärd....
Tyvärr så glömde jag att ta med mig kameran:(

Nu när mamma är hemma från sjukhuset har Sindie åter fått åka tillbaka till landet....Så nu har jag "bara" Breeze, Milloo & Trizz hemma.

Njut av era hundar!

Gemensan hundpromis i "kylan"

Åter dax för en gemensan hundpromis, men VAR är alla hundmänniskor??? Hundarna MÅSTE ju ut trots att det är vinter & snö?!?!
Ja,ja Suneeta kom med sin Chanel & en kompis till henne. Hade med mig Breeze, Milloo & Trizz. Sindie lämnade jag hos Clary, hon fixar inte "långpromisar", utan hon fick stanna inne i värmen:)

Vi gick en kortis, via baksidan av Tallhöjden & sedan till hundrastgården där vi lät hundarna nosa runt ett tag. Sedan gick vi hem....Hundarna fick rusa av sig vilket var bra. Avslutade med att vi gick i djupsnön hela baksidan innan jag gick & hämtade Sindie.....

Njut av era hundar!


Måndag & ännu en skidtur med ligan

Passade på att åka till klubben & Ta en skidtur med ligan när jag fick låna bilen. Det bästa med att åka på klubben är att det är helt plant, passar mig perfekt:) Men i dag var det "tösnö" vilket resulterade i att snön & div annat fastnade under mina sk vallningsfria skidor:( Men man får se det positiva i det hela & det var att jag fick "gå" med skidorna, himla bra för mitt bäcken! Kunde inte bli bättre träning! "Åkte" inte fort utan precis så där lagom:) Hundarna sprang som galna.....
Kändes helt OK att lämna dom när det sedan var dax att traska till jobbet...

Njut av era hundar!

Efter skidturen fick ligan varstitt märgben att smaska på

Som belöning på en "jobbig" tur fick ligan & Sindie så klart varsitt märgben, GILLADES kan jag lova:)
Men först fick ligan vara på altanen ett tag så att snöbollarna lossnade.....

  
Milloo

 
Sindie

  
Breeze

 
Trizz

 
Trizz & Breeze

För min del så blev det fisk, potatis, räksås med curry + ett glas vitt:)

Njut av era hundar!

I dag blev det en skidtur med ligan

Äntligen blev det en tur med ligan på skidor:) Jobbigt värre var det eftersom att det inte fanns några spår.....Åkte på ett jättefält & snö var det i massor, jihaa!!!! Men sååå mysigt, nyttigt & behövligt!

   
   
  
Träffade på en "Nordis" under turen....


   
 
   
Tyvärr hade jag glömt att ta med mig mer balsamspray vilket resulterade i att hundarna såg ut som snömonster efter turen:(

Milloo´s tass....

Men....det var et TOPPEN tur!!!

Njut av era hundar!


En underbart vacker vinterdag som började med en tidig morgonpromis med ligan

Oj vad det är MYSIGT att vara på landet när det är så mycket snö & så tyst GILLAS!!! Man kan mysa med hundarna & ha massor av tända ljus:) I natt hade jag "bara" Breeze & Trizz hos mig......Men självklart plockade jag med mig både Sindie & "Mille" när det var dax för morgonpromis.
Det var vitt & så tyst, mys:) Eller tyst & tyst hmmm Sindie går INTE att få tyst, har efter snart 13 år gett upp...Hon får skälla hur mycket hon vill dock tror Trizz att det även gäller henne:( Snacka om fatta noll, matte!!! Men eftersom att  Breeze INTE tog efter Sindie så hade jag ju så klart hoppats att Trizz inte heller skulle det, snacka om att det inte funkade....Ja,ja, det är bara att gilla läget...

Alla hundarna fick gå lösa men eftersom att dom så klart måste värma upp sig först innan dom får raca så fick dom hålla sig kring mig. När dom väl fick släppkommandot så blev det full ös! Trizz sprang iskogen HELA tiden & där var det verkligen DJUP SNÖ:) Men hon bra sprang & sprang, snacka om att hon verkligen motionerade sig själv på bästa sätt:) Även Mille sprnag en hel del i skogen:) Breeze & Sindie höll sig mest vid mig & jag gick faktiskt på den plogade vägen.....
När vi väl kom in mös vi alla i lillstugan med levande ljus:)

  
Lillstugan


Vintern är såååå vacker:)

Njut av era hundar!

