Avelskonferans hela helgen

I helgen arrangerar Shetland Sheepdog klubben åter en Avelskonferans:) Många intressanta föreläsare är inbokade så jag ser verkligen fram emot helgen...Mycket Sheltiefolk blir det:)
 
Å snart hämtas Sheltieligan för avfärd till Landet...Lär kännas lite tomt när man kommer hem & inte möts av några hundar. Men jag får passa på att ha en myskväll utan att behöva traska ut på nattpromis....i snålblåsten.
 
Njut av era hundar!

Test av ny belönings RollOn...

Fick tips om den här "Rollonen" som ger en belönings slick med baconsmak...Å självklart bara MÅSTE jag testa på min Sheltieliga:)
 
 
 
Dom ju bara älskar levertuben både för hund & katt så kanske att dom även taggar igång på den här...Ska iallafall få hem en sån här i morgon från Lena på Tumba Hund & Katt i Solbo Center.
 
Återkommer med en rapport om hur den togs emot...
 
Njut av era hundar!

Lite nya länkar

Har "rensat" lite bland mina länkar, en del har jag tagit bort & några har jag lagt till...
 
Har Du tips på en BRA länk? Skriv då en kommentar:)
 
Njut av era hundar!

Ännu en Rallyträningsdag på klubben

Även denna osndag var vädret med oss, tjohoo! Så i väg till klubben med Lena & hennes Sheltisar för att TRÄNA Rally:)
Men självklart fick vildingarna busa av sig....
Byggde upp banan som jag tävlade på i Söndags...
 
Breeze: Hmm lite väl övertaggad men hellre det än för omotiverad.
Måste TRÄNA på:
* Stå utan handtecken
* Grundträna in skyltarna i Avancerad klass
 
Trizz: Körde jag lös & ja jag är NÖJD över hennes attityd, hon VILL jobba med mig:) Oftast iallafall...Men hon har fokus & dom 2 rundorna gick BRA:) Känner att det är dax att lägga in lite grundtträning på doom nya skyltarna med henne...men å andra sidan har jag ju hela långa vintern på mig att få till det rent tävlingsmässigt.
Måste TRÄNA på:
* Stadgan i fotpositionen
* Läggande under gång
 
Milloo: Tror att dom sköt typ älg/vildsvin eller ngt för jösses som det small:( Vilket så klart gjorde honom lite låg suck...
Men han kom igen & jobbade på ganska bra. Inte riktigt samma attityd som i söndags men bitvis så...Däremot så fixade han inte 1-2-3 bakåt överhuvudtaget i dag?!? Hmm fattar ingenting suck igen.
Måste TRÄNA på:
*  Läggande under gång
* Gå fint vid sidan, tänker inte träna in fotposition med stadga
 
Ja förrutom ALLT annat jag MÅSTE träna vidare på:)
 
Sen körde jag samma bana med Lenas Ia 2 varv. Kan LOVA att hade jag inte redan 3 hundar hade jag genast tagit med mig Ia hem. För vilken rolig & arbetsvillig hund!!! Självklart släkt med min Breeze:) Skulle vara så KUL om hon fick komma till ngn som vill SATSA på just henne!
Hör av dig om Du eller ngn som du känner söker efter en Sheltietik på ca 1,5 år & som verkligen VILL träna/tävla...:) Ia skulle kunna bli en Stjärna....
 
Ja sedan var det bara att brassa hem för att sedan åka till jobbet...
 
Njut av era hundar!

Grattis Elisabet till godkänt anlagstest med HP!!!

Ett STORT GRATTIS till Elisabet från Kennel Hillfire som har fått Godkänt anslagstest med HP på sina Sheltietjejer Kola & Gossi!!!
 
Mycket BRA jobbat!!! Å Välkommen in i gänget:)
 
Njut av era hundar!

Rallyträning på Flens BK

Vi åkte till Flens BK för att bygga upp Rallybanan som Katarina hade till bana b i söndags. Efter att ha byggt den i blötgräset så gick vi en runda med våra vilda Sheltisar:)
 
Min fokus låg på Milloo men så kom jag på att jag ju kunde köra Trizz lös, för hon är ju numer i Fortsättningsklassen:)
 
Så av med kopplet så körde jag Trizz, visst vi behöver tträna mer men....hon är duktig & hon VILL jobba. För det mesta alltså ha,ha....Vilket fall som så var jag mer än nöjd efter våra 2 rundor. Finslipning behövs men vi har ju hela långa vintern på oss....
 
Milloo ja han hade inte alls samma go i sig i dag, men han försöker...Andra rundan var bättre men jag tror att han känner på sig att jag blir attan så mkt mer taggad när det är tävling. JAG  är ju en TÄVLINGSMÄNNISKA:)
Men som sagt nu ska jag verkligen lägga ner energi på att träna honom till nästa tävling som blir i Viksbergs ridhus dvs HEMMAplan den 1/12. Efter den tävlingen blir det även vintervila för honom, från tävlingsplanen vill säga...
 
