Trizz & hennes valpning

Ja i bland går det inte riktigt som man önskar....

Efter en låååång väntan så var det då ÄNTLIGEN dax för Trizz att valpa...Allt satte igång den 28 på em med att hon började bli lite orolig villa bara bädda & härssade en del. Det var ju beräknat till kring 1/1 men självklart med både plus & minus dagar.

Allt var klart för valpning i stugan, där var det lugnt & både Breeze & Mille var nere i storstugan. Allt för att Trizz skulle få det så lugnt som möjligt.

Vi 20.00 tiden blev det ngt mer intensivt...& strax innan 21 kom det lite grön vätska...gulp fick lite halvt panik! Ringde till veterinären & förklarade problemet...Pratade även med Lena. Insåg dock att det iinte var vattnet som gått...Kan dock lova att natten var tuff för både mig & Trizz...Var ju himla orolig för att det skulle vara en dör valp som släppt..men veterinären sa att så länge det bara är lite vätska & allt annat är lugnt så skulle jag avvakta. Visst kunde jag åka in om jag kände att jag ville...var faktiskt på väg en gång men avvaktade. Allt annat var ju "lugnt"...

Så satte det då i gång...å efter mkt jobb både från mig & Trizz så föddes första valpen kl: 04.25. det var en blå hane som vägde 172 g. Tyvärr så såg jag på en gång att han aldrig skulle klara sig:( Han bara gnällde & ville liksom inte vara med...Efter ngn timme var han borta...:( Så trist men man måste ju vara medveten om att det kan hända & nu hände det...Självklart frågar jag ju mig själv om jag kunde gjort ngt annorlunda?!? Eller var det meningen att han inte skulle klara sig???

Strax efter att hanen kommit så kom nästa & denna gång gick allt BRA! det var en trf tik som vägde 192 g & som det verkligen var LIV i:) Hon, troddde mitt i allt att det oxå var en hane...däremot var rund, trind & ville börja äta...
peppar peppar men nu efter 2 dygn så mår hon toppen & Trizz med:) Tiken väger nu 212 g & går upp som hon ska GILLAS!

Foton kommer!!!

Nu ska jag gå upp till stugan igen & NJUTA av Trizz & hennes underbara lilla valp:) 

Önskar ALLA härmed ett Gott Slut & Ett Gott Nytt År 2012!!!

Njut av era hundar!

Trizz, mindre än 1 vecka kvar!

I morse låg Trizzen´s temp på: 37.9 grader

Kan lova att jag nästan funderade på OM det är några valpar i magen...för i dag har hon varit pigg hela dagen.

Satte upp ett 12 pinnars slalom som jag köde Breeze ett par gånger & hon var som vanligt en stjärna:) Snabb & säker GILLAS! Sedan körde jag Mille & oj oj oj vad jag GILLAR att köra min Prins:) Han var som en raket, snabb, säker & verkligen på TOPP:)
Märkte att Trizz inte gillade att dom andra fick köra & inte hon...så då FICK hon köra 2gg. Å såklart helt i sin egen takt. Det märktes att hon var taggad men som sagt bara 2 gg fick hon köra. Måste ju tänka på ev valpar...

Det känns så skönt att det är full rulle i magen på henne GILLAS!!!

Däremot så har det varit lite si & så med hennes ätande i dag...Lite har hon dock fått i sig. Antar att hon själv känner att det räcker...Förhoppningsvis så gör hon som hon gör då & då..äter när det är dax att gå & lägga sig.

Nåväl mitt på dagen tog vi oss en promis på en del av Sörmlandsleden. Vi var inte ute så länge men tillräckligt för att dom iallafall skulle få rusa av sig..Trizz & Breeze höll sig numer som vanligt vid oss:) Mille kollade däremot av terrängen...

Passade på att gå på bio & se The Stig-Helmer story & då var mamma hundvakt. Allt hade varit lugnt.
I morgon ska jag jobba & även då ska mamma vara hundvakt Som TUR är har jag tillgång till bil så skulle det vara ngt drar jag direkt från jobbet ut till landet...Får dock självklart se om ngt "strular" i natt då stannar jag såklart kvar i stugan...Men som det ser ut nu är det mer än lugnt & det känns såklart himla skönt:) För hon ska ju inte ha förrän kring nyår..Måste ända ha i huvudet att tikar som ska valpa för allra första gången kan vara tidiga..

