Agility träning i ridhuset igen...

Min plan var att helt fokusera på Trizz men...eftersom att det under natten kommit ca 30 cm snö!?! Så erbjöd sig Svenerik att köra:) Vägarna var ju inte plogade & till ridhuset ville jag ju så klart!!! Ja så då blev det att Breeze & Milloo oxå hängde på....Väl framme så plockade vi fram hindren eftersom att första gruppen inte kom....Hmm inga riktiga entusiaster....

Sen fick faktiskt Breeze köra det som stod framme men bara en gång...Alldeles för lite enligt henne, tillräckligt lagom enligt mig! Men oj vad taggad hon var:) Sedan tog sig Svenerik med sig Breeze & Milloo på en promis...

Å så då var det "bara" Trizz kvar....tillbaka till min plan för henne:
Slalom: ska nu ett tag bara köra 4 pinnars (TACK Eva-Marie W för tipset!!!). Ställde upp dom på 3 olika ställen så att kah kunde lägga in ett slalom när som. Men jag fokuserade verkligen på att hon skulle få säkerhet & fart i 4 pinnars slalomet. Tyckte att hon jobbade bra! Körde både h & v samt att jag faktsikt bytte mellan 6 det var inget problem:) Hon vände sig inte efter mig utan hon jobbade på...Dumma jag vek dock av lite tidigt vid ngt tillfälle & PANG så gick hon ur:( Men med MER träning så!!! Körde oxå många olika ingångar med henne..

Avståndshandling: Byggde upp hopp med lång böjd tunnel. Min plan var dels att köra avståndshandling eftersom att jag inte är så rörlig:( dels att träna Jakkoo svängar. Då kan jag ju nästintill stå still:) Alltså hopp-lång böjd tunnel-hopp med Jakko & sedan avslut på gungan. Hmmm Trizz behöver MER träning på avstånd, att hon måste våga "köra" själv från mig med ändå med mig. Jidder, men ni kanske förstår?!? Däremot så är jag rackarns nöjd med dom flesta Jakkona:) Men så är oxå Trizz den hund som jag kört dom mest med...Gungan funkade bra:) Likaså blindbytena....

Summan av dagens träning med Trizz: Jag är NÖJD!!!! Känner att hon VILL & KAN men att mkt finns kvar att träna MER & ÄNNU MER på!!! Längtar redan efter nästa gång:)

Passade även på att köra "Mille" en runda när dom kom tillbaka. Han strulade ju på gungan förra gången av ngn mystisk anledning?!? Men nu oj, gungan bara small ner i backen gång på gång med Mille på:) Han var så DUKTIG & inte en tvekan på gungan:) Det är min Prins det!!! Däremot så var han överladdad på det övriga....Men jag kände att det fick bli lite som det blev, ja han gjorde kontaktfälten helt OK. Där får han INTE slarva det minsta! det gjorde han dock en gång eller två....Men jag fick till även det:) Även Mille tycket att han fick köra alldeles för lite....Försökte få Svenerik att köra men icke sa nicke....Å JAG klarar ju knappt att köra en hund:( Då får det faktiskt bli fullt fokus på min blivande stjärna Trizz:)

Njut av era hundar!

Kommentarer
Postat av: Eva o Leffe

Hej Marie o sheltieligan

Jag skulle oxså villja träna agility inomhus på vintern. Jag tränade med fyra slalom pinnar åt Leffe oxså och plötsligt så förstod han, gungan är fortfarande lite läskig. Jag ska fortsätta med agility i vår på Ehdk. Jag försöker att träna Leffe på avstånd och hoppas på att få hjälp på klubben med träningen.

Vad är jakko svängar ?

Hälsar Eva o Leffe

2010-12-02 @ 09:42:51
Postat av: Marie G

Hejsan,

Skulle vara himla KUL om du kunde komma med Leffe & träna en gång med oss i ridhuset:) Då ska jag visa Jaakko svängarna....Vi får höras när han är OK igen!

Schampoot kommer....Ge nykastrerade Leffe en godbit från oss alla:)

Kram på er!

2010-12-03 @ 10:47:24
URL: http://marieosindie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0