Jag var iallafall nöjd efter dagens träning:)
 
Sedan packade vi ihop & torkade av alla blöta skitiga skyltar innan färden bar mot Flens Tågstation...Jag & de mina skulle ju ta tåget tillbaka till Tokstan igen...
Köpte biljett & så plingade det till....MITT tåg vart inställt:( Så det var bara att snällt sitta kvar & vänta på nästa som skulle gå typ 2,5 timme senare suck....Ställde till en hel del, bla så kom jag till jobbet 3 minuter efter att mitt pass börjat...Bra jobbat trots allt....Så skönt att ha bra grannar som ställer upp:)
 
TACK Elisabet från Kennel Hillfire för en mycket trevlig helg med god mat & dryck:)
 
Tack oxå till min snälla granne Clary som såg till att jag kom hem från Södertälje Syd & sedan till jobbet:)
 
 

Rallytävling på Katrineholms BK 22/10 2012

I Söndags var det dax för min RallyPrins Milloo att debutera i Rallylydnad, gulp.....Eftersom att jag redan var i Flen, bodde ju över hos Elisabet & hennes Sheltietjejer. "Nära" & bra, men tots det var vi tidiga, men å andra sidan så fick vi en parkering precis framför banan:)
 
Jag hade startnr 5 med Milloo & nr 10 med Trizz...Min fokus låg helt klart på Milloo, Trizz var ju liksom redan klar. Men som vi brukar säga "man ska ju sluta på topp" & njaaa att sluta på 97 poäng är vällan inte riktigt på topp men nästan, max är ju faktiskt 100!'
 
Nåja Milloo var alltså först in & hmmm han gick som en myrslok in till start & var sedan värsta dammsugaren till skylt nr 1 som var sitt-stå & skylt nr 2 var sitt framför-höger ingång-fram...Kändes lite hopplöst kan jag lova:( Men sedan DÅ fick jag igång honom & han gick som den RallyPrins han är!!! Så resten av banan gick himla BRA, speciellt 1-2-3 bakåt som domaren sedan berömde oss för GILLAS! Å det av een hund som är en ska klapp & kakhund ha,ha.....Får nog omvärdera honom nu:)
För jösses vi fick ihop 85 poäng i våran debut & hamnade på placering 11!!! Å då hade vi - 10 poäng på skylt nr 2 för att han satte sig innan jag han gå:( OM inte OM hade funnits så hade vi ju haft 95 poäng, helt otroligt!
 
Sedan var det Trizz tur & hon kändes himla fin & taggad innan start:) Mmmm min Rallybrud gjorde verkligen BRA ifrån sig:) Hon var tom så taggad att hon gav skall 2 gånger under banan....Kul faktiskt för jag verkligen kände att hon var med mig hela banan...:) Vi Lyckades få 98 poäng & med det kom vi 2:a!!!
Å bäst ja förrutom Milloo´s resultat var ju att jag & Trizz förbättrade oss med 1 poäng från föregående tävling GILLAS!
 
Tyckte dagen var BRA för bla så fick vi banskisserna GILLAS!!! Å så kom prel resultat upp efter första gruppen gått & jag var i första. Jag & Trizz ledde länge tills en springer till slut slog oss med en poäng...Ja ja jag var ändå mer än nöjd med mina resultat! Jösses Milloo blev GODKÄND på sin första start & Trizz förbättreda redan bra resultat med 1 poäng! Vilken dag oj,oj,oj....GILLAS!!!
 
Visa IMG_0259.jpeg i bildspel Visa IMG_0255.jpeg i bildspel
Jag, Milloo & Trizz:)
 
Visa IMG_0252.jpeg i bildspel Visa IMG_0250.jpeg i bildspel
Milloo:)
 
Visa IMG_0249.jpeg i bildspel
Trizz som kom 2:a med 98 poäng:)
 
Foto: Johan Liiv, Vingåker
 
Efter tävlingen bar det åter av hem till Elisabet & iallafall jag firade med några Irish Coffe på kvällen, det var vi verkligen värda:) Även denna kväll blev trevlig med både god mat & dryck:)
Tyvärr vill inte min rackarns rygg/höftvärk ge sig:( Kan ju knappt gå suck....
 
Njut av era hundar!

Nya rallylydnadshalsband

Dom här läckra halsbanden kommer från Stina på CARPECANIS.se. Kunde bara inte låta bli att beställa dom åt Milloo & Trizz:) Väntar oxå på ett till Breeze....
 
Kika gärna in på hennes sida, där finns det MYCKET att välja bland kan jag lova:) Just Rallyhalsband tror jag dock inte att hon har några kort på..men dom går att beställa:)
 
 
 
Njut av era hundar!
 

I dag har vi hämtat valp men inte min valp...

 Japp i dag var det dax att hämta min grannes nya valp:) Resan dit gick bra & även allt runtomkring...Vi han tom ta en fika & rasta våra hundar vid en mysig "badplats"
 
  
 
Milloo
 
 
 
Men som sagt nu är hon äntligen hemma...
 
