Tävlingslydnadskurs för Camilla med Trizz

På Sveriges Nationaldag var det dax för del 2 i den MYCKET givande & inspirerande Tävlingslydnadskursen med "cirkuskonster" som Camilla Mangnäs höll i.
 
Vi var på klubben & vädret var kanoners, kanske lite varmt men det blev många pauser där vi bla fick smaska på Ullas underbart goda Rabarberpaj:) Men mellan pauserna så JOBBADE vi med våra hundar...;)
 
Själv fick jag under dagen upprepa följande: "Alltid KUL när ens hund väljer att jobba med instruktören"
Ja ja jag får vällan vara GLAD att Trizz ville jobba:) Förra gången var hon ju skendräktig & ville inte mycket...Men nu gick det faktiskt bättre GILLAS! Visst jag hade tagit med mig köttbullar & korv men hon VALDE själv Jeanettes hemgjorda Levergodis & Camillas leverpastej...Så dom var sååå snälla mot mig & försåg mig med tydligen detta supergoda godis ha ha...Tack för det tjejer!
 
Jeanette tom LOVADE att hon skulle göra en sats av levergodiset till mig:) Uppskattas enormt då jag inte ens kan öppna ett leverpaket utan att hulka:(
 
Träningen med Trizz: Jag fokuserade på :
 
Fotingångar, gick ganska bra...Måste få ini Stadgan & SUGET att SJÄLV hitta rätt position. TRÄNA kallas det visst;)
 
Runda pinnen, har gått BRA men nu gjorde hon ngt hon inte gjort tidigare..hon nosduttade på pinnen istället för att runda den?!? Har INTE lärt henne nosdutt på pinne?!? Förklara det den som kan?!?! Å ibland så sprang hon mot pinnen & vände tvärt INNAN hon rundat den & ÖSTE på tillbaka?! Då är ju frågan Ska jag BELÖNA för att hon ÖSTE på tillbaka eller ska jag göra om så att hono springer RUNT pinnen??? Meningen med övningen är ju att hon ska runda pinnen & ÖSA på med FART tillbaka till mig för att så småningom få en snabb inkallning...Nu rundade hon ju INTE pinnen men öste på med fart...Knashund;)
 
Pallen, har jag inte tränat ngt på:( Å är man då liten som Trizz är ja då går man ju UPP på pallen...Sitt-ligg-stå VAD VILL matte igentligen?!?! Jo JAG VILL träna snygga Fotingångar genom att hon har framtassarna på pallen & "går runt in i rätt position dvs fot". INTE lätt att göra när hela hunden är på pallen;) Knashund igen...
 
Hopp-Stopp, hmmm hon HOPPADE INTE med mig...däremot så hoppade hon lätt som en plätt med Camilla?! Jaha så nu har jag en hund som hellre vill jobba med instruktören?!? Närå jag fick en hel del tips på hur jag skulle göra & vipps så funkade det för mig oxå KUL! Att gå kurs är ju sååå NYTTIGT!!! Här gällde det bara för mig att byta godishand..För när jag hade godiset i vänster hand trodde hon bara att hon skulle jobba in sig i Fotposition...Men när jag bytte ja då funkade det..:)
 
Musmattan, funkade riktigt BRA:) Visst hon började med att gå på & direkt lägga sig hmmm inget jag heller tränat på?! Men hon fattade att hon bara skulle STÅ med tassarna på:)
 
Rutan, funkade BRA! Körde den från alla håll & med olika avstånd...Så OM jag TRÄNAR kommer rutan INTE att bli ngt problem OM jag nu skulle sätta igång att tävla...LYDNAD..
 
Sammanfattning av dagen: Är mycket nöjd med dagen & med min hund...:) För när hon väl valde att jobba med mig ja då var det KUl & det gick faktiskt hyffsat måste jag säga. Visst hon är inte Breeze;) Men å andra sidan har jag tränat Breeze MYCKET mer i lydnad...Man får vad man tränar eller hur det nu var?!?
Vi var ett roligt gäng & det är så MYCKET roligare när man är ett glatt gäng:) Så TACK Kristina med Jack, Margita med Mira, Ulla med Gloria, Jeanette med Eddie & Hea för erat glada sinne för...lydnadsträning:) Å Tack Ulla för den supergoda rabarberpajen & Tack Jeanette för levergodiset..Å TACK Camilla för att du står ut med mig & för alla tips, råd & pepping!
 
Under tiden så skulle Jörgen träna Agility med Breeze & Mille men dom hade Lydnadstävling på Bruks..Så istället tog dom en långpromis...
Sedan tog dom med sig Breeze hem, Jörgen ska ju tävla henne i Knivsta fredag kväll:)
 
Själv traskade jag, Mille & Trizz till Stan & tåget. Kan lova att det var varmt men det var trots det ganska OK att gå utmed Kanalen in till Centrum. Fick ju sällskap en bit av Kristina med Jack:)
Jo jag hittade INTE mina äggmackor när vi skulle fika?! Men jag blev erbjuden både macka & bullar, Tack för det Margita:) Hade som tur var med mig en Latte som räckte...men det blev en Pleska i stan, tyckte jag var värd en i väntan på tåget..
 
Väl i Stugan blev det sill, färsk svensk potatis, egenodlad gräslök & gräddfil, så GOTT!!!
Efter att jag klippt gräsmattorna njöt jag av en Vodka Russchian...andra belöningen för dagen "leeer"...
 
Njut av era hundar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0