Sindie

LP1 LP2 LCH Honeybrook She´s A Rainbow "Sindie"

Sindie lämnade sin flock & mig den 22/9 2011...
Hon blev 13 år & 8 månader

TACK underbaraste Sindie för alla år vi fick tillsammans
Du var din "mattes" allra bästa, härligaste tjej...
Nu är du våran Ängel....


     

   

Regnr:  S17622/98

E: AUST&NZCH NORD&DKUCH INTUCH NORDV-97 Riabel Son of A Gun

U: Honeybrook All I Want Is You

Färg: TRF

Mkh: 32.5 cm

Vikt: 6 kg vid 12 års ålder

Ögon: UA

Meriter:

 SBK;
Lydnad Lp 1 & Lp 2.
Hopp klass 2 
Agility klass 3.
Årets Lydnadssheltie i klass 1, SSSK 2000.

 SHK;
Lydnad Brons, silver & guld dvs 3 godkända i klass 1, 2 & 3.
Lydnadschampion! VINNARE i Landskampen i lydnad i Norge både individuellt & i lag 2002! Utställning, 1 HP & cert för Tim Taylor
 Årets agilityhund     
Årets aktivitetsmästare    
Årets Rookie     
 Hopp & agility klass 3.

Sindie hämtade jag vid 8 veckors ålder från "min" uppfödare Lena på Kennel Honeybrook. Lena hade efter mkt övertalning helt övertygat mig om att jag skulle ha en tik på foder. Hade ju 2 hanar hemma...Namnet jag redan bestämt att min första tik skulle heta var Jessie, det fick hon heta i ca 1 månad, men det gick inte det var alldeles för lika Jeffi. Så jag fick byta till Sindie. Fösta tiden hemma så var hon bara fokuserad på killarna ngt som jag tyckte var tråkigt. Det var liksom bara dom som gällde. Mig hade hon inget intresse av, hade många funderingar kring detta. Men som tur var ändrades det & hon blev verkligen mattes lilla tjej för hela slanten:) Att träna henne var så himla kul, hon gjorde nämligen allt för godis! Vilket jag tog tillvara. Hon gjorde allt utan godis men bara 1 gg inte 2 gg...Med henne var jag väldigt aktiv både med lydnad, agility, viltspår samt sök.
Sindie var en helt underbar hund att jobba med, men bara på hennes villkor...Råkade jag höja rösten, tittade hon på mig &....lämnade planen. Då ville hon inte vara med. Det lärde jag mig mycket på. Hon gjorde verkligen ALLT & gillade verkligen att jobba för sitt godis, för det vara bara godis som dög som belöning, helst ngt extra smaskigt typ köttbullar:)  Mmmm Sindie var verkligen min drömhund alla kategorier!!! I söket var hon en liten racer:) Tyvärr visade det sig ju att Jeffi hade PRA & då fick ju Sindie avelsförbud, hennes mamma var ju Jeffis syster. Så där försvann alla planer på att använda henne  i avel...Till min lycka så hade Sindie UA på ögonen, har ju ögonlyst henne ett flertal gånger (varannat år under hennes aktiva period) . Däremot visade det sig att hon har ett mkt kraftigt blåsljud på hjärtat, ngt som inte direkt har påverkat henne. Hon hade även tidigare inåtvända hårstrån i ögonen. Dom lasades bort under 3 tillfällen, så efter det hade hon inga problem med det. Hösten 2007 opererades hon för akut livmoderinflamation.

Dom sista åren levde hon ett lugnt liv på landet hos mina"föräldrar", djupt Älskad av oss alla...

Den 22/9 2011 fick hon en hjärnblödning som gjorde att jag beslutade att hon skulle få somna in...

Sindie är djupt saknad av sin flock & av oss 2benta...

Sindie var min allra underbaraste, ljuvligaste sheltietjej...nu är hon min Ängel                         

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0