Lydnadsträning med Trizz

Precis, ni läste rätt! Jag har faktiskt tagit mig i kragen & börjat träna henne i lydnad. Kanske på tiden:) Hon är ju mindre tränad i lydnad än vad Milloo är & han är ju inte tränad speciellt mkt kan jag lova. Men snabba & snygga lägganden har han.
Alla mina hundar har ju en ordentlig vardagslydnad det måste dom ju ha när man bor som vi gör. Dvs kunna gå lösa i alla situationer, komma på inkallning, stanna, sitt namn( jösses vad många hundar som inte vet vad dom heter!?!?), gå före, inte jaga katter/kaniner, inte springa fram till folk utan hålla sig vid mig, inte gå fram till andra hundar osv osv. När man tänker efter så är det ju en hel del som dom ska kunna & KAN! Så helt på latsidan har man ju inte legat:)

Men som sagt, lydnad med Trizz var det...Har börjat med liggträning & stadgan i att ligga kvar. När hon väl ligger så ligger hon nu kvar trots att jag rör mig i från henne, halvt runt henne, reser mig upp/ner. Men hon kan stanna kvar så det är säkert därför....Har fokus på att hon ska ha ett snabbt läggande bakåt...Så det är bara att träna vidare. Hon är väldigt arbetsvillig så jag tro att det kan bli bra! OM jag inte tappar intresset igen..
Även fotingångar tränar vi på & det tycker jag funkar bra. Hon kommer nära & har fokus. Stadgan ska jag träna på. Tur att man har så mkt att träna vidare på nu när man helst bara vill vara inne. Att träna delar i lydnadsmomenten är ju perfekt att göra inne, så det får det bli...Ingen dötid här inte.
Men jag har INGA planer på att tävla ÄNNU!!! Men märker jag att: det är kul att träna & Trizz tycker det är kul ja då kanske kanske suget kommer tillbaka:)

Njut av era hundar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0