Svenska Hundklubben 100 år!!!

Ett STORT GRATTIS till "min" hemmaklubb SHK & såklart Södertälje avdelningen!!!
 
Inför 100 års firandet som gick av stapeln föregående helg på Mälar Camping i Västerås gav klubben ut en jubileumsfolder & på bild för Söket ser vi min Breeze:)
 
Fotograf är Ullis Frödén som tog kortet under sökhelgen i våras:)
 
KUL att få med Breeze i jubileumsfoldern:)
 
Så här ser framsidan ut på foldern
 
Här kommer lite historik & infon har jag "lånat" från foldern...
 
Klubben bildades 14 december 1912 under namnet Svenska Sällskapshundklubben. Näringsfrihetsombudsmannen stadfäste 1982 att "såväl Svenska Sällskapshundklubben som SKK upprättar stamböcker över hundar & registrerar kennlar. "Ingen har ngn officiell ställning. Det står sålunda hundägarna & kennelägarna i landet att fritt själva välja vilken organisation de vill tillhöra"
 
1984 bytte klubben namn till nuvarande Svenska Hundklubben SHK, bla för att markera att klubben var en organisation för alla hundar & hundägare.
 
1990 omstrukturerades samarbetet på det internationella planet & SHK var t.o.m 2007 medlem i Skandinavisk Kynologiskt Union SKU. SKU upphörde 2007 & i stället bildades Nätverket för Nordisk Kynologisk Samverkan NNKS.
 
Under 2000 talet har SHK fortsatt att profilera sig som ett alternativ till SKK/SBK. SHK har i dag egna provformer i lydnad & spår, egna instruktörs-& funktionärs utbildningar, ett eget hundtest, egen utställningsverksamhet & inte minst ett brett utbud av hundägarutbildningar.
 
SHK Andan
Svenska Hundklubben har ngt vi är både stolta över & rädda om-en "SHK anda! dvs en vänlig & familjär atmosfär, där hunden är den självklara medelpunkten. Vårt motto är därför
Med Hunden i Centrum.
 
Ja det var några rader om "Min" klubb
 
Vi hade planerat & jobbat för att ha en agiltytävling dvs Årets Riksmästerskap under firandet, men tyvärr så var det bara 2 personer anmälda?!? För min del helt obegripligt men men....Jag ordnar då ingen tävling med en hund i small & en i large så det var bara att ställa in:( Däremot så ställde jag givetvis upp på att åka dit & "ansvara" för att man kunde få prova på agility med sin hund & så vissade jag upp mina 3 agilitystjärnor:)
Mitt i allt så blev jag oxå ansvarig för Rallylydnaden så jag varvade genom att köra agility & så gå den nybörjarbana som Ulla med Gloria hade byggt upp. Körde mest Breeze på Rallyn men så fick även Trizz köra & jösses vad DUKTIG hon helt plötsligt var:)
Tyvärr så var ju inte vädret med oss:( Det regnade till & från mest hela dagen..Å ännu tristare var att det var sååå lite folk...Men tydligen var alla där på lördagen när utställningen var....
Har inga bilder från firandet då min kamera inte kom med...suck!
 
Njut av era hundar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0