Japp, bädden är klar, vågen framtagen, handdukar framplockade likaså filtar & fällar, anteckningsblock & penna, handsprit, sax, tvätt lappar & så finns det ett ägg redo.
Gulp nu börjar det nästan pirra i magen...får nog läsa ytteligare en gång i mina anteckningar & valpningsböcker.
ALLT kan ju hända & man måste vara realistisk, det kan ju gå rent åt helskoga & då är det ju såklart bara att slänga sig i bilen & åka till djursjukhuset...
Men...nu håller vi alla tummar på att ALLT ska gå BRA!!!

Måste oxå bara skriva att den 26 december 2011 kl: 22.07 är det +10.7 grader ute!!! Känns faktiskt fel:( jag vill ju ha snö så att jag tillsammans med Breeze & Mille kan åka skidor & däremellan pulsa i djupsnö..
Min kropp mår så mkt bättre att traska i snö än på...asfalt:(

Nä nu ska jag känna på Trizzen´s mage:)

Njut av era hundar!


Trizz "bara" ca 1 vecka kvar!!!

Gulp ja nu är det inte lång tid kvar innan det förhoppningsvis blir valpar!!!

I morse tempade jag Trizz & hon hade 38,0 grader, normalt för henne.

När vi gick på promis fick hon följa med & jag tror nog att hon gillade det...Hon hängde på bra men i bland så satte hon sig & kollade på mig & så på sin mage. Antar att det var full aktivitet.
Däremot så var hon inte sååå pigg på att hänga med Mille när han racade iväg ut i skogen...Hon hängde på i 2-3 meter sedan kom hon tillbaka. Så hon & Breeze höll sig vid oss hela promisen, Mille låg dock som vanligt ca 20-30 meter framför oss...
Trizz var så klart precis som alltid nere vid vattnet & doppade tassarna suck..Jaja det var bara att torka av henne när vi kom hem...

Sedan när jag satt med henne i soffan så la jag handen på hennes trinda mage & kände då all aktivitet från valp/valpar:) Så härligt!!! Dock tror jag inte det är så många valpar, har hela tiden gissat på en valp. Men självklart önskar jag att det var fler...Nåja om ca 1 vecka vet vi.

Nu ska jag bara göra det sista på valpbädden sedan är det BARA att VÄNTA & HOPPAS att allt går BRA & att det blir friska fina valpar...

Njut av era hundar! 

Juldagen 2011 i stugan på landet

Julaftonen bestod av god mat & dryck, precis som det ska vara...:) självklart fick även hundarna smaka...speciellt Trizz fick lite xtra. Hon är himla svår i maten till & från. Nu ett tag har hon smaskat i sig fiskbullar men se nu är den perioden slut..Nu är det bara sylta som gäller suck..Men huvudsaken är ju att hon får i sig ngt..Blandar så klart i hennes foder men det ratar hon mestadels.Visst sent sent så kan hon börja knapra i sig även det torra.

I dag efter frukosten så tog vi en "långis" nåja, en promis i allafall med hela ligan. Även Trizz hängde på, så promisen gick helt i hennes takt. Tror nog att även Trizz tyckte det var mysigt att gå på promis..Breeze & Milloo gillade verkligen att få rusa av sig...som vanligt:)
Det kändes dock lite konstigt att det var grönt & ca +5,5 grader ute..Jaja man får se det från den postitiva sidan, det var barmark dvs inte halt..Fast...jag hade hellre haft snö att pulsa i..

Får nog se till att fixa skrindan så att Breeze & Milloo får börja dra den så att dom får "jobba". Känner att just dom fått alldeles för lite rörelse den senaste tiden suck...Skulle behöva en doggywalker..Det är ju satan att jag inte själ kan ge hundarna den motion/konditionsträning jag skulle vilja dom fick:( Men å andra sidan så klarar dom sig men men visst skulle det vara bra om dom fick mer..

Nä nu ska vi slappa vidare...

Ha en fortsatt mysig Jul alla bloggläsare:)

Njut av era hundar!

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR JAG ALLA!!!



Njut av era hundar!

JAG VANN tävlingen hos Jane på Lyckliga Hem!!!

Blev så himla GLAD när jag såg att just jag vunnit tävlingen & den otroligt fina kandelabern med tillbehör:) Jösses vilken vinst....
TACK Jane på Lyckliga Hem för vinsten
!