Rosa läckra skor dock inget för mina hundar.....

Hittade dom här små jättesöta skorna på Tumba Hund & Katt i Solbo Center i Tumba. Antagligen är det ngn som har en liten knähund som köper dom. Dock INGET för mina hundar inte ens till Trizz trots att dom säkert skulle passa henne ha,ha,ha....Ångra nästan att jag inte provade dom på henne, hade nog blivit bra foton:) Men jag är 100 på att Trizz INTE gillat läget & jag förstår henne fullt ut! Men...självklart tycker jag att hundar med skador ska ha skor om det behövs. Men dom här skorna är nog tyvärr endast till för att stilla sin ägares fåfänga...

 

Njut av era hundar!

Ny agility DVD!

Hittade denna info på Anna, Pudelsbus hemsida & blev så himla sugen på att beställa den....Kikade på trailern & blev än mer sugen på att TRÄNA!!! Det finns ju så mycket som man kan & verkligen behöver träna på suck....Vill GÅ KURS NU!!!!

All info om filmen hittar du här:

http://ttag.se/


NY agility-DVDKälla: Pudelbus, http://www.pudelbus.com/


Agility grunder - Finsk agility när den är som bäst.

Jouni och Juha Orenius visar hur du ska träna din agilityhund.
Produktion Agility Akademi

Beställ DVD
49 euro + frakt
isabelleemanuelsson@hotmail.com

Har Du tips på andra agility filmer eller böcker? Tipsa mig gärna!

Njut av era hundar!


Intresserad av valp från Grundsten´s???

VALPAR VÄNTAS I BÖRJAN AV JANUARI!!!

Breeze är parad med Windy Peaks Willy Wonka "Krille"

Om du är intresserad av en valp vill jag väldigt gärna att Du kommer & hälsar på både mig & mina hundar. Samt att Du är påläst om rasen Shetland Sheepdog. Självklart svarar jag på dina frågor om rasen & om mina hundar. Mina hundar & kommande valpar bor & lever med mig.

Jag säljer mina valpar till personer som främst vill aktivera sin hund på olika sätt men självklart också till personer som vill ha en ren sällskapshund. Dock säljer jag inte till någon som planerar att lämnar sin hund hemma själv hela dagarna.

När du hämtar din valp från Grundsten´s är den:
* 8 veckor
* Registerard i SKK
* Valpkullsförsäkrad i 3 år
* Chipmärkt
* Avmaskad
* Socialt tränad (hundar/katter/halsband & koppeltränad, gått på olika underlag, träffat olika personer, 
   rullstolar, åkt bil osv)

Du får med:
* Mat
* Leksak
* Fäll från valplådan
* Info film från SKK
* Info häfte med tips & råd om valpens första tid hemma hos dig
* Support från mig dygnet runt under hundens hela liv!

Jag vill att du:
* Har hunden försäkrad
* Skickar rapporter då & då samt lite foton
* Ögonlyser hunden tidigast vid 2 års ålder
* Ger hunden ett bra, tryggt & aktivt liv

Låter detta intressant är du välkommen att kontakta mig...

Jag nås enklast via e-post: marieosindie@hotmail.com
Tel hem: 08 55061118
Tel mobil: 0766 481051
Marie Grundsten
Rafaelsgränd 14
152 50 Södertälje


Nu finns VI med på Sv Shetland sheepdog klubbens sida om parade tikar!

Den här infon finns nu att läsa på ras klubbens hemsida GILLAS:)

Grundsten’s kennel, Marie Grundsten, Södertälje (Stockholm)
Telefon: 076-648 10 51

Hane: S45237/2008 Windy Peak´s Willy Wonka, CEA/PRA u.a
Tik: S29729/2004 Honeybrook Caribbean Mermaid, CEA/PRA u.a
Beräknad valpning: 2011-01-07

Kika gärna in på SSSK´s hemsida, där finns ALL info om den UNDERBARA rasen Shetland Sheepdog:)


http://www.sssk.org/

Njut av era hundar!


Breeze är nu inne i vecka 4

Oj vad tiden går fort! Det har nu precis gått 4 veckor sedan jag var i väg & parade henne:) Alla tecken tyder på att ngt är på G!!!! Men....det gjorde det ju även förra gången så ännu vågar jag INTE ropa hej...

