Tia 8 veckor

Oj vad tidern gått fort, nu är Tia "redan" 8 veckor..:)

Tia väger vid 8 veckor & 4 dagar: 1.995 gr



Tror & HOPPAS att hon kanske blir "lagom" i storlek, sådär lagom som en sheltie ska vara....



Tia är nu chippad & ögonlyst med fin fint resultat! GILLAS!



Ögonlyste henne på Bagarmossen & jag vill verkligen Tacka personalen för trevligt bemötande:)
Däremot så skrek Tia så att det hördes ända ut till receptionen när chippet skulle in:( Likaså när han skulle börja med ögonlysningen.. Sa då att ja hon är en bestämd dam. Men hon blev snabbt lugn & sedan skötte hon sig exemplariskt:)

http://www.djursjukhusen.se/Page433.aspx
Bagarmossens hemsida

TACK oxå till Clary som dels lånade ut sin bil & som följde med som sällskap!!!

Vaccinerade henne gjorde jag som vanligt hos "min" valpveterinär Krystyna Nordin:)
Kul att ha en veterinär som sett & träffat alla mina valpar...:)



Hon är bra läcker min lilla Tia:) En riktig pussgurka som gör ALLT för en godisbit GILLAS! Hon är så duktig på att gå i koppel, som hon får göra vid vägen. Men för övrigt så går hon lös precis som Breeze & Trizz alltid gör. Tia har lärt sig att jag har godis i fickan & att man faktiskt får när man kommer & tar kontakt. För min del är det ju extra viktigt att ha en bra inkallning redan från valpstadiet. Det är ju faktiskt redan nu som man ska träna dom på det allra viktigaste. Å jag tycker att bland det viktigaste dom bara ska lära sig tidigt är dels sitt namn, inkallning & Nix. Med det klarar man sig långt både nu & i framtiden.

Å sitt halsband bryr hon sig inte alls om längre & så är hon så himla duktig när kopplet ska på innan vi går utanför dörren. Hon står blickstilla & bara väntar på att kopplet kommit på GILLAS!

Hon har fått testa på att leta godis på en trädstam dock väldigt lågt, hon måste ju komma åt:)

Massor av olika underlag har hon oxå gått på, sådär som det står i alla valpböcker. Att man ska låta sin valp gå på som det oftast står på 8:a olika underlag. Jag har nu suttit & funderat & Tia har gått på betydligt fler underlag än 8:a GILLAS!

Åka bil är heller inget problem, Tia har åkt både i bur längst bak & i baksätet + att hon suttit lös med hela ligan längst bak. Så skönt att ha en valp som inte är åksjuk & som verkar gilla att åka bil.

Tia hänger såklart med mig & tjejerna på promisar, jag kan ju inte gå långt:( men...går gör vi. Självklart springer hon lös & då & då bär jag henne. Vill ju att hon ska hålla lääänge:)
Vi har träffat på flera hundar & Tia VÄLJER då att komma till mig & få godis GILLAS! I stället för att gå fram till andra hundar:) Kan nog oxå bero på att verken Breexe eller Trizz bryr sig om andra hundar & Tia ja hon tar efter, precis som dom ska göra:) Däremot så skäller ju miina tjejer en del:( även det tar hon efter...OGILLAS! Försöker dock jobba med det...

Summan av kardemumman är att Tia är en ljuvlig tjej som jag verkligen GILLAR:)

Njut av era hundar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0