Här nedan ser ni vad jag vunnit...:)

Tusen tack till alla er som deltagit i tävlingen!

Det var Lyckliga Hems första men inte sista tävling:)

Hoppas att du vill delta och få chansen att vinna i kommande tävlingar.

(Jag använder en slumpgenerator på datorn så det handlar bara om att ha turen att datorn drar just ditt namn.)


Tack för alla era fina ord, värmer i hjärtat:)

 

VINNAREN ÄR... TA DA! *MARIE GRUNDSTEN*

Stort grattis till dig Marie!!!

Hoppas du får stor glädje av kandelabern och många mysiga stunder:)

 

Massor av Kramar & kärlek till er alla!

Jane


Det fina priset du kan vinna är:

Ett paket med en kandelaber (60cm)

till nyårsdukningen, "diamanter", ljus, Irish cream kaffe, Lyckliga Hem te och lyxiga praliner.

Tävlingen avslutas den 20 december 2011.

Lycka till! Kramar Jane


FÖR ATT VARA MED OCH TÄVLA ÖNSKAR JAG ATT DU:

1.Lämnar en kommentar (tryck på den rosa texten "komentarer") här nedanför på detta inlägg med namn och mailadress, skriv om du gillade lyckligahem.se facebookgruppen och delade till dina vänner/ länkade till Lyckliga Hems inspirationsblogg.

Om du gjorde det ena, andra eller båda:)

OM DU INTE HAR FACEBOOK KAN DU DELA MED DIG MUNTLIGT TILL VÄNNER/ARBETSKAMRATER OM DENNA TÄVLING! Då skriver du bara det som info istället:)


Gilla oss på facebook på denna länk http://www.facebook.com/pages/Lyckligahemse/214257098624322 och dela med dig av denna tävling med dina facebook vänner.


2. Den som vill ha en extra lott kan tipsa om tävlingen på sin blogg gärna med denna bild och länka till

http://lyckligahem.se/Inspirations_blogg

 

 





Kika gärna in på Lyckliga Hem & låt er inspireras!!!

Njut av era hundar! 

 

 

 






Bara slask ute, nä så här vill jag ha det igen!!!

Usch, det är så tråkigt med slask ute, jag & hundarna vill ha SNÖ i massor!!!

Det är knappt jag vill ta ut Trizz med sin runda mage i detta slask, vill ju INTE att hon ska bli kall/blöt/slaskig om magen:(
Nä så här vill vi ha det igen....


Breeze



Milloo



Trizz



Njut av era hundar!

I dag har det snöat & jag har gjort olika sorters sill till jul

I dag har det varit en lugn dag, behövs i bland..:) Visst jag har gjort senapssill, löksill & inlagd sill, smarrigt att ha till jul....Kändes helt OK att göra det nu när det SNÖAT nästan hela långa dagen GILLAS! Tyvärr är det lite blaskigt så det lär vällan smälta bort men men...Även hundarna gillade att snön kommit..

Tyvärr så haltar Milloo till & från på sitt "gamla" framben:( Såååå himla trist...men han har väl halkat igen...Det finns ju inga mattor i huset hos mamma. Å då blir det lite väl halt för honom, tydligen...SKIT!!!

Breeze ser & verkar helt OK, DET känns BRA!

Trizz är rund som en boll GILLAS! Ingen direkt action i henne längre...Nä hon lunkar mest brevid mig. Men oj vilken rund & go mage hon har GILLAS!!!

I dag bjöds jag på musmsig mat nämligen lufisk, potatis med vitsås:) Såååå himla gott!!! Självklart fick även hundarna smaka, blandade dock i Klass 1 fodret & så lite torrfoder...

Har även provsmalat Julecider, himla god:) Smak av äpple & kanel, rekommenderas:) I kväll ska jag smutta på lite glögg, det känner jag mig värd & hundarna har tuggat på varsin Dentasticks.
Mmm en mysig kväll med flera lyktor tända ute samtidigt som det fortfarande snöar:)


Blåndie & Milli i vintras i SNÖN:)


Njut av era hundar!

Nu närmar vi oss nyår med allt vad det innebär med smällare & bomber!!!