 
 
 
 
Njut av era hundar!

Tandskrapning av hela Sheltieligan´s tänder

ÄNTLIGEN fick vi till det jag & Gudrun....Japp i dag var det dax att Skrapa tänderna på min Sheltieliga. Kan lova att det var välbehövligt...
 
Men först han jag faktiskt med att träna några skyltar med SITT med Milloo...Å i dag var han så DUKTIG, min RallyPrins:) Helt annan attityd i dag än tidigare..känns BRA inför tävlingen i helgen:) Nåja ALLT kan hända med Milloo på planen ha,ha,ha...
 
Ingen utav dom gillar det men vi fick både Breeze & Trizzen´s tänder rena:) Tyvärr visade det sig att Mille har en tand som han troligen slagit i & den vågade hon sig inte på. Måste ta honom till en veterinär som får kolla om det ev, mkt troligen behöver tas bort suck...Ja ja hans övriga tänder blev oxå rätt så OK efter en hel del kämpande...
 
Nu rackarns är det Tandborstning som gäller!!!
 
Det blir även kloklippning nu i kväll, pust...
 
Å Breeze har nu blivit hämtad, hon ska vara på Landet under helgen...
 
TACK Gudrun för Tandskrapningen!!!
 
Njut av era hundar!

Ännu en bra dag på klubben med många sheltisar

Som TUR var så blev vädret ngt bättre så jag & Lena åkte till klubben med totalt 8 Sheltisar "leeer"
Började som vanligt med att hundarna fick rusa av sig & så byggde vi upp en bana. Min fokus var på Milloo, men jag körde så klart även Breeze & Trizz.
 
Breeze gick OK, men jag vill börja köra Avancerade skyltar med henne! Måste börja plugga in dom:)
Trizz, ja hon gick OK, men med henne kände jag att fokuset från min sida inte riktigt var på topp suck...
Milloo, ja jösses i dag visste han INTE vad Sitt var:( Å inte kan jag skylla på att det small heller...Inge kul såå nära tävlingsdebut suck...Vissa saker fixade han galant men inte där sitt var med...Hmmm
 
Sedan fick jag av ngn anledning även Ia tilldelad ha,ha,ha...& så Kitty oxå:) Oj oj oj två läckra ARBETSVILLIGA blå tjejer. Himla roliga att jobba med men det är mkt att jobba med "leeer". Men jag kände mig himnla nöjd efter deras rundor, men visst det var en hel del träning före & så lite efter. Å så har dom BRA storlek för mig som har krämpor...
 
Avslutade med att alla Sheltisarna fick springa av sig innan vi åkte hem. Ja ännu en BRA dag på klubben, eller ja förrutom Milles rundor då...Hmmm....
 
Njut av era hundar!

Mina underbara sheltietjejer:)

Blev riktigt nöjd med dessa foton på mina Sheltietjejer:) Å ingen fotoredigering...
 
Breeze
 
Trizz
 
Njut av era hundar!

En härlig promis utmed Mälaren & så en träff med Stinas hundliga i fårhagen

Det är sååå rogivande att gå på tur tidigt på morgonen...Men jag kan faktiskt bli ngt trött på min lilla Trizz, hon skäller nämligen en hel del:( I början av VARJE promis låter hon...å så ska hon alltid tala om för mig om det kommer ngn hon känner...Däremot skäller hon inte på okända hundar elle folk. Vilket ju är tur:) Men som sagt hon skäller MYCKET när hon är i en känd flock suck...Å på våran tur så ser jag & min Liga hör att Stina är i stora Fårhagen med hela sin härliga liga:) Mille drar som en avlöning & Trizz skäller...Suck!
Men som tur är så lugnar det ner sig efter ett tag när dom fått springa ihop sig:)
 
Delar av Stinas härliga hundgäng:)
 
Vi gick sedan runt i hagen medans hundarna rusade & busade av sig. Stina erbjöd oss skjuts hem men jag valde att traska hem...Vädret var ju på topp & jag hade ingen brådska...
 
 
Trizz
 
Å eftersom jag hade med mig kameran passade jag såklart på att även fota hundar, inte bara svanar:)
 
Mille spanar ut över Mälarens alla svanar....
Trizz & Breeze
 
Njut av era hundar!

Svanfotografering utmed Mälaren

På en utav våra tidiga morgonpromisar gick vi turen ner & utmed Mälaren. Den här morgonen hade jag med mig kameran..
Det var otroligt fint & så var strandkanten full av svanar?! Dom fanns i 3 grupperingar på resp 7,9 & 13 stycken. Passade så klart på att fota dom:)
Mmmmm otroligt vackra djur, svanarna:)
 
 
 
Njut av era hundar!

Jag skulle vilja/behöva gå kurs!

