Viltspår

Ja då var det dax för "sista" träningen med det härliga gänget!

Kristina & jag samt våra hundar åkte ut tidigt för att hinna lägga alla spåren tills dom andra kom. Kan lova att det tar längre tid än man tror....Å så ska dom ju vara nästan 600 meter a´4 spår + ett kortare till Trizz. Men nu kunde vi vara lugna för det fanns inte ett spår efter viltsvin i skogarna!!! Så himla SKÖNT att slippa dom! Kristina vara bara lite orolig att hon skulle virra bort sig i dom nya skogarna, men hon hittade tillbaka. Ja på ett spår så glömde hon sätta snitzeln vid spårslutet så hon gick tillbaka för att sätt upp den. Då trodde jag att hon hade gått vilse för hon kom ju aldrig tillbaka?!? Det visade sig att hon inte hittade tillbaka till spårslutet ha,ha,ha...det var därför det hade tagit sådan lång tid...Men det sa vi inte till Marianne som blev den som fick gå just det spåret....LITA PÅ HUNDEN! Självklart hittade Leya klöven!!! Efter att ha blivit "hare" i spåret pga av att det just gått ett gäng livs levande rådjur rakt på hennes spår. Men det var jättebra träning för då såg hon exakt hur hon blir när det är levande(det visste hon sedan tidigare men...)
Alla hundarna var SUPERDUKTIGA på sina apår! Så KUL att se!!! Bella fick också en återgång som hon fixade galant, det var bara matte som trodde hon tappat bort sig...men LITA PÅ HUNDEN! Å självklart klarade hon det!
Nu hoppas jag bara att träningen fortsätter & att det sitter i ryggraden: LITA PÅ HUNDEN!!!
Målet för alla är ju att dom ska gå ett anlagstest så fort dom får en domare....Jag väntar nu bara på alla deras uppgifter så att jag kan anmäla dom...För så duktiga är dom!!!!
Tack "gänget" för några härliga spårträffar!!! Det har för min del varit jättekul & inspirerande!

Mina hundar fick gå med på ett spår & Breeze fick gå med på två. Brukar ha med dom, man slår ju liksom två flugor i en smäll. Speciellt när dom inte ska gå just dom spåren. Men min Prins är lite rolig, helt plötsligt känns klöven så lätt, visst då går Milloo så fint & stolt bakom med KLÖVEN I MUNNEN!! Man kan ju inte annat än skratta, men Mille är superstolt! Dom andra är både här & där men Mille går hela tiden precis bakom mig & gärna så nära klöven han bara kan....

Trizz: Fick gå ett spår på ca300 m max som Kristina lagt. Var lite nyfiken på hur hon skulle göra i spårstarten, skulle hon sätta sig & titta på mig eller skulle hon gå? Min stjärna gick! Helt klockrent tog hon spåret!!! det går inte fort men hon går säkert....Efter ca 10 meter bar det kraftigt, men inte så långt uppåt. Jösses skulle hon klara det? Men visst fixade hon det!
Det var på ett ställe där det var en kraftig vinkel efter en stor sten som hon fick för sig att hoppa upp på stenen. Men efter att ha sagt till henne att spåra så tog hon återigen upp spåret efter några varv runt stenen. Sedan jobbade hon på bra men den här gången gick hon förbi klöven men upptäckte det fort & vände runt & tillbka, där låg klöven BINGO!
Hon är inte intresserad av att kampa/bita/bära den, nä den får jag bära hem själv....Men hon vet att hon varit duktig när hon hittat klöven till matte.
I dag var jag supernöjd med henne, hon brydde sig inte nämnvärt om att Kristina gick med, hon jobbade bra i det HÖGA blåbärsriset, där jag i bland inte ens såg henne men nöjdast var jag över att hon tog det utan problem från början!!!
SNART blir det nog anlagstest även för henne.....

Dom andra, Breeze & Milloo fick inget spår denna gång heller. Min kropp fixar inte av att även gå med dom, tyvärr...
Men jag har köpt märgben som dom ska få när jag går till jobbet...samvetet talar.

Njut av era hundar! 

Kommentarer
Postat av: Jeanette

Hallåååå!!!!

9 st valpar blev det 5 st pojkar (4 fawn o 1 svart) och 4 st flickor (3 svarta o 1 fawn) ler stooort



Kramar

2009-06-18 @ 15:18:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0