Men under vecka 3 så mådde hon lite illa & kräktes några gånger....men nu äter hon som en häst OM hon fick vill säga:) Måste verkligen ha koll på henne annars så snor hon dom andras mat. Hon går på Purinas Pro Plans Lax & ris, valpfoder & det GILLAR hon skarpt! Ska väga henne i veckan för att se om hon gått upp ngt i vikt.

Så förhoppningsvis så blir det valpar kring 7/1 2011.

Är Du intresserad av en valp efter Breeze är Du välkommen att kontakta mig via e-post.
marieosindie@hotmail.com

Det kommer bli trefärgade eller blue merle...Å jag vill självklart att ev valpar kommer till aktiva hem gärna med inriktning på agility:) Mer info finns på bloggen under Valpar, kika gärna in där...

Njut av era hundar!

Länk på skötseltips för din hund i vinter

Kika gärna in på följande länk där ni kan läsa om hur hunden på bästa sätt klarar vintern....Lämna gärna en kommentar eller lägg till om just Du har ngt bra tips på hur du gör för att skydda din hund under vintern!

Själv så använder jag Balsamspary/Spraybalsam på mina hundar när det är kramsnö. Funkar kanoners! Jag går inte ut utan att först ha sprayat dom....Då slipper dom jobbiga snökockor & jag slipper pilla bort dom...Å så klipper jag alla mellan tassarna, sisådär lagom långt. Gör oxå att snön har svårare att fästa.


http://pedigree.se/articles/vintern


Njut av era hundar!

Gemensam hundpromis

Vilken TUR att Kristina med Atos kom!!! Annars hade jag ju fått gå alldeles ensam med min liga:( Förstår fortfarande INTE varför det imnte kommer flera?!? Visst, det är kväll & vinter men HALLÅÅÅÅ!!!! Hundarna måste väl ut ändå?!?!?Ja,ja vi hade himla tur med det underbara vintervädret & så var det precis lagom kallt:) Hundarna skötte sig exemplariskt, det var väl Millr som hade lite skit i öronen då & då.....Men dom gick mestadels lösa. Det var riktigt mysigt:) Faktiskt ganska skönt att det bara var vi trots allt...
Men självklart HOPPAS jag att det kommer fler nästa gång! Håll utkik här för jag planerar att ha en hundpromis nästa vecka igen. Eller du kanske vill vara med på hundpromis maillistan? Eposta mig din epost så sätter jag upp dig...Då får du ett mail inför varje promis:)
Vi var ute i ca 1 timme & 15 minuter.

TACK Kristina med Atos för trevligt sällskap!

Njut av era hundar!

Rapport från Leffe, 3/12 2010

TACK matte Eva för att du skickar rapporter om Världens bästa Leffe:) Så himla KUL att få....

Hej
Nu är Leffe kastrerad och har tratt runt huvudet, stackarn. Dom kikade på höfterna oxså och på bilderna såg dom ok ut, hoppas att det slutgiltiga resultatet blir ok.
Han har fått piller mot smärta, men i morse hade han ont ändå, då kommer han till mig och vill mysa tätt inpå han är så gullig.
Nu blir det korta kiss o bajs promenader, det känns lite konstigt men jag tror inte han orkar längre än så.
Kram från Eva o Leffe och lite extra smaskens till Breeze

Tror att allt blir himla bra när Leffe åter är på G! Låter ju himla BRA att höfterna ser fina ut GILLAS!!!
Hör av dig om du har lust att träna agility med oss i ridhuset ngn söndag...Vore KUL om ni kunde komma:) Lovar att visa Jaakko svängarna då...Mys nu vidare med Leffe, det ska jag göra med min liga:)
Kram från oss alla!

Njut av era hundar!

Gemensam hundpromis, Torsdag kl: 18.00!!!

Alla som vill är välkomna att hänga på HUNDPROMISEN, Torsdag den 2/12 kl: 18.00. Samling vid Preem i Brunnsängs centrum.

Glöm INTE reflexer både till dig & hunden/hundarna!

HOPPAS att vi syns på promisen:)

Njut av era hundar!


Säsongens första skidtur med ligan

Lånade bilen & drog till klubben. Vädret var ju nästan perfekt, det var dock -10 grader kunde ju ha varit ca -5....Men men SOLEN sken & det var så fint:)


Klubben november 2010
Åkte "bara" runt på området några varv med ligan springandes fritt....Känner att flåset inte riktigt finns ännu, men jag hoppas att kunna åka massor i vinter & då rackarna ska flåset upp!!!! Även på hundarna så klart...
Mille sprang som en tok precis överallt & Trizz hängde på:) Breeze, ja hon gick mesta i mina skidspår men i bland så fick hon fnatt & bara sprang...