Jag är sååååå SUGEN på att GÅ KURS! Å inte bara det att jag är sugen jag skulle verkligen BEHÖVA gå kurs med Breeze i Avancerad Rally....Men det blir vällan så att jag får LÄSA mig till dom olika momenten & sedan träna & träna under vintern. Skulle ju vara så KUL att ha henne tävlingsklar i Avancerad klass i vår:)
 
Visst jag skulle behöva gå kurs med Trizz oxå men å andra sidan tror jag nog att jag även med henne kan träna Fortsättningsklassen själv.Men...det är ju så KUL att GÅ kurs:)
 
Det finns flera kurser som jag mer än gärna skulle vilja anmäla mig till men jösses dom kostar ju flera tusen:( Så det kan man ju bara glömma suck...Nä som sagt det blir till att LÄSA bla 100% Rallylydnad. Å så finns det ju massor av info på nätet som tur är....
 
Hmmm men det skulle ju vara KUL att gå en kurs...
 
Njut av era hundar!

Ännu en dag med bra rallyträning!

Vi bytte dag för i dag skulle det ju vara ngt bättre väder än i går...Man bara MÅSTE passa på när det INTE regnar.
Elsiabet kom & hämtade mig & min Sheltieliga för avfärd till Bastmora. Började med att hundarna fick rusa/busa av sig & sedan byggde vi åter ha,ha,ha upp banan från i lördags. Ville låta Milloo få en chans att fixa den:)
 
Började med Breeze & även nu försvårade jag skyltarna för henne...Å hon är bra duktig men jag kände att jag inte riktigt hade full fokus på henne. Hon är ju igentligen i vintervila "leer"...
 
Samma känsla hade jag även med Trizz, ja hon är ju inte i vintervila men det KÄNNS att hon redan är klar. Visst hon ska tävla på söndag men själva resultatet spelar ju igentligen ingen roll. Hon är ju redan i Fortsättningsklassen:) Å det visade sig ppå banan i dag, det var inte alls samma taggade hund som i går & det tar jag helt på mig...Andra rundan skärpte jag till mig & då gick hon bättre:) Körde enskilt momenten: Läggande under gång som bara gick bättre & bättre!!!
 
Min FOKUS just nu är ju såklart på Milloo...Han ska ju debutera på söndag. Första rundan var vällan lite si & så men andra rundan var BRA:) Tränade även enskilt på bla: Sitt som han för dagen inte visste riktigt hur man gjorde suck...men till slut så trillade poletten åter ner & så var det sitt STÅ.
 
Men oj vad nöjd jag kände mig efter träningen:) Ja det var en riktigt riktigt BRA träningsdag!! Så SKÖNT att få dessa tillfällen:) Åkte från klubben med en leende på läpparna GILLAS!
 
Avslutade som vanligt med en Pleska som vi åt sittandes utmed Kanalen i SOLEN!!!
 
Lämnade sedan hundarna hemme med varsitt tuggben medans jag drog till jobbet...
 
Njut av era hundar!

Rally & agilityträning på SBK med hund som tror han ska bli skjuten

Eftersom att vädret var lite oroligt det var ju risk för regn så beslöt vi oss för att hoppa över en gemensam träning den här måndagen...Men jag hade ju bil så jag åkte till SBK & gick en längre tur med min Shelteliga + Kajsa. Det är alltid så mysigt att traska på tur i skogen alldeles själv med hundarna i ett hyffsat höstväder....
Väl på klubben på byggde jag upp Rallybanan från i Lördags. Här skulle TRÄNAS Rally, främst med Milloo. Han ska ju debutera på söndag.
 
Körde först med Breeze & jag försvårade då vissa skyltar, hon är ju trots allt uppe i Avancerad klass:) Hon var som vanligt taggad & på & gjorde himla bra ifrån sig:)
 
Sen blev det Trizz tur, jösses hon gick för 100 poäng!!! I dag var hon än mer taggad, på & med än i lördags GILLAS! Vill ju ha lite driv i hundarna & det var det i Trizz i dag "leeer" stort:) Just som hon var i dag vill jag ha henne...
 
Milloo ja han började bra men sedan kom det en tjej med hund & hon smäller igen sin bildörr & Milloo tror väl antagligen att han ska bli skjuten:( Tyvärr har han dåliga vibbar på SBK eftersom att det finns en skjutbana en bit i från & sist på agilitytävlingen sköt dom som bara f.n:( Ja inte blir det bättre av att tjejen högt belönar sin hund bla genom att klappa händerna & slå med ngn sorts kamptrasa...Nä då tror Mille att han ska bli attackerad:( Vilket betyder att det inte är ngn ide att fortsätta träna Rally med honom:( Trist men men...
 
Plockade undan & planerar att låta hundarna köra lite Agility som extra "belöning":) Å jag säger bara det fybövelen vilka DUKTIGA agilityhundar jag har!!!! Breeze VET jag kan & Trizz gick som en agilitychampion GILLAS!! Även Mille kom igång & körde på i 100 knyck:) Så då kom jag på att om jag kör ett Rallymoment & sedan låter han få ett agilityhinder som belöning kanske det funkar?!? Oj det funkade mer än bra kan jag lova:) Han satte Rallyn mer taggad än någonsin & sedan drog han i väg & gjorde bla en lång böjd tunnel...
 