Hittade den här bilden på FB & tyckte att den självklart var VIKTIG att föra vidare!
Här i Tokstan har dom ju redan börjat smälla:( Undrar just hur det kommer att bli kring Tolvslaget?!? Då man FÅR smälla av sina raketer & bomber?!?
Dock INGET jag tänker ta reda på för då...är jag i stugan på landet:) 




Källa: www.hittadjur.se

Njut av era hundar!

Är med i en tävling på "Lyckliga hem"

Oj vad inspirerande det är att kolla runt på alla dom härliga kreativa sidor som finns på nätet:) Den här sidan hittade jag via tidningen "Allt om mat". Självklart passade jag på att vara med i tävlingen, kika gärna in du oxå...:)
Man kan vinna fin fina saker till Nyårsfesten....

Det är dock ingen hundblogg, men i bland behöver man fylla på med annat...:)

http://lyckligahem.se/Inspirations_blogg


Njut av era hundar!


Har hittat en återförsäljare av Klass 1 fodret i Södertälje!!!

Gick in på deras hemsida & såg då att Djurhuset här i stan säljer Klass 1 fodret, LYCKA! Så nu får jag halta mig dit efter jobbet & köpa några rullar av fodret till Trizz GILLAS!!!


KLASS PLUS

 

ANVÄNDNING

Naturligt, färskfruset helfoder för alla hundraser. Täcker näringsbehovet under perioder av extra hög belastning t.ex. vid jakt och hunddrag.

 

FÖRVARING, TILLAGNING OCH HÅLLBARHET

Skall förvaras vid -18 C eller kallare.

 

Tinas innan utfodring

Hållbarheten i kylskåp efter upptining är max 24 timmar.

Får ej förvaras i plastförpackningen efter upptining

Hållbarhet 9 månader efter tillverkningsdatum

 

INNEHÅLL

Vom, Puts av nöt, lunga, strupe, lever, hjärta och njure

Syrade mjölkprodukter

Vete, korn, havre, havregryn, vetegroddar, vetekli

Potatispulver

Melass

Linfrö

Vitaminpreparat A, B, D och E Klass-Plus

 

NÄRINGSVÄRDE VÅTVIKT

Protein 11%

Fett 9%

Kolhydrater 11%

Vatten 65%

Växttråd 1%

Aska (mineraler) 3% varav Kalcium 0,3% och Fosfor 0,3%

Omsättbar energi 642kJ/100g

 

JFR NÄRINGSVÄRDE TORRVIKT

Protein 28%

Fett 23%

Kolhydrater 28%

Växttråd 3%

Aska (mineraler) 8% varav Kalcium 1% och Fosfor 1%

Kan rekommendera detta foder om du har en hund som är kräsen!

Det finns i flera olika sorter, även fisk

Bor du i Södertälje så finns fodret att köpa på Djurhuset,

Djurhuset i Södertälje
Holmfastvägen 1A
151 33 SÖDERTÄLJE
Tel: 08-55014864

Hemsidan till Klass 1 fodret, har även lånat infon om fodret från deras sida.
http://www.klassfoder.se/

Njut av era hundar!


Vikten av att ge beröm till oss själva & varandra!!!

Läste just Eva-Marie´s inlägg om att feedback till OSS tvåbenta..Så BRA att jag bara var tvungen att låna det eller rättare sagt hänvisa till hennes inlägg...

Håller helt med om att vi överlag är dåliga på att både VISA & TALA OM hur DUKTIGA vi är & då tänker jag främst på när vi tex tränar agility. Vi berömmer ju våra hundar massor, i alla fall gör jag det...Å hoppas så klart att alla andra gör det med...

Men.... hur mkt berömmer vi varandra när vi tränar tillsammans???

Eller ger sig själv ngn form av "belöning" när vi gjort ngt BRA under träningen?

Det händer ju att man tränar själv & ja då kanske man kan "samla" på sig sina belöningar & sedan ge sig själv ngn form av belöning?! Äta ute, köpa ett nytt koppel eller halsband osv osv...Eller helt enkelt bara ROPA högt att FAN vad BRA jag är!!! Å göra det JUST vid det tillfälle som vi anser oss vara bara bäst:)

Kanske ngt man skulle börja testa???

JAG ser ju att mina hundar växer & verkligen GILLAR att få en belöning & jag VET att även vi 2benta gör det samma BARA vi får en belöning då & då...Tror dock att jag är ganska bra på att ge mina adepter beröm..:) Är i allafall oftast ganska hes efter ngn timme på agilityplanen..

