Här kommer det utlovade receptet på Rabarberchutney´n & rom & ananas drinken

Jag GILLAR ju olika sorters chutney´n & så hittade jag det här receptet i boken:
"Sommar på burk"
Av Åsa Swanberg, Ordalaget ISBN: 978-91-7469-000-2

Boken innehåller en hel del intressanta tips på olika sylter, inläggningar osv. Kul med lite "nya" recept...Jag gjorde alltså Rabarberchutney & den var rackarns himla god, men stark. Säkerligen god till alla sorters kött, grytor & till asiatsik mat.

Rabarberchutney:

½ kg rabarber
2 rödlökar
3 cm färsk ingefära
1 ½ msk ättiksprit, 24%
3/4 dl vatten
5 dl socker
1 ½ msk curry
2 tsk salt
2 hackade chilifrukter
8 torkade aprikoser

Gör följande:
Skär rabarbern i små bitar & hacka rödlöken fint.
Skala & riv ingefäran.
Koka rabarber, rödlök, ingefära, ättiksprit & vatten försiktigt i ca 10 minuter.
Lägg i övriga ingredienser & låt allt koka i 30-40 minuter. Rör ofta!
Fyll på varma, steriliserade burkar & låt svalna.
Förvara svalt.

Lycka till om ni testar & gör den...Själv så gjorde jag dubbel sats:) Gott att ha...

Rom & ananas drinken var supersmarrig, perfekt sommardrink. Den ska jag absolut gör igen:)

Ananas drink med rom:

6 glas

1 liter kyld ananas juice
2 äggvitor
1 dl ljus rom (10 cl)
isbitar
limeskivor eller jordgubbar

Gör så här:

1. Häll ananasjuice, äggvitor & rom i en mixer & kör tills ett läckert skum bildas
2. Lägg isbitar i höga glas & häll på drinken. Dekorera med limeskivor eller jordgubbar.

SKÅL!

Receptet hittade jag i Allas nr 30 som i sin tur "tagit" receptet från "Menykokboken", Bonnier Alba

Har Du ngt smarrigt recept så får Du gärna dela med dig av det i kommentaren:)

Njut av era hundar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0