Var NÖJD efter dagens träning trots allt, att Mille reagerar som han gör ja det går inte att göra såå mkt åt. Inte mer än att nästa träning blir på SHK:)
 
Avslutade med att gå en runda innan avfärd hemåt....
 
Njut av era hundar!

En trevlig tur på en ny slinga

 
Eftersom att ingen "vågade/ville" hänga på en tur på Sörmlandsleden så ja då bestämde vi oss för att testa en ny runda. Kartan kollades noga & till slut hade vi bestämt oss för vart vi skulle gå...Det var en bit att åka men det var det väl värt...
 
För oj vilken trevlig runda vi hittade:) Vi gick stora delar utmed sjön Yngern på fina stigar & en del på grusväg.
Otroligt vackert var det & så hade vi himla tur med vädret! Tom SOLEN tittade fram en stund, gillas!
 
 
Vi hade med oss svampkorgarna men vi hade ingen fokus på att leta/hitta svamp men så helt plötsligt var hela skogen full av...SVAMP! Så vi plockade & plockade 2 fulla korgar:) Vi hittade oxå stora fina gulingar:)
Vi gick & vi gick & sedan visade det sig att vi gått i 8 km & så hade vi varit ute i 3 timmar & 20 minuter inkl fikapaus & svampplockning...
En himla himla BRA tur:) Tror att det kommer skickas ut en inbjudan till just den här turen kanske nästa år eller så...Det verkar ju inte finnas så stort intresse av att åka ut i skogen & traska en tur på Sörmlandsleden :(
 
Njut av era hundar!

Rallylydnadstävling med Trizz på Apollogruppen 13/10

Det bidde att åka tidigt sisådär 06.45 för att vara i god tid innan start. Jag &Trizz startade sist i 2:a gruppen men Elisabet & Kola startade i första. Väl framme tog vi en promis i det härliga men kyliga vädret. riktigt mysigt...
 
Kollade in banan & GISSA vad?!? Självklart var Sitt-Ligg-Gå runt med + Läggande under gång...PÅ Grus suck...
Passade på att träna xantal gånger & Trizz strulade i princip varje gång suck...ja ja för övrigt var det inga direkta svårigheter hmmm....
 
Trizz kändes himla taggad innan start & hon hade himla BRA attityd under hela rundan GILLAS! Hon var med mig & det kändes bra:)
ja då kom vi till Sitt-Ligg-Gå runt...Å hon FIXAR det galant jippie!!! jag blir så himla uppspelt att jag triggar igång henne vilket resulterar i att hon är lite väl "på" inför nästa skylt som är Läggande under gång...Hon kommer alltså lite väl lång fram & lägger sig snett...ja ja jag är GLAD att hon la sig låg kvar & sedan la sig igen på nästa skylt!!! Så avdrag för snett läggande kan jag ta...
 
Sedan var det bara att vänta på prisutdelningen som var ganska snart eftersom att jag startade näst sist...
 
Spännande spännande....JAAAA jag & Trizz hade jobbat ihop 97 poäng!!! med det kom vi på delad 3.e plats!!!
Såååå nöjd med min Rallybrud:)
 
 
 
 
Nu kan jag fullt ut satsa på min RallyPrins Milloo:)
 
Njut av era hundar!

Våra hundpromisar som alla är välkomna på!

Nästa hundpromis är ju turen på Sörmlandsleden nu på Söndag den 14/10 kl: 11.00, föranmälan till mig senast Lördag kväll då ni oxå får vägbeskrivning:)
OBS! Inställes vid dåligt väder!
 
e-post: marieosindie@hotmail.com
 
Vill Du vara med på mailinglistan? Skicka ett mail på adressen ovan så lägger jag in dig i mailinglistan:)
 
Nästa "riktiga" hundpromis är på Tisdag den 16/10 kl: 18.30, samling i Stadsparken ansvarig är Kristina med "Labbegrabbarna"
 
Sedan är det hundpromis VARJE Tisdag kl: 18.30, samling i Stadsparken:)
 
Själv så ska jag kolla kalendern & återkommer med övriga promisar...
 
ALLA med eller utan hund är VÄLKOMNA att hänga på!!! Så sprid gärna att vi har dessa hundpromisar till andra promissugna:)
 
Njut av era hundar!

Breeze & Mille till landet i kväll

I kväll hämtas Breeze & Milloo för avfärd till landet....
 
Jag ska passa på att träna ytterligare en gång med Trizz på grus....
 
 
 
Sen blir det till att packa väskan inför morgondagen:)
 
Njut av era hundar!