En bild från förra säsongen

Avslutade med att ta en fika i klubbstugan:) Trots att jag skickat ut en inbjudan till att åka skidor alt gå en promis så kom ingen?!? Trodde att Södertälje var en stad med många hundägare??? Å en stad med många skiftarbetare?!? Men dom kanske aktiverar sina hundar på annat sätt under vintern, vad vet jag...

Sedan blev det en tur till Tumba Hund & Katt för att hämta mer foder till Breeze...Schmackos & Denta Stix var oxå beställda av mamma.

Nä nu är det dax för att nattpinka ligan:)

Njut av era hundar!

Hemma med ligan igen....

VARFÖR går helgerna så fort?!?!? Hmmmm ja tog i alla fall med mig Breeze, Milloo & Trizz hem på måndag morgon. Vi blev avsläppta vig Gjuteriporten, Scania för att ta en HÄRLIG vinter promis hem:) Nere vid kanalen blåste det dock lite väl mkt kanske, men hundarna led inte. Dom sniffade nämligen efter alla kaniner som låg precis överallt....men eftersom att dom är så väluppfostrade(ha,ha,ha) så bara TITTADE dom!

Men efter att ha lämnat Värdsholmen så var det riktigt mysigt att gå utmed Kanalen med ligan....Älskar ju verkligen vintern när den är som nu, dvs massor av snö, halkfritt, lagom kallt & så rätt klädd:)

Passade på att plock på mig hundskit påsar:) Hade hela fickorna fulla....Men dom går åt speciellt när jag bara måste plocka efter andra oxå:( Hade jag dock aldrig gjort om jag varit tvungen att köpa alla skitpåsar....Så jag gör en bra insats när jag försöker hålle SKITRENT i mitt område:)

Kändes himla BRA att hundarna fått en riktig promis när det sedan var dax för mig att traska till jobbet.... 

Njut av era hundar!

Agility träning i ridhuset igen...

Min plan var att helt fokusera på Trizz men...eftersom att det under natten kommit ca 30 cm snö!?! Så erbjöd sig Svenerik att köra:) Vägarna var ju inte plogade & till ridhuset ville jag ju så klart!!! Ja så då blev det att Breeze & Milloo oxå hängde på....Väl framme så plockade vi fram hindren eftersom att första gruppen inte kom....Hmm inga riktiga entusiaster....

Sen fick faktiskt Breeze köra det som stod framme men bara en gång...Alldeles för lite enligt henne, tillräckligt lagom enligt mig! Men oj vad taggad hon var:) Sedan tog sig Svenerik med sig Breeze & Milloo på en promis...

Å så då var det "bara" Trizz kvar....tillbaka till min plan för henne:
Slalom: ska nu ett tag bara köra 4 pinnars (TACK Eva-Marie W för tipset!!!). Ställde upp dom på 3 olika ställen så att kah kunde lägga in ett slalom när som. Men jag fokuserade verkligen på att hon skulle få säkerhet & fart i 4 pinnars slalomet. Tyckte att hon jobbade bra! Körde både h & v samt att jag faktsikt bytte mellan 6 det var inget problem:) Hon vände sig inte efter mig utan hon jobbade på...Dumma jag vek dock av lite tidigt vid ngt tillfälle & PANG så gick hon ur:( Men med MER träning så!!! Körde oxå många olika ingångar med henne..

Avståndshandling: Byggde upp hopp med lång böjd tunnel. Min plan var dels att köra avståndshandling eftersom att jag inte är så rörlig:( dels att träna Jakkoo svängar. Då kan jag ju nästintill stå still:) Alltså hopp-lång böjd tunnel-hopp med Jakko & sedan avslut på gungan. Hmmm Trizz behöver MER träning på avstånd, att hon måste våga "köra" själv från mig med ändå med mig. Jidder, men ni kanske förstår?!? Däremot så är jag rackarns nöjd med dom flesta Jakkona:) Men så är oxå Trizz den hund som jag kört dom mest med...Gungan funkade bra:) Likaså blindbytena....

