Jakkokurs med Anna Muller för mig & Trizz & Anders & Breeze på klubben

I måndags hade jag ordnat en agilitykurs med temat "Jakkosvängar" med Anna Muller. Har aldrig tidigare tränat för Anna så det skulle bli spännande......Å eftersom det blev ett återbud så stoppade jag in Anders med Breeze:)

Nu skulle alltså både Breeze & Trizz få köra agilirt, ngt som dom verkligen GILLAR!

Personligen så var jag mest orolig över OM jag överhuvudtaget skulle kunna köra & hur mkt/länge...Som himla TUR var så kunde jag köra hela tiden, visst inte med ngn fart men JAG kunde KÖRA!!! Rackarns vad skitkul det var!!!! Däremot så filmade både Anna & Svenerik oss alla & det var KUL att se dom andra däremot mindre smickrande att se sig själv suck...Men jag får väl bjuda på det. Anna skickade ju ut filmerna till alla deltagare. Det är ju självklaer himla nyttigt att kunna se om & om varje övning:)

Kursen då?! Jo det var 6 ekipage som fick vara med & köra samt hur många som helst som ville titta på. Men av ngn anledning så var det "bara" vi 6 som körde & INGA åskådare?!?! Himla märkligt....Herrejösses så mycket man lär sig bara av att titta:)
Den andra filmen har jag ännu inte tittat på....

Vi började kl: 10.00 med samling & en genomgång av dagen. Sedan byggde vi upp det vi skulle köra. Smallhundarna började & jag fick vara den som hela dagen körde först.

Jag har ju testat lite Jakko tidigare men väldigt basic. Jaha hopp-Jakko-tunnel, låter enkelt va??? Jo tjena "fniss". TUR att Anna var så himla pedagogisk & kunnig så till slut fick hon faktiskt MIG att fixa en Jakko tillsammans med Trizz:) Eller det tog "bara" 3 försök innan den satt...Tyvärr så är man ju ingen gasell så farten ja just det det fanns ingen fart på mig alltså:( Å eftersom att jag inte har ngn fart får inte heller Trizz ngt igentlig fart, nåja ja det får vi vällan träna på:)

  
 Jag & Trizz
 

För Anders & Breeze gick det däremot MYCKET snabbare både i tanke & ben:) Breeze hade lite svårt för Jakkon, hon är så himla smidig så hon vände på en tvåöring & hoppade samma hinder tillbaka. Anna sa att "Hon är alldeles för  duktig" "Leeer" gjorde jag:) Men när Breeze fattaf galoppen gick det himla rackarns bra:) Man verkligen ser att dom trivs ihop:)

     

Det som var himla bra med Anna förrutom att hon var riktigt duktig var att hon tog tid på varje ekipage. Det innebar att alla fick lika mycket tid, nästan....Vissa han då med att köra lite längre typ hela banan (Anders & Breeze bla). Det han inte jag men jag fick det jag behövde:) Finns ju självklart ingen anledning att ALLA ska göra exakt lika mycket & hinna lika långt. Man måste ju få grunden att sitta innan man kan gå vidare. Å så skulle nog min tid gått ut OM jag hade gett mig på banan ha,ha,ha...

Nästa övening var alltså den däringa banan med massor av olika klurigheter:) Vi visste ju att det skulle vara Jakko både här & där men vart??? Vi fick gå den tillsammans & försöka klura ut VAR han var, Jakkon alltså:) Sedan gick Anna med oss & förklarade vart hon ville ha dom, ALLA ROLIGA JAKKON:)

Det var bara att "gulpa" till & gilla läget:) Sedan var det min & Trizz tur att börja...Ca halva banan skulle vi köra. Eftersom att jag inte har ngt banritningssytem får det bli en skriftlig förklaring....

Banan bestod av hopp(rakt)-hopp-tvär sväng in i lång böjda tunneln-hopp(sedan fort som attan fram till nästa)-hopp JAKKO (INTE in i tunneln!) tillbaka(rakt)-hopp-hopp(tvär sväng)hopp JAKKO-kort tunnel-lång tunnel-hopp(nr 2 från början) JAKKO-hopp-tunnel-långa tunneln-korta tunneln JAKKO-hopp-hopp-hopp SLUT!

Trizz började med att dra RAKT fram efter hopp nr 2 ???? Hmmm, jaha vad gjorde jag för fel nu då???? Jaja bara på+t igen & nu lyckades jag få henne över dom två hoppen & IN i tunneln:) Börjar bra va??? Ha,ha,ha...
Sedan rullade det på, jag strulade lite här & där genom att bla inte röra på mig hela tiden. Hört det förr???? Trizz hade himla svårt att hoppa brevid, bakåt över hindret samtidigt som jag stod/rörde mig åt det håll vi skulle till...Min kropp var alltså mot hennes & mina hundar är inte vana att jobba bakom min rygg speciellt inte över ett hopp. Här gick det år mkt tid, dvs att få Trizz att VILJA hoppa från/bakom mig. Nu gick 2 minuter himla fort...Men jag kände mig helt slut & tom Trizz kroknade..Ojoj vad både hon & jag fick jobba:)

Fikat stod framme hela dagen & det var bara att ta sig en kopp med mammas hembakta rabarberkaka:)


Jag & Trizz körde så klart banan men i två delar, vi kom liksom inte längre:) Men jag var himla rackarns supernöjd med dagen!!!

Jakkokursen med Anna Muller 2011

Birgitta-Zingo, Anna Muller, Annica-Cayenne, jag-Trizz, My-Jim, Anders-Breeze & Elisabet -Sati

Lite bilder på dom andra

Birgitta & Zingo


Annica & Cayenne


Anders "laddar", Svenerik & Elisabet

Å så lite fler bilder på Anders & Breeze in action:)
    


Här snackas det taktik:)

   
My & Jim, nej Jim skulle INTE ta tunneln:)

   
Birgitta & Zingo, här tog Zingo INTE tunneln:)


My & Blåndie:)
Blåndie som förhoppningsvis flyttar hem till My i juni. OM hon inte blir för stor:( 
Efter att kursen var slut följde Blåndie med oss hem igen:) Enligt My hade allt gått bra & Blåndie hade visat sig från sida bästa sida, trots tejpade öron:) 

Förhoppningsvis så lyckas jag få ut filmerna från kursen till min blogg....

TACK Anna Muller för en kanontrevlig kurs!

TACK Svenerik för att du filmade!

TACK mamma för att du bakade!

TACK Anders för att du körde Breeze!

TACK Alla som ville vara med & köra!

Njut av era hundar!

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0