Rallyträning inför tävlingen på lördag

Har tränat några få gånger på grus inför rallytävlingen på Visättra på lördag...det har blivit både stort grus & smågrus. Men....det är bara att inse att jag tränat alldeles för lite på grus:( Trizz har ju redan innan strulat mestadels på träning just med momentet Sitt-Ligg-Gå runt...Hon reser sig innan jag kommit tillbaka suck...
Å självklart funkar det än sämra på just det...grus!
Bådar ju himla gott inför tävlingen hmmm....HOPPAS att just det momentet INTE kommer med ha,ha,ha..
Har oxå insett att jag inte kan ha en tjock jacka på mig, då går hon alldeles för långt ifrån mig...Så nu hoppas jag det blir bra väder på lördag så att jag kan ha en tunn jacka på mig..:)Måste ju se till att alla förutsättningar blir dom allra bästa, vill ju så hemskt gärna få Trizz godkänd på lördag. Det skulle då bli hennes 3.e godkända:)
För OM hon blir godkänd så kan jag ha full fokus på min Rally Prins, Milloo:) Han ska ju debutera den 21/10 i Katrineholm:) Å då skulle det vara skönt att bara ha honom att ha fokus på/med:)
Breeze då? Ja hon har redan fått gå in i ngn form av vintervila..:)
 
Njut av era hundar!

Inbjudan till promis på sörmlandsleden, söndag 14/10

ALLA hälsas härmed Välkomna på en tur på Sörmlandsleden Söndag den 14/10 kl: 11.00!
 
Turen tar ca 2 timmar inkl fika.
 
Terrängen är lite upp & ner så ta på BRA skor!
Dock behöver man inte ha superkondis för att kunna hänga på...
Det är en fin tur så ta gärna med kameran.
 
Ingen tripp för valpar!
 
Man kan inte ta med barnvagn...
 
Medtag eget fika
 
Inställes vid dåligt väder!
 
Anmälan sker via mail till mig: marieosindie@hotmail.com alt skicka ett mess senast Lördag kväll.
Vid anmälan får du även en vägbeskrivning.
 
Med hopp om att många hänger på!!!
 
http://www.sormlandsleden.se/
 
Njut av era hundar!

Ännu en bra hunddag med både agility & rallyträning

Den här måndagen hade vi TUR med vädret, jag & Elisabet:) För som vanligt så var det Rallyträning som stod på schemat...för alla våra Sheltisar:)
 
Jag var lite tidig så jag passade på att bjuda min Sheltieliga på Agilityträning! Jubel kan jag lova "leeer"
 
Agility med Breeze: Slalom ingångar från "konstiga" håll: Började BRA men ju mer taggad hon blev ju mer började hon slå över...Fick då ta en paus & så började vi om. Före pausen var fel % alldeles för hög:( men den sjönk....
Jag stod i princip i mitten av slalomet & skickade in både höger & vänster...Väl i slalomet gick det i 100 knyck:)
Kontaktfälten klarade hon galant:)
 
Agility med Trizz: Hon börjar få upp mer & mer säkerhet i slalomet GILLAS! Å då kommer även farten...lite lite snabbare/säkrare tycker jag att hon blivit. Det går åt rätt håll känns det som.
Även hennes kontaktfält gick kanoners:)
 
Agility med Milloo: Slalomet med Mille går BRA! Det gäller att våga släppa på, då går han som bäst:)
 
Sedan var det åter dax att låta alla sheltisar rusa av sig...innan vi byggde en Rallybana.
Banan vi fick ihop kändes riktigt BRA & den var rolig att köra:) den innehöll alla dom skyltar vi tycket att vi behövde träna lite extra mkt på...dvs nästan alla ha,ha,ha...
 
Rally med Trizz:
Som vanligt är hon lite off dom första skyltarna...vet inte hur jag ska lösa det?! Men sedan kom hon i gång & jag var nöjd:) Visst hon är inte lika super som Breeze men men....går hon som i dag DÅ blir vi godkända..
Med Trizz MÅSTE jag jobba mer aktivt själv utan att för den delen frånta henne intiativet..Känns lite som om jag vill mer än hon hmmm...
Körde banan 2 gg & ja jag var nöjd med bägge rundorna:)
 
Rally med Breeze:
Körde samma bana med Breeze men jag "Bbytte" ut skyltarna till dom svårare...Å jösses vilken Rallystjärna hon är!!! Hon var precis lagom taggad & helt fokuserad på mig & på det hon skulle göra..Bara ÄLSKAR henne!!! Sååå KUL med en hund som bara älskar att jobba & att jobba MED mig:)
Men...som vanligt då & då strulade hon första gången vid 1-2-3 steg bakåt:( Första gick bra, vid 2:a började hon dra sig till min vänster sida & vid 3:e var hon vid min vänstersida:( Fick styra upp henne & vid 2:a försöket gick det bra pust..Det MÅSTE ju gå bra redan vid första...För övrigt var jag SUPERNÖJD!!!
 
