Japp nu äntligen så har jag fått inspiration att uppdatera min blogg..

Har faktsikt inte ens startat datan här hemma på hur länge som helst...Har helt enkelt inte haft lust. Men nu så HOPPAS jag att jag ska orka hålla bloggen uppdaterad lite oftare. Vet ju att ni är några stycken som bla vill följa Trizz & hennes (förhoppningsvis) dräktighet & fram till valpning...

Nu när jag ser på Trizz så ser även jag att hon ser mkt rundare ut:) Så kanske kanske...det är valpar på G!!!

I morgon, torsdag är det dax för agilityträning på klubben igen, nu med Lena Svenska hundklubbens allra bästa & trognaste sponsor:) Får bara HOPPAS att jag fixar att göra ngt med mina hundar...Ja ja det får vällan bli lite nötning på tex slalomet & tajta svängar. Måste bara klura ut ngn kombination som Ninni & Lena ska köra, handling var temat & byten ska dom få göra både bakom, blind & framför:)
Nu är det bara att hoppas på att vädret blir OK!

Njut av era hundar!

Å här i Tokstan smäller dom för fullt:(

Vilket tyvärr innebär att Mille får flytta till landet & så får han vällan stanna där till i typ...vår. Inge kul men jag har inte så mkt att välja på..Han mår ju inge bra när det smäller:( Dock så släpper han ganska fort men det kan ju bero på  att nästan alla tikar på gården...löper! Han reagerar när det smäller & blir lite konfundersam men som TUR är så sätter han på nosen igen:) Men å andra sidan så slutar snart tikarna att löpa & idioterna kommer ju bara att smälla mer & mer trots att det INTE är tillåtet!


Vackert, visst...men FAN så jobbigt för hundarna! Helt OK för min del att smälla på nyårsafton men INTE före eller efter!!!

Däremot s intalar jag mig att det är vildsvin dom skjuter när det smäller...men oj då skulle dom ju skjuta vildsvin mest hela dygnet...Så nix, det håller inte! Det är smällare som vi hör, tyvärr...

Njut av era hundar!

Det har blivit mycket agilityträning, en hel del viltspår & så efterlyser jag klövar!

Har faktiskt varit på klubben extremt mycket nu under hösten & tränat agility! Har varit ute med olika, lika intresserade av agility som jag:)

Tyvärr så har ju min kropp strejkat så det har mest blivit att jag nött på ensklida hinder, men å andra sidan så har faktiskt Trizz ökat sin fart i slalomen!!! Känns som om det börjar släppa & att hon kanske kanske har fått upp lite mer fart till senvårens agilitytävlingar.
Kanske lite tråkigt att bara kunna nöta vissa hinder & hinder kombinationer men men bättre än inget. Fördelen är ju att dom faktiskt blir otroligt duktiga på just det jag fixar att nöta på:) Tex slalomet för Trizz inkl ingångar. Mille har oxå fått träna mkt slalom & ingångar.

Ninni har fått öva med Mille just på olika handlingsövningar samt på banor. Banor finns det ju inte en chans i världen att jag klarar av att köra:( Känns för jäkligt men men...TUR att Mille får köra då & då:) + att Ninni får träna så att hon kanske kan komma ut & tävla lite med förhoppningsvis Jazza i vår.
Mille är ju helt underbar att träna med/på, han kör med vem som & gör det bra! Min prins:)

Trizz då? Ja som sagt hon har "bara" fått nöta bla slalomet & em del tajta svängar kontra släpp. Jag kan i princip vara stilla & bara handla henne & Breeze:) Men Breeze är inte helt OK & får bara köra lite lite slalom & ngn tunnel...Hon får för övrigt vila helt & håller från agilityn hela långa vintern. Så att hon förhoppningsvis är OK i vår & kan börja köra igen. Vill ju gärna att hon ska få den där sista skitpinnen så att hon även är upp i klass 3, hopp...

