Agilityträning på klubben med Breeze & Trizz

Efter att ha lagt spåret med pundarna i bakhasorna åkte Carina & jag till klubben för att träna agility.
Som "vanligt" så var det tomyt på hela området?!? Trots fint väder.....Ja inte gör det mig ngt.

Hundarna fick springa av sig medans vi byggde upp en Velodrombana. Jag gillar att köra sådana dels för att man kan börja & sluta där det passar. Man kan ju oxå köra runt med fart för att sedan bryta av & göra ett byte & kanske fortsätta. Nu hade vi byggt upp balans-lång böjd tunnel- hopp- kort rak tunnel- däck- 4 hopp på böj & så tillbaka till balansen.

Började med Breeze, hoppades att hon då skulle hålla sig lugn när jag skulle köra Trizz....

Breeze var som vanligt taggad till tusen på att köra:) Mitt mål med träningen var att köra tajta svängar & kluriga slalomingångar. Å så att jag skulle kunna skicka henne utan att behöva röra mig alltför mkt. Dom tajta svängarna gick bra! Däremot så har hon lite svårt att dra långt ifrån mig, ett par hinder funkar men när jag sedan kommer lullande efter så blir hon lite frågande....Å så går hon så mkt på kroppen så varje liten felrörelse/handling från mig så PANG gå drar hon dit jag "visat" I bland är det ju rätt! Men visar jag minsta lilla för sent alt för tidigt så går hon på det oxå. Om inte annat så vet man ju att hoppsan där gjorde JAG fel igen....Det är bara att slå sig i pallet!!! & GÖRA OM!!!
Breeze jobbade bra & alla kontaktfält utom 1 satt...Ganska bra %. På det hon felade så tjuvade hon, hon tog kontaktfältet bra men drog innan släppkommandot. Dom tajta svängarna satt dock måste jag träna mer på UT dvs förbi ett hinder & ta det från andra sidan & att även dom ska vara tajta...

Körde sedan Trizz på samma velodrom. Även hon hade kanoners bra kontaktfält, dock vill jag ha lite mer fart på dom! Jaja det kommer.....Körde mkt rakt & fart kombinerat med lite tajta svängar. Oj vad hon lyssnar bra:) Däremot så måste jag jobba mer på att få henne självständig & så såg jag nu att om det står ett gäng hopphinder på rad i böj så måste jag säga Fram Hoppa! Annars så genade hon?!? Får nog kanske gå ett steg närmare nästa tillfälle.
Gungan gjorde hon alla gånger, men även här behövs mer fart......

Jag är jättenöjd över mina härliga tjejer i dag! Dom har verkligen jobbat för & med mig:)
Men... jag blir så förbaskad över att min kropp INTE fixar att köra ordentligt:( Känns tröstlöst att ha så rackarns BRA hundar & sedan inte kunna ta tillvara på deras kapacitet....
Ja,ja jag får väl fortsätta att traggla några hinder i taget....

Men, det var himla KUL att se Carina när hon körde sin russel Krita:) Dom jobbade bra i hop & Krita har fart!!! Ska bli himla kul att följa dom framöver:)

TACK Carina för en trevlig dag på klubben & agilityplanen! Å Tack för skjutsen!!!
http://carinaduvefjord.blogg.se/

Njut av era hundar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0