Rally med Milloo:
Det känns som om Mille tappat lite av sitt driv...suck! Vet inte om det beror på mig & att jag har satt för höga krav på min prins...Krav som han inte riktigt kan leva upp till?! Men jag tycker ju att vi mer eller mindre leker fram vad/hur han ska göra....Å i Rallyn får man ju jobba med kropp & röst, vilket ju skulle passa Mille igentligen. Eftersom att han inte har ett fotgående vilket han ju inte behöver men han försöker...Eller så har jag för stora krav på hur JAG vill ha det?!? Hmmm får ta mig en funderare...
Men jag var ändå rätt nöjd med honom:) Han försökte jobba men jag kände endå att jag fick jobba fram honom...Så i det stor hela så skötta han sig bra, skyltarna fixade han så där var jag nöjd:)
Får nog plocka fram köttbullarna till nästa träning:)
 
När vi hade plockar undan ALLt från planen släpptes alla sheltisar fria...Sedan åkte vi ner till stan & köpte varsin Pleska som vi åt sittandes utmed Kanalen i SOLEN!!! En BRA hunddag:)
 
Njut av era hundar!

Lite Tia information

Jag planerar ju att KANSKE ta en kull på Trizz & då är det ju alltid intressant att kolla in tidigare valpar....i det här fallet "min" Tia:)
 
Tia vid 9 månader:
35 cm
5 kg
 
Tia när hon fortfarande bodde "hemma"
 
Trizz vid 4 år & 5 månader:
34 cm
5,5 kg
 
Mmm vill man ha en ngt mindre/lättare/smidigare Sheltie ja DÅ skulle ju men igentligen göra om kombinationen...Har ju fått förfrågan på ev valpar & OM dom blir åt det mindre hållet....Ngt som ju är omöjligt att svara på, hur stora/små dom blir...Breeze har ju gett STORT & ngt mindre (Trizz & Cash) så vad det blir ja det har jag ingen aning om...
 
Just nu går det bara runt i huvudet, ska jag para eller ska jag inte para?!? Ja ja det blir som det blir
 
Rent personligt så har jag ju faktiskt fått uppleva det underbara med att ha en kull:) Så för den delen så behöver jag inte göra om det en gång till...För börjar jag tänka ja då poppar ALLT som kan hända upp & DÅ just då är valet lätt! Ingen parning! Men så tänker jag lite till & då har just dom tankarna släppt lite, för det är ju så himla underbart att få vara med om en valpning...för att inte tala om att sedan få följa med sina valpar tills dom flyttar hemifrån. Oj oj oj...
 
Självklart blir man lite extra sugen när man ser alla dessa söta valpbilder:)
 
Tack Tia´s husse Richard för informationen!
 
Njut av era hundar!

Agility DM på Södertälje BK 29/9 2012

 Riktigt SKÖNT att återigen tävla på hemmaplan & att ÄNTLIGEN få tävla AGILITY!!!
Det är ju himla lääänge sedan jag tävlade Trizz i agility men eftersom att det var på hemmaplan tyckte jag att det var dax...
En ordentlig träning han vi med innan tävlingen....Även Jörgen & Ingrid han med en träning innan.
 
Hade ju även flax att jag & Trizz kom med i Södertälje´s small lag i DM, Å så kom Jörgen & Breeze med i mediumlaget:)
 
 
Södertälje´s DM lag i Small
 
Mitt första agilitylopp gick KANONERS, vi slog till med ett NOLLAT lopp:) Var så nöjd med min Trizz...:) Allt flöt bara på GILLAS! Vi låg nu 4:a i DM individuellt inför lopp 2...
2:a agilityloppet hmmm där diskade JAG oss:( Just precis jag var helt övertygad om att Trizz skulle välja balansen & inte slalomet..men vad gör hunden???Jo drar in i slalomet!? Hon som bara älskar kontaktfältshinden...Fanns liksom inte i mitt huvud att hon skulle tänka så ha,ha,ha...Å då hade vi "bara" balansen & 3 hopphinder kvar...vi var ju nollade tills disken..
Första hopploppet DISK! Men då var Trizz & jag på varsinna planeter:( Hon gjorde precis som hon ville suck...Där försvann en hyffsad placering i DM individuellt:( Ja ja det var bara att ta NYA tag inför det sista LAGLOPPET!
2:a hopploppet, LAG DM. Nu hade vi skärpt till oss & eftersom att våra ankrar i laget dvs Jörgen med Joplin & Conny med Zaza båda hade DISKAT sig var jag med Trizz & Nora TVUNGNA att gå i mål! Men det verkar ju som om jag kör bättre under press ha,ha,ha...För vi slog till med ytterligare ett NOLLAT lopp!!! Kändes himla BRA!
Tyvärr fixade laget inte att få 2 i mål...så Södertälje´s small lag blev diskat..Hmmm VI kommer igen 2013!!!
 
Södertäle´s medium lag hade ju redan VUNNIT Lag DM 3 år i rad & Breeze & Milloo var med alla 3 åren!!!
Men nu 2012 kom bara Breeze med & nytt för i år är ju att Jörgen tävlar henne. Milloo kom inte med i laget.
 