Så härmed uppmanar jag ALLA att börja BERÖMMA varandra mera, oftara & ljudligare!!!

Glöm INTE bort att fortsätta att BERÖMMA hundarna!!!

Här är länken till Eva-Marie´s inlägg i ämnet som jag fick inspiration ifrån...
http://propiraya.wordpress.com/

Njut av era hundar!

Hundvakt fixad åt tjejerna i dag

TUR säger jag att man har snälla grannar som kan ställa upp när det kniper:)
Lämnade tjejerna hemma men sedan efter ngn timme kommer dom att hämtas av min snälla granne som sedan ser till att dom kommer ut på promis & så klart får sällskap...ända tills jag kommer hem.

Trizz börjar nu att tycka det är lite väl jobbigt att vänta valpar...Inte att hon blir orolig utan mer att det börjar röra på sig:) Hon har oxå lite svårt att hålla sig en längre stund. Det trycker vällan på.
Glädjande nog så äter hon även av Halla fodret, men hon gillar det inte lika mkt som Klass1 fodret:( Nåja så länge hon äter lite av det så är jag nöjd...Måste HITTA ngn som säljer Klass 1 fodret..Bättre att ge ett foder hon gillar & äter! Självklart HOPPAS jag ju att hon ska äta bara torrfodret...men tills dess måste hon ju få i sig ngt.

Breeze är överlycklig för självklart får även hon smaka på hallafodret...Men hon får mer torrfoder & mindre Halla.

Å har ni inte testat receptet på Leverpinnarna ännu så GÖR DET! Alla mina hundar bara älskar det:)

TACK Clary för att du tar hand om mina tjejer!!!

Njut av era hundar!

Information om Halla fodret som Trizz nu får frysfodret av, utblandat med ProPlanen, lax

Här kommer lite information om det foder som Trizz nu ÄTER!

All info kommer från:  

http://www.hallafoder.se/

Hallafoder

- Ett foder för alla hundar!

 

Vi lever upp till höga svenska kvalitetskrav på ingående råvaror, optimerad sammansättning, högteknologisk tillverkningsprocess och nyproducerat hundfoder. Vår produktion bidrar till bättre miljö tack vare korta gemensamma transporter inom landet. Du som kund får alltid ett nytillverkat foder att servera din hund!
 
Halla Foder har lång erfarenhet med arbetande hundar. Vi levererar foder till tjänstehundar och jakthundar med stor framgång!
Våra skräddarsydda foder är framtagna för att passa de flesta hundraser. Även de riktigt hårt arbetande hundarna som behöver ett energi- och näringsrikt kvalitetsfoder!

Våra foder innehåller inga tillsatta konserveringsmedel.
Samtliga premium, super premium produkter från Halla Foder innehåller optimala nivåer av Omega 3 och Omega 6 fettsyror.
Vi vet vad vi gör!


NÅGON som testat detta foder (frysfodret)??? Skulle vara intressant & höra era synpunkter.....

Jag är GLAD bara Trizz äter, & frysfodret utblandat med torrfodret verkar ju gå hem...just nu:)
Vill dock allra helst ha tag i det foder som jag fick prov av på hundmässan men jag har ännu inte lyckats hitta om ngn i Södertälje säljer det....OM jag hittar ngn i närheten så får det bli det fodret,  men tills dess blir det Halla fodret.

Njut av era hundar!
 



Trizz i vecka 6 & hon äter....en hel del!

Gillar att hon faktiskt nu förstått att hon MÅSTE äta, eller så är hon bara extremt hungrig...Valparna kanske gör sig påminda:) För nu ÄTER Trizz 2-3 gånger per dag, jippie!!! Det har hon aldrig gjort i hela sitt liv...ätit som hon gjort dom sista dagarna...
Blandar ju i det frysta färskfodret som jag fick prov på men i kväll ger jag det sista av just den sorten. I morgon blir det Halla oxå fryst färsktfoder. Det har hon ätit förr...några dagar i bästa fall ngn vecka. Blandar ut med hennes torrfoder, som hon oxå faktiskt ÄTER. Eller hon har vällan inget val, det slinker ner tillsammans med färskfodret....Kulorna är alldeles för små för att hon ska kunna slicka av dom.
Känns så himla himla SKÖNT att Trizz nu äter, ev valpar behöver ju allt dom kan få...Å Trizz med för den delen:)

Breeze går nu snart in i sluttampen på sitt löp...Ska bli så skönt när det är över, tror att även Milloo tycker det.