Har även kört viltspår 1 gg/vecka. Det har tyvärr bara blivit aktiveringsspår eftersom att jag helt enkelt inte klarar av att gå några längre spår:( Känns för jäkligt det oxå men men hundarna har i stället fått lite knepigare spår, men kortare. Det viktiga är ju att dom får använda huvudet & hitta lösningar. Måste bara säga att jag har 3 kanon hundar i viltspår! Himla himla synd bara att dom inte får chansen att visa det i öppenklasss spår:( Men jag fixar helt enkelt inte att verken träna eller köra dom i öppenklass spår...Spåren är alldeles för långa...

Däremot så EFTERLYSER jag klövar! Dom jag har börjar nu gå på sista versen:( Lite äckliga börjar dom allt bli...Men så blir det när man fryser in & tinar upp gång efter gång..
Så har Du klövar som du inte använder så tar jag gärna emot dom:)

Njut av era hundar!

Nytt koppel till Breeze & nytt halsband till Trizz

Var ju på Zoorfs mässa tidigare i höstas & hittade då "det" kopplet som bara skulle passa så perfekt till Breeze..Å nu har jag fått hem det...Kopplet kommer från JokkeHalsbandet kommer från Stina på CARPECANIS.se
Söker du efter ngt unikt & välgjort halsband, koppel eller sele? Kika då in på Stinas hemsida. Du kan helt själv välja hur du vill ha ditt halsband eller sele. Å så kan du få i exakt vilken storlek du vill, allt från den allra allra minsta till den allra allra största hunden.Det här halsbandet kommer självklart från CARPECANIS

Njut av era hundar!

Några bilder på Breeze & Trizz oktober 2011


Breeze


Breeze & Trizz

Oj oj vad långa klor Trizz hade på bilden:( Men jag har haft hundvård efter att kortet togs & då så klart klippt klorna....Brukar ju faktiskt klippa klor & tassa varje vecka..oftast

Njut av era hundar!


Världens bästa Leffe har varit på besök

Matte Eva ringde & frågade om jag skulle kunna tänka mig att ha Leffe några dagar...Ähhh SJÄLKLART!!! Trots att orsaken inte var lika rolig dock...Men som sagt jag skulle ALDRIG säga nej till att ta emot någon utav "mina" valpar när det krisar....Å så skulle ju JAG få rå om Bingo Leffe under 4 dagar, tjohoo!!!

Det var himla mysigt att få rå om min "lilla" Bingo Leffe:) Han kom på söndagen & då var det bara att se till att han fick lära sig min flock...Det gick himla bra men jag var bara tvungen att hålla lite koll på honom & Mille. Leffe lärde sig dock snabbt sin plats i flocken.

Sedan var det lite mys att han hade full koll/fokus på mig hela tiden. Han skulle vara nära, helst i famnen & på natten sov han precis nedanför min säng i bädden. Mille fick dock sova nere i storstugan....

På måndagen så la jag ett kort viltspår till min liga + såklart till Leffe. Leffe har ju godkänt Anlagstest:) Så det här lilla aktiveringsspåret klarade han med glans:)

Elisabet hade förvillat sig när hon la sitt spår till Gossi...Så det slutade med att jag fick hämta Breeze som klockrent gick RÄTT & hittade den "förlorade" klöven! Breeze är ju för DUKTIG, vilken sheltie:) Hon gick klockrent RAKT i spåret, tror jag eftersom att hon INTE snurrade runt som Elisabet...fniss! TUR att jag har hundar som kan rädda en klöv! 

Leffe hösten 2011


Mamma Breeze med sin son Leffe


Leffe var himla KUL att ha, han gick lös & hade stenkoll på mig GILLAS! Vi var oxå ut till klubben flera gånger & då körde jag honom lite i agility. Bara för att han skulle få göra ngt...Slalomen ville han dock gå varannan pinne varje gång...hmmm. Till slut fick jag honom att gå rätt hela slalomet:) Jubel! Körde bara tunnlarna, säcken slalomet & några hopp med honom. KUL var det!
Men oj vad tiden går fort...snart blev det torsdag & Leffe skulle åka hem...Lite tomt blev det faktiskt.Men det var trots allt skönt att han kunde åka hem till matte Eva & husse Hans igen....