Summan av dagens träning med Trizz: Jag är NÖJD!!!! Känner att hon VILL & KAN men att mkt finns kvar att träna MER & ÄNNU MER på!!! Längtar redan efter nästa gång:)

Passade även på att köra "Mille" en runda när dom kom tillbaka. Han strulade ju på gungan förra gången av ngn mystisk anledning?!? Men nu oj, gungan bara small ner i backen gång på gång med Mille på:) Han var så DUKTIG & inte en tvekan på gungan:) Det är min Prins det!!! Däremot så var han överladdad på det övriga....Men jag kände att det fick bli lite som det blev, ja han gjorde kontaktfälten helt OK. Där får han INTE slarva det minsta! det gjorde han dock en gång eller två....Men jag fick till även det:) Även Mille tycket att han fick köra alldeles för lite....Försökte få Svenerik att köra men icke sa nicke....Å JAG klarar ju knappt att köra en hund:( Då får det faktiskt bli fullt fokus på min blivande stjärna Trizz:)

Njut av era hundar!

Har varit på föreläsning med Runar Naess, känd vargforskare

Men eftersom att jag varit så himla dålig på att uppdatera bloggen så kommer några rader om det nu. Bara sisådär 1,5 vecka efter själva föreläsningen....

Det passade liksom himla BRA att den var i Södertälje:)

Här kommer min "rapport" helt fritt skrivet vartefter Runar pratade & visade bilder...Det var ett mkt intressant ämne & jag har här nedan skrivit så att pennan glödde....Har dock INTE lagt några egna åsikter utan orden är helt fritt skrivet under föreläsningen. Hade kunnat lyssnat mycket längre på honom...Håll tillgodo:)

Vargspåren är väldigt lika hundspår, så ofta tar folk fel....

Vargen finns i olika färger men svarta vargar finns bara i NordAmerika. Så "ser" vi en svart "varg" i Sverige, ja då är det troligen en "grönis". Vi har inte heller vita vargar här. Dom svarta vargarna föds svarta men efter några år börjar dom bli vita/gråa.
Vi har alltså "bara" den klassiska Skandinaviska vargen i Sverige.
Det är ca 6-7 individer i en flock. Man behöver inte vara flera för att flocken ska överleva. En varg tar lätt en älgkalv...
Ofta leder tiken jakten, för att hon har den känslan av att valparna måste ha mat.

Snittåldern på varg är 3,5-4 år & som max ca 5-6 år i vilt tillstånd. Bara hälften av valparna överlever första året.

Varför tar vargen hund?
Det är inte så stor skillnad mellan tex en bäver & drever....Den rör sig i skogen & vargen är på JAKT, då spelar det ingen roll vad det är som kommer "ivägen". Ser vargen en hund på tex en gård så ses hunden som en fiende som ska tas direkt! Den kan ju bli ett hot mot vargen & dess flock. Lika bra att elimeinera hotet innan ngt händer.

"Där människan rycker in försvinner mycket annat"

Passivitet är ett stressbeteende, inlärt hjälplöst beteende.....

Det finns väldigt mycket som är likt mellan hund & varg, speciellt genetiskt. Dom leker, är sociala i sin grupp, jagar osv....

Varg triv inte att vara själva, dom måste ha en flock. En hund klarar dock att vara ensam med människan.

Hund & varg kan växa upp ihop & då kan hunden bli floclledare, pga att vargen har så otroligt mkt mer RÄDSLA i sig än hunden. Rädslan har vi avlat hos våra hundar. Hunden är tolerant mot rädsla. Hunden kan dock vara dumt orädd tex att när dom känner en vargdoft i skogen & trots det fortsätter att spåra efter vargen. Men en del hundar har "rätt" drift kvar & bryter detta spår.

Vi som hundförare måste utstråla lugn & förmedla till våra hundar att:
- DET ÄR LUGNT! JAG FIXAR DET HÄR, VAR INTE OROLIG!!!!

I en vargflock äter alltid valparna föst! Det är en myt om att flockledaren alltid äter först.....

Verkligt ledarskap= Ja men då ÄTER man NÄR man vill & VAR man vill!!!

Etablera regler som sedan efterföljs!!!

Vargregel nr 1: Det man har i & runt munnen TILLHÖR den som har det. Då är det mitt!!!
Hunden har igentligen rätt att försvara sin mat/grisöra! Vi kan lära hunden att vi inte är konkurrenter om deras mat/godis. Däremot kan vi GE/LÄGGA till mat/godis för att visa att vi inte är konkurrenter.

