Tidig morgon promis med alla tre tjejerna, en hundattacks rapport & så lite nostalgi

Som vanligt så fick Tia följa med på promisen, det funkar ju eftersom att jag inte pga av kroppen ändå kan gå ngn längre promis....Det enda positiva i bedrövelsen kan jag väl säga..

Det är inga problem att sätta på henne halsbandet för det har jag ju tränat mkt & länge på. Hon får oxå gå i koppel ut från området & det funkar himla bra:) Men sedan får hon springa lös med dom andra. Titt som tätt kallar jag in henne & då kommer hon i turbo fart på dom små benen, jösses dom går som trumvirvlar:) Men så vet hon ju oxå att hon får en godbit....

Tia går även på gummimattan som ligger precis vid entredörren, lite konstig tycket hon nog den var i början men sedan ja...nu springer hon rakt över:) Till hus nr 2 har dom en liten handikappramp in & även den springer hon glatt över...GILLAS!

Se hela bilden







Har oxå lagt ut ett kompostgaller här inne som hon måste gå över & det gör hon utan problem...

Hittade oxå några brunnslock som var FRIA från snö så dom fick hon gå över ett par gånger, jaha verkade hon tycka vad var det här för konstigt då matte?!?! Kan lova att jag dag efter dag verkligen förundras över hur stabil hon är i psyket...

Men vi har snö runt våra brunnslock...


Kan det vara så att ensamma valpar blir tuffare? Annars skulle man ju kunna tänka sig att dom skulle bli mesigare när dom inte har stöd från kullsyskonen? Men å andra sidan så har hon ju aldrig haft ngt stöd från några syskon...Ja inte vet jag.

Minns dock att även framför allt Blåndie var likadan i den åldern, hon var (å är...:) oxå tuff & stabil. Hade inte heller några problem med Milli:) För att inte tala om Breeze första kull, dom var ändå 4 stycken men helt orädda. När dom kom upp i åldern typ 5-8 veckor så trodde ALLA 4:a att dom skulle fixa livet helt utan matte...Dom gick helt sina egna vägar & helt plötsligt hade jag 4 valpar på olka ställen i området ha,ha,ha...Däremot så visste jag vart dom OFTAST tog vägen, alla hade nämligen sina favvoställen. Men å andra sidan var det sommar & varmt så att vi kunde vara ute hela dagarna.

Men...jag GILLAR valpar som är trygga, stabila & som är nyfikna på "världen" & som kan ta in att det händer saker hela tiden utan att bli vettskrämda....Reagera får dom & ska dom så klart göra, vem gör inte det när ngt "konstigt" händer som man aldrig tidigare varit med om!?!?

Däremot så är jag ju livrädd för att det ska komma lösa hundar som är utom kontroll:( Men peppar, peppar så har det faktiskt varit lugnt på den fronten under en längre period...I allafall just runt "mitt" hemma kvarter & det är ju mest där jag numer går, speciellt när Tia är med.
Visst kan man inte gå & tänka på ALLT som skulle kunna hända men det finns såklart i bakhuvudet hela tiden...:(

Speciellt efter att vi träffat på en liten mkt trevlig hund med husse som berättade att hans hund & FRU precis i dagarna blivit ATTACKERADE av 2 LÖSA?!?! rottisar nere vid Ragnhildsborgsbacken!!!!
Hundarna hade alltås flygit på BÅDE hund & människa!?! Hur sunt är det?!?! Hur hur FAN kan man ha sina 2 i det här fallet rottisar LÖSA om man inte har 100% koll/lydnad på dom?!?!?
För min del spelar det ingen roll vad det är för ras, jag gillar rottisar, men....vad i hela friden har dessa hundägare i huvudet igentligen?!?! Visst är det "enklare" att bli påhoppad av 2 papilloner om man jämnför med 2 bastanta rottisar..Utgången blir oftast ngt "blodigare"..
Men jag blir så ursäkra språket JÄVLA förbannad på dessa hundägare som släpper sina hundar lösa UTAN att dom har ngn som helst koll, pli, lydnad kalla det vad ni vill precis överallt! Slapphänta hundägare som inte jobbar med sina hundar DAGLIGEN måste få in i huvudet att dom MÅSTE ha sina hundar kopplade! Det finns ju i allfall en del rastgårdar & andra inhängnade områden när dom kan låta sina hundar få springa av sig...UTAN fara för andra hundar & människor...

Nu vet jag inte vem som äger just dessa 2 rottisar inte heller vet jag vilka hundarna är...

Å andra sidan så har det ju precis hänt här i Tokstan att en LÖS kamphund bitit ihjäl en liten killes hund precis utanför hans port:( Enligt vissa "hundkännare" (allt enligt tidningen) så är det NORMALT?!?! att en hund hoppar på/biter (& som resultat har ihjäl en annan hund!?) Hur i helvete kan det vara normalt???

Visst är det så att alla hundar inte gillar alla hundar & att det då blir gruff & slagsmål...Men det ÄR strikt hundägaransvar!!!

Jag anser att det INTE är acceptabelt att:
1: Ha sin hund lös utan 100% koll
2: En hund flyger på & biter ihjäl en annan hund
3: Ägarna till dessa hundar inte blir "straffade"



TUR att det är fredag & jag ska nu träna Tia på agilitytunneln.




Det blir kanoners, jag sitter på kudden & Breeze & Trizz får lära Tia gå igenom tunneln:) Så tränade jag dom andra valparna & det gick fin fint.... 

  
Blåndie & Milli vid 7 veckor 2011

Sätter in några bilder till på Blåndie & Milli när dom var 7 veckor, precis lika gamla som Tia är nu:)
  
Minns med glädje tiden med dom här två underbara tjejerna:)

Njut av era hundar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0