Kika på vad JAG & min liga fick som TACK för att vi hade hade hand om världens Bästa Leffe:)Å så ölen som Leffe är döpt efter, Leffe ölen:)


Det här fick ligan från Leffe:)
  
 
  


TACK snälla matte Eva & husse Hasse för dom fina presenterna & TACK för att vi fick rå om Leffe:)

Njut av era hundar!

Nu löper Breeze!

Å nej jag tänker INTE para henne igen. Hon har gjort sitt med valpar...tror jag:)

Min Prins Milloo har det däremot lite jobbigt för nu är det 3 tikar på gatan som löper! Men det hade han redan talat om suck...Visst är han luktintresserad av Breeze men hon fräser ifrån så det dånar...än så länge. Men väl ute så går Mille som en myrslok & så får han vadd i öronen dvs koppel på! Breeze luktar & luktar & därimellan skvätter hon precis överallt.
Så på måndag när jag kommer tillbaka från stugan får faktiskt Mille stanna kvar...Då börjar det bli liiiite farligt att ha honom tillsammans med Breeze. Dom ska INTE ha några valpar ihop!

Njut av era hundar!

Trizz tom vecka 4 i dräktigheten

Ja inte vet jag OM Trizz är dräktig eller inte...Vågar liksom inte riktigt HOPPAS att det skulle vara valpar på G....
Men...hon har blivit rundare, trots att hon knappt äter ngt, japp det bådar gott...Tycker oxå att hennes tuttar börjar ändra sig. För övrigt så "ser" jag inga tecken...Svårt oxå efter som att det är första gången för henne...Dom här dräktighets tecken KAN ju även vara tecken på skendräktighet. Ja ja nu ska jag TÄNKA positivt!!
Men som sagt rund har hon blivit....
Nu på söndag är det hela 5 veckor sedan hon parades...
Tyvärr så är det svårt att fota henne & visa upp att hon blivit rundar, alla päls skymmer...

Njut av era hundar!

Några rader om föreläsningen med Johan Andersson från Fria Hundar

Den 15/11 2011 gästade Johan Andersson Hundklubbens klubbstuga. Det var bara att passa på att gå..
Eftersom att jag ALDRIG kan gå på en föreläsning utan att skriva några rader blev det att jag skrev & nu väntar dom andra på anteckningarna därifrån...Men eftersom att precis ALLT är ngt segt i mitt liv just nu så...blir det till att vänta lite till:) Några rader kommer dock här...

Det enda som var synd var att ingen hade fattat att vi skulle vara UTE & att vi skulle haft hundar med oss?!?! Hmmm TUR att jag hade hyffsade kläder på mig:) Vissa hade det inte...Bara 2 hade hundar med sig så dom fick vi se live + att vi fick jobba med Johans hund.
Det var otroligt intressant att både se & höra ALLT ute på planen:) Självklart var mkt redan klart men det är alltid BRA att bli påmind om olika träningssätt....

Dessa rader har jag helt frtii skrivit efter att ha lyssnat på Johan...Förhoppningsvis så har jag fått det ungefär så som han sa....


* Viktigt att man kan LÄSA sin hunds signaler & VETA hur man ska bemöta dom signaler som hunden sänder ut

* Håll KOLL på VART hundesn BLICK är riktad emot INNAN du tex släpper lös den. Dit blicken är riktad-dit siktar hunden in sig

* Har hunden blicken riktad framåt-öronen uppåt-svansen i topp ja då är hunden troligen lite "tuff" i sitt hundmöte

* Bortåtvänd blick är lugnande likaså öronen bakåt/neråt, slickar sig om munnen, långa mungipor & sänkt svans

* Hunden MÅSTE kunna ett Nej! Det ska betyda nix, tänk inte ens tanken på att göra "det". Den ska då bryta & visa underlägsenhet.

* Den hund som har högst rang kan gå fram till den andra hundens liggplats & "tala om" att nu vill jag ha platsen!

* Springer hunden snabbt emot tex din hund har hunden ett högt tryck=tuff hund tror den...

