Lite agilityträning

Plockade faktiskt ut både hundar & agilityslalom & hopp på gräsplanen framför huset i går morse. Kände att hundarna behövde få lite att "göra" & inte bara lulla runt på promisar...

Ställde upp hopp-slalom som kunde så klart tas från bägge håll. Satte även ut stolar som jag körde UT runt innan dom fick ta kombinationen. Jag måste ju ha hundar som kan köra självständigt & där jag inte måste vara med så mycket & då funkar UT bra!

Efter uppvärmning så satt jag fast Milloo & Trizz i kroken ca 5 meter ifrån. Började så klart med Breeze annars så blir hon ju som "galen", eftersom att det bor folk tättin på så måste dom ju sköta sig....Hmmm inget som Trizz hade förstått:( Hon skällde & levde halvgalen medans jag körde Breeze & även Milloo, inge kul....Måste ta tag i det!

Breeze: Körde snäva, tajta svängar på hopp hindret. Hon svänger sååå tajt men kan i bland bli lite slarvig med bak & då riva. Men efter några repititioner så hoppade hon upp sig & jag var nöjd! Sedan la jag in slalomet & oj,oj,oj vad fort det gick:)
Testade med att jag sprang, nåja:) mellan pinnarna medans hon körde slalomet. Första gången gick hon ur men sedan så körde hon hela slalomet trots att jag GICK zickzack mellan pinnarna:)) Vilken DUKTIG hund jag har!!! Belöningen var kamptrasan antingen slängd framåt(slalomen) eller kamp vid mig (snäva svängar).
Var jättenöjd med min stjärna Breeze:) Det är så KUL att köra henne!!!

Trizz: Körde hopp-slalom med fokus på ingångarna & farten i slalomet. I dag så höjde hon faktiskt % rätt ingångar!! Har ju känt att det är lite 50/50 på om det blir rätt eller fel vid ingångarna....Men i dag var det som om poletten trillat ner så kanske även det är på G?!?! TRÄNA MERA!!! Ha,ha,ha....
Farten då hmmm ja den är på G...Nu gör jag ju ingenting i slalomen & vill på så sätt få henne att jobba självständigt...Är lite framför & ganska nära henne, ngt som jag ska utöka allteftersom. Tyckte ändå att det gick fortare & fortare men ändå inte FORT! Men med TRÄNING så släpper det nog oxå.
Tränade oxå på snäva svängar & det funkade OK, det är ngt som jag måste TRÄNA mkt mer på med henne!
I det stora hela så var jag nöjde även med min blivande stjärna:)

Milloo: Å så sist körde jag min Prins, han som ska tävla på lördag! Hur det ska gå har jag ingen aning om för i dag var han titt som tätt ngn helt annanstans?!?! Han var inte koncentrerad alls:( Men efter ett tag så hade han på ngt sätt fattat galoppen & se då var han nästan som förr:)
Men innan dess så gick han ur slalomet vid pinne 10?!?! Hmmm TRÄNA MERA!!! Säger jag bara....
Snäva svängar fixade han däremot bra!

Kände kanske att jag blev lite irriterad när jag körde Milloo överatt tjejerna satt & vrålade:( Nästa gång ska jag börja med Milloo oavsett hur Breeze beter sig! Eller så tar jag bara ut en hund i taget.
Ja,ja på onsdag så är det planerat att vi ska köra agility på klubben, ska bli KUL!

Njut av era hundar!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Även vår kurs börjar på Onsdag ska bli jätte kul/Kristina m Atos

2010-04-27 @ 11:42:01
Postat av: Marie G

Lycka till! Ska nog hålla koll på er:)

2010-04-27 @ 16:04:05
URL: http://marieosindie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0