Agilityhandlings kurs med Trizz för