Jörgen & Breeze
 
 
Milloo körde alltså 2 lopp ett agility & ett hopp lopp med Ingrid. deras lopp såg himla BRA ut! Bådar gott för framtiden. För jag HOPPAS att dom kommer tävla MER nästa år!?!...:)
 
Breeze diskade sig i det första individuella loppet & då beslöt vi att Jörgen inte skulle köra lopp 2 med henne. Han hade ju 8 lopp & nu blev det 7.
Även deras lopp såg attan så bra ut! tror att dom skulle komma LÅNGT om dom fick träna ihop sig...:)
 
GRATTIS Södertälje´s medium lag till 2:a platsen!!!
 
Linda med Lotta, Conny med Zaza, Mia med Simon & Jörgen med Breeze
 
Ett STORT GRATTIS till Katrineholmslaget som VANN DM i medium!!!
Känns bra att 3 av dom har varit mina gamla kursare "leeer", så KUL att se hur duktiga ni är!! Ullis, Linnea & Matilda:)
GRATTIS oxå till Ullis som även VANN individuellt med sin Chanell:)
 
Extra STORT GRATTIS till Birgitta som med sin Zingo gjorde 2 kanonlopp & VANN large!!! BRA jobbat:)
 
Hoppas nu att någon klubb tar på sig ansvaret att arrangera Agility DM 2013...
 
Njut av era hundar!

Rallytävling på Norsborgs LKK 30/9 2012

I söndags var det då dax för ännu en dag på en hundklubb, nämligen Norsborgs LKK. Rallytävling med Breeze & Trizz:)
Målet med dagen var givetvis att få bägge Rallybrudarna Godkända!!!
 
Först ut var Trizz i Nybörjarklassen...Banan kändes helt OK, dock var det 2 sitt-stå hmmmm men vi hann träna det några gånger innan...Har ju inte orkat träna ngt under veckan:( Jobbigt med en förkylning precis inför en tävling...
Men det verkar ju inte ha spelat ngn roll för uppvärmningen kändes helt OK! Hade vällan kanske önskat Trizz ngt mer laddad/taggad. Men hon taggar inte igång som Breeze...
Det tar några skyltar innan trizz kommer i gång, vet inte riktigt HUR jag ska lösa det? Kanske tagga upp henne innnan?
Rundan kändes helt klart godkänd....:) Men ibland går hon lite ifrån mig vilket resulterar i sträkt koppel:( Måste vi träna på! Fotgåendet alltså ha,ha,ha...Får bli ett vintertränings projekt...
 
 
 
Vi slutade på 90 poäng GODKÄNDA & Plac 5
 
Trizz
 
Banan som jag körde med Trizz:)
 
 
Sedan var det en låååång väntan tills det var dax för Breeze i Fortsättningsklassen...Som TUR var så stannade Elisabet kvar & gjorde mig sällskap:) Vi gick några rundor i den fina omgivningen....:)
 
Breeze kändes som "vanligt", det märktes på henne att hon kört agility hela lördagen...har kommit på att hon går som allra BÄST dagen efter en agilitytävling. Hon var liksom så där lagom taggad GILLAS!
Å jösses vad BRA hon gick!!! det var en riktig fröjd att köra henne i dag:) Inte ett enda skall?!? & Inte ett enda naffs i mina brallor?!? Nä hon jobbade så himla BRA min RallySTJÄRNA:)
Å tom jag skärpte till mig & fixade RÄTT antal steg i 1-2-3 bakåt ha,ha,ha..Kan bero på att Breeze VAR med mig hela tiden, jag behövde inte jobba för att få henne rätt...Underbart!
 
 
Jag & Breeze under våran 100 poängs runda:)
 
 
Efter ytterligare en spännande väntan var det då dax för prisutdelning....Jihaaa!!! trodde ett tag att dom glömt bort mig & Breeze...men nix vi hade ju VUNNIT & fick kliva högst upp på prispallen!!! Jag & min RallySTJÄRNA hade Lyckats med att få 100 poäng dvs Maxpoängen!!!
Oj oj oj vilken RALLYSTJÄRNA jag har i MIN Breeze:) Hon är ju bara för underbar:)
 
 
Fortsättningsbanan eller 100 poängsbanan:)
  
Efter prisutdelningen blev det lite småstressigt, jag & Tjejerna + priserna (foderpåse) skulle ju hinna traska till bussen, som bara gick 1gg/timmen för att sedan ta pendeln i Rönninge, bussen i Östertälje & sedan gå hem...men vi han & hem kom vi...
 
Firade seger & godkända poäng med en....pizza. det var vi värda:)
 
GRATTIS oxå till Elisabet som med sin Kola fick 72 poäng, deras första Godkända!!!
 
Ett STORT Tack även till Norsborgs LKK för att dom fixade en tävling för oss tävlingssugna!
 
Jag var så tävlingspeppad när jag kom hem att jag tom anmälde min prins Milloo till rallytävlingen i Katrineholm....ja ja lika bra att göra debut även med honom:) Efter det går vi i vintervila..kanske:)
 
Njut av era hundar!
 
 

RSS 2.0