* Hunden strävar INTE efter att komma i konflikt

* Det hunden tycker är läskigt har den lugnande signaler emot

* Har man fler hundar är det BRA om man först LÄR hunden att man säger hundens namn INNAN man ger ett kommando.

* Ska man passera ett gäng hundar med sin hund & min hund är på väg till dom hundarna MÅSTE jag bromsa med min kropp & lägga ett tryck, så fort hunden lyssnar måste jag släppa på trycket genom att gå ett steg i från min hund.

* Kliver man emellan/framför skalla hunden reagera & hunden skall då stanna.

* En osäker/underlägsen hund bör man släppa nära den andra säkra hunden. För den underlägsna hunden bör inte få springa med fart fram emot den högre i rang hunden. För då säger den hunden troligen ett skarpt Nej! mot den underlägsna hunden vilket bör undvikas. Bättre att släppa nära så att den underlägsna får bli underlägsen & visa det nära. Sedan är det troligen "klart"

* Låt INTE hundarna hälsa i koppel!!! För det är helt omöjligt  för hundarna att visa rätt hundspårk gentemot varandra!

* Vart hunden har blicken är väldigt viktgt att vi som förare SER!

* Hunden måste också kunna koppla av!

* Hunden ska kunna säga "förlåt"!

* Vi ska ropa kom när hunden VILL komma till oss. Vi vill ha spontan kontakt & hunden skall då såklart få belöning. Detta gäller främst vid inlärning, men....

* Under inlärning ska vi jobba med varandra, när hunden KAN så kan vi ställa krav!

Njut av era hundar!

Nu har jag anmält & betalat in för en föreläsning med Johan Andersson från "Fria Hundar"

Tycker att det är himla intressant att gå på olika föreläsningar & nu när det tom är på klubben så passade jag på..Nuu är jag anmäld & betalningen ivägskickad. Johan Andersson är ju med i tidningen "Härliga hund" där bla Lotta med sin Taito har varit med...Ska bli spännande att lyssna på honom.

Temat för kvällen är:

"Jag såg en hund som följde mig och som såg fram emot att vara med mig – oavsett om den var lös eller i koppel."
Johan Andersson, Fria Hundar

(Citat från Johan Anderssons hemsida www.friahundar.se.)

En mycket intressant inspirationsföreläsning, som kommer att hållas på Södertäljeavdelningens klubbområde i Bastmora - tisdag 15 november.  Bl.a. behandlas frågan om hur jag beter mig för att kunna ha mina hundar lösa!

Föredragshållaren heter Johan Andersson, och hans företag heter "Fria Hundar". Du kan läsa mer om honom och hans syn på hundtränig på hans hemsida www.friahundar.se.


Bilden är "tagen" från Johans hemsida, adress se ovan

Njut av era hundar!


Åter på klubben för promis & agilityträning med Trizz

I morse åkte jag & Trizz ut till klubben med Anna-Carin & hennes pudeltjejer. Vi gick som vanligt en runda runt Bastmora innan vi körde igång med agilityträningen...

Planen för idag var att TRÄNA slalaom med fart....& med klicker. Tycket att hon svarade bra på klickern i första porten. Nu gäller det bara att TRÄNA & TRÄNA så att hon har en chans på banan i vår....Vi tappar ju alldeles för mycket tid där:( Å eftersom att jag inte kan springa så bara MÅSTE vi ju ta in den tiden på annat sätt dvs i slalomen...

Kontaktfäletn satt...som en DRÖM gillas:) Däremot så har hon dålig fart även på alla kontaktfält ja förrutom gungan, där tänder hon till lite extra.

Skulle såååå gärna vilja köra för en duktig instruktör under vintern, men dels är det rackarns dyrt(men så klart värt pengarna) & så väntar ju förhoppningsvis Trizz valpar...Därför känner jag att jag vill TRÄNA nu!!!

Nä det får bli till att titta på lite gamla agilityfilmer & såklart alla läckra filmer som finns på Youtube, DÄR kan man få inspiration:)

Njut av era hundar!

RSS 2.0