Milloo, ja han är på landet & där får han nog stanna tills i typ...vår:( För i Tokstan så har dom redan börjat smälla:( Blir så trött...& hur ska det bli närmare nyår?!?! Nä han får allt stanna på landet, där är det lugnt & i princip helt fritt från smällare. Visst man kan höra på avstånd men inte som hemma...

Så just nu är det bara jag & tjejerna hemma:) Mysigt det oxå...

Njut av era hundar!

På Stora Stockholm 2011

Förra året var jag aldrig uppe på hundmässan, var lite putt över att dom tagit bort agilityn:( tycker ju faktiskt inte att utställningar är det allra allra roligaste som finns...men i år skulle vi upp. Var lite sugen på att kolla in hanarna...

Ligan var på landet så jag kunde vara på mässan helt utan dåligt samvete...Däremot så strular ju mitt bäcken rackarns mkt just nu:( Fick ta med mig en kampingstol så att jag kunde sätta mig när jag kände att jag inte längre kunde stå...

Vi dvs jag, Kristina med Allis Brallis( dock utan hund), Lena & Ditte var uppe redan strax efter halv nio, sheltisarna började ju 09.00 & amstaffarna 08.30, dom ville ju Kristina kolla in.
Jag satt kvar under alla hanar men jag kollade bara några tikar innan vi tog ett varv på mässan.
Såg en trf hane som jag ska kolla vidare...Trizz ska ju förhoppningsvis paras flera gånger:)

Mässan i övrigt tyckte jag dock inte om:( trångt & alldeles för mkt folk men det är väl så det ska vara? TUR att sheltisarna var i C hallen där var det betydligt lugnare & trevligare:) Strosade runt & kollade lite olika raser bla JRT så klart:) Såg oxå en läcker grå amstaff..:)

Däremot så var det betydligt sämre/färre färsäljare...vilket ioförsig är bra. men jag letade efter dom som under alla tidigare år stått & sålt bla fleecetröjor som man kan trycka på. MÅSTE ju ha en ny efftersom dom stulit min Kennelfleecejacka från tvättstugan:( Men inte fanns dom på mässan:( Å dom som fanns hade inte den typen som jag ville ha...

Det enda som jag köpte var bla Trizzen´s "valp" foder som dom sålde för 20:-/styck, billigt & bra! Sedan kostade jag på mig ett par svarta träningsbyxor med fleece på insidan. Dom blir perfekta att ha vid hundträning nu eller i vår:) Kan oxå ha dom som överdragningsbyxor...Billiga var dom oxå:)
Sedan fick man ju lite olika prover bla dentastix & så det frysta färskfodret som verkligen föll Trizz i smaken:)

Ca 13.30 lämnade vi mässan för 2011

Eftersom att jag skulle till Stugan på landet var jag ju tvungen att bli upplockad & då passade jag på att låta både Lena & Ditte känna på Trizz...Lena sa direkt att japp hon har valpar! Kändes himla himla skönt! Men visst mycket KAN hända...Men just nu njuter jag av känslan av att det är valpar på G!!!

Njut av era hundar!

Trizz är dräktig & går nu in i vecka 6

Ja nu visar hon precis ALLA tecken på att ha valpar i magen!!! I dag har hon gått in i vecka 6 så det är inte lång tid kvar...Gulp!
För trots att eller kanske just därför...jag nu "vet", nåja...att hon har valpar i magen så känns det lite både läskigt & otroligt spännande! Det är ju trots allt Trizz allra första valpning som både hon & jag står inför..:)

Till råga på allt så ska det ju ske kring nyår...Det innebär ju att jag måste fundera på VART hon(förhoppningsvis) ska valpa...

Har att välja på följande:

Hemma i Tokstan med allt runtomkring & då tänker jag på smällare & granater mest hela tiden. Det innebär ju att framförallt Trizz INTE kommer att få lugn & ro...Vill inte ens tänka på alla korta kisspromisar som hon faktiskt måste ut på, samtidigt som det smäller som f.n...Men betydligt närmare & enklare att ta sig till ett djusjukhus OM det skulle behövas..trots att det är nyårshelg

I min lilla stuga på landet. Där är det garanterat lugnt & stilla runt omkring...Men längre till närmsta djursjukhus, OM det skulle behövas. Å andra sidan har jag ju tillgång till bil & det är ju betydligt "mysigare" för Trizz på landet. Å när hon ska ut & kissas så är det ju bara att öppna dörren & så vipps är hon ute..

Får vällan lösa det med att göra iordning "valpningsbädd" både hemma i stan & i stugan på landet...

Trizz mår förövrigt BRA, hon är betydligt lugnare & börjar nu bli lite otymplig...Ligger mest & bara slappar. Däremot så har hon faktiskt ÄTIT ganska hyffsat bra! Visst hon skulle behöva äta mer, men å andra sidan har hon ju aldrig varit en storätare.
På Hund 2011 mässan så fick jag 5 smakprov på frysfoder...Oj det slank ner fort kan jag lova:) Trizz fick äta så mkt hon ville & hon ÅT! Givetvis åt även dom andra..Så nu har jag även tinat 1 till som framförallt Trizz ska få i morgonbitti.

Ja det känns i allafall himla BRA att det troligen faktiskt är valpar på G!!! Trizz undrar nog VAD det är som händer...för hon ser verkligen frågande ut min lilla blivande "valpmamma"

Njut av era hundar!

trizz visar alla tecken på att vara dräktig...just nu!

Både i går kväll & nu i morse kände jag igenom Trizz & nu visar hon precis ALLA tecken på att vara dräktig!!!
Hon är väldigt rund/bullig om magen, tuttarna börjar "visa" sig på ett annorlunda sätt & så har hon faktiskt ÄTIT! I går fick hon i sig lite mer än ½ dl av fodret + hamburgerköttet:)

Men trots att alla tecken just nu tyder på valpar i magen kan det ju snabbt ändra sig...Känslan just nu för mig är i allafall positiv:)


Trizz fotad på utställningen i maj 2011

HOPPAS HOPPAS PÅ VALPAR!!!

Njut av era hundar!

Ett smarrigt recept på leverpinnar till hundarna

Det här receptet är "lånat" från "Din hund Expressen, GT, Kvällsposten 4-6/11 2011" med text av Rikard Ljungqvist. Som i sin tur hämtat receptet från: BAKA EGET HUNDGODIS, ICA BOKFÖRLAG
Man fick med den som bilaga när man köpte ngn utav ovanstående tidningar. Å eftersom att jag har en så snäll besökare på jobbet som vet att jag gillar hundar så sparade han den till mig:) Sådant GILLAS!

Har själv inte kollat in boken men ja ett boktips så här intill jul är ju inte helt fel...

Men nu fixar jag ju INTE doften av lever så min snälla mamma har nu testbakat dessa Leverpinnar & min Prins Milloo har fått agera teshund...Han GILLADE dom skarpt!

Just därför så skriver jag nu ut receptet så att ni kan om ni vill testa det. OM ni testar, skriv gärna en kommentar här om vad dina hundar tyckte:)

LEVERPINNAR

150 g kycklinglever
Ca 1 ½ dl vatten
125 g rågmjöl
100 g vetemjöl
125 g vetegroddar
½ dl solrosolja
1 ägg

1: Sätt ugnen på 150 grader & klä en plåt med bakplåtspapper
2: Koka levern i ca 15 minuter & låt svalna. Mixa lever & vatten till en slät smet i en matberedare.
3: Blanda rågmjöl, vetenjöl & vetegroddar.
4: Tillsätt leversmeten, oljan & ägget. Blanda allt till en deg.
5: Kavla ut degen till en ca 5 mm tjock platta. Skär ut ca 5 mm breda & 10 cm långa pinnar med en pizzaskärare.
6: Lägg dem på plåten & grädda i ca 15 minuter tills de känns torra & hårda.

TIPS! Gör dina leverpinnar lite mindre eller bryt dem i småbitar så får de plats i en godispåse/gömma. Då får din hund lite hjärngympa förenat med belöningen:)

Lycka till!

Njut av era hundar! 



 


Ett nytt agilitymagasin på G!

Har precis beställt det allra första lösnummret av den nya Agilitytidningen: 


OmAgility

Första numret kommer i december.