Det  är inte släktskapet som har betydelse för att det ska vara lugnt vid mat. Det spelar ingen roll om det kommit vargar utifrån...

Vargen har separat seende på sina ögon, dvs dom kan alltså se på 2 olika saker åt olika håll samtidigt....

Alla vargar hälsar på/vid/i munnen/ansiktet

Vargar ÄR INTE HUNDAR!!! Dom är vilda oavsett om dom finns i djurparker eller i det vilda...
Vargarna är dom som bestämmer om jag får komma in i ett varghägn.

Vi har/kan ha en RELATION med våra hundar. Vi är ingen hund! Vi styr hundens alla resurser, vi är inga konkurrenter! Vi BESTÄMMER ALLT i hundens liv....Det värsta vi kan göra är att missbruka det!!!
Hundflocken har sin egen ALFA, vi är alltså INTE ALFAN i flocken...Vi är gud! Vi styr ju liksom allt...

Man kan styra med RÄDSLA/TYRANNI men det blir konsekvenser/biverkningar. Självklart helt fel!!! Tyranner blir ofta inte långlivade...

Kommunikation & språk:

Ögonen/blicken
är viktig i kommunikationen, ögonen speglar mkt. OM vi kan tyda/förstå vad som menas....
Vi måste lära våra hundar att tyda vårat ögonspel. Stirrar man på sin hund samtidigt som man fryser till betyder det för hunden att - Backa undan!

Det hunden HÖR är igentligen inte mkt, OK tonfallet men....de hunden SER är det hunden kan TYDA/LÄSA AV/LYDER...

En varg vill ha en rak & tydlig kommunikation. En hund bryr sig inte på samma sätt. Ögonen kan uppfattas som ett hot, så håll bort blicken...

Nosgrepp används ofta i dominans beteende. Tiken greppar över valpens nos. Vi ska däremot INTE göra så! Vi kan använda våra fingrar över nosen, där finns ett nervcenter som vid pillning kan vara lugnande. Man frigör endorfiner. På nosen mellan ögonen.

Haltin kan verka dämpande på hundar som är vilda, den trycker på detta "nervcenter". Inte bra att använda på en rädd & osäker hund, kan faktiskt förvärra!!!

Ett  hälsande är att klia/klappa/smeka med våra händer i mungipan på hunden. Taktil kommunikation. Hundar RÖR vid varandra vid kommunikation. Vi borde göra det MER i vår kommunikation med våra hundar. Det är jätteviktigt hundar emellen...
SMEK inte hårda klappar, det ses som ett straff att klappa hunden hårt! Hunden ser klappar på huvudet som en bestraffning. TÄNK hur du själv känner om ngn klappar dig på huvudet vid möte?! Klia på sidan av huvudet, på örat osv. Slickar varandra gör dom oxå men vi kan istället smeka hunden:)

Alla  underlägsna lägger sig ner på rygg & blottar buken. Det är den UNDERLÄGNAS uppgift att lägga sig på rygg för den överlägsna/dominanta! Du som dominat skall alltså INTE lägga ner en valp/hund på rygg för att dominera! Det kan innebära att denna valp/hund blir osäker på våran kommunikation. Den fattar "nada"! Helt fel signaler från oss...Dom kan i stället bli osäkra/rädda.
Vargmamman lägger INTE sina valpar på rygg!!! Det är valpens uppgift att lägga sig inför sin mamma!
En lekinvit kan även betyda flykt/rädsla/attack. Var uppmärksam på detta. Lär dig hundens språk(MINA ord igen)

Se hela bilden

Så lite tips till oss uppfödare:
Arrangera en valpbana med alla konstiga, möjlig/omöjliga saker för att hunden får en upplevelse som stärker dom resten av livet. Mjukt, hårt, halt trappor, ljud rörelse osv osv. Valpen utvecklas enormt av detta!!! Balansen & kroppsmotoriken förstärks.
A & O är att hjärnan används/stimuleras. 20% av energin tas av hjärnan. Man blir mer trött om hjärnan används till att lösa problemet. Låt hunden får JOBBA med hjärngympa. Börja redan i valplådan! Dom blir bättre problemlösare i livet. Hundarna blir lugna med bättre självförtoende utan rädslor & fel beteenden. (SJÄLVKLART ska man endast avla på friska individer!!! MINA ord)
Den metala biten är viktig både för valparna & för den vuxna hunden!!!

Njut av era hundar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0