Agilitymagasinet för dig som vill utvecklas inom agility


Här finns intervjuer om ämnen kring agility och agilitypersonligheter, träningstips, reportage i agilityrelaterade ämnen. OmAgility lyfter upp lokala klubbar och dess medlemmar som göra att agility är den absolut största hundaktiviteten i Sverige.

OmAgility - beställ ett lösnummer
Källa:    http://shop.textalk.se/se/shop.php?id=25532

Sprid gärna infon till andra agilityintresserade!         

Njut av era hundar!                                                                       

Trizz har blivit rund!

Nu i kväll när jag skulle stappla mig ut för att låta hundarna kissa av sig så...spände reflexselen ordentligt över magen på Trizz!? DÅ...märkte jag att hon faktsikt blivir RUND om magen:) Bådar gott...För hon har i allafall inte gått upp för att hon ätit för mkt...Så kanske kanske det ändå är valpar på G:)

Trizz är annars pigg & framåt:) däremot så äter hon fortfarande lika dåligt:( men..hon har faktiskt ätit några kulor av swt "nya" fodret:) Hon får ProPlan, Purina. Det är små små bitar



Njut av era hundar!


På landet med ligan under 2:a advent

Men man kan ju faktiskt tro att det är vår....Trist:( Jag vill HA SNÖ & vinter INTE regn, blåst & mörker...
Min lilla stuga är pyntat inför julen & det lyser så fint i fönstren:) Men så fort man tittar ut ja då tror man ju det är vår suck....
Ja ja har hängt upp lite talgbollar åt fåglarna för jag har bestämt att även jag ska mata fåglarna i vinter.
Så...har du ngn form av talgbollshållare som du inte använder så tar jag gärna emot den!

Hundarna har smaskat på märgben ute...men Breeze grävde ner sitt ganska omgående & när Mille gick & drack i dammen så snodde Breeze hans ben...Trizz ville inte ens in vid fikat, men det är klart Trizz är väl döhungrig för hon har inte ätit ngt verken i går eller i dag:( Trots att hon fått både torrfoder med laxsmak, vov, hemlagad mat mm...Det enda hon äter är hamburgetkött så jag får väl ge henne det, hon måste ju få i sig ngt...

Ser inga nya tecken på att det är valpar på G, däremot så har hon gått upp i vikt...Så kanske kanske. Fortsättning följer....

Nu ska jag borsta igenom hundarna, det behövs....

Njut av era hundar!

"Sheltieträff" med promis & agility

I Torsdags träffades jag, Lena & Ninni med ALLA våra sheltisar, totalt 11 stycken...KUL var det att se alla pigga sheltisar när vi gick på promis:)
Blev återigen helt såld på Lenas blåa tik valp Ia, vilken goding & så söt:) Kan lova att både hon & syrran Kitty kommer att bli agilitystjärnor...För jösses vad DUKTIGA dom var när dom fick chansen att köra lite "valpagility".

Mina hundar då?! Ja Breeze fick bara köra lite lite...Hon är ju inte helt OK..ännu:( Så bara en tunnel & slalom 2 gg fick hon köra. Det går liksom inte att ha med henne till agilityplanen utan att hon får köra lite...Då blir hon än mer tokig så att kopplet bits i två delar eller om hon är i bilen utan bur, tuggar lite på inredningen:( Får hon bara köra så blir hon ngt lugnare & kan sedan vara lös...Binda upp henne vill jag inte får då finns risken att kopplet ryker trots att hon fått köra...

Trizz: Slalomen går framåt vad gäller farten, men snabbare ska hon bli! Körde lite avståndshadling in i tunneln & sedan in i slalomet. Gick rackarns BRA! Kunde inte köra ngt mer eller längre kombinationer, det funkar inte med en kropp som bara värker:( Det tar emot att igentligen bara åka ut & veta att jag inte fixar av att köra:(
Men jag var nöjd med det Trizz körde!

Milloo: Ninni fick även i dag förmånen att köra min Prins:) Dom fick köra en bana som innehöll en hel del byten, bak-blind & framförbyten. Gick riktigt BRA när Ninni verkligen "Körde":) Mille är bra DUKTIG!

Avslutade med att alla 11 sheltisar fick springa av sig på området:)

TACK Lena & Ninni för en trevlig "Sheltie träff"

Njut av era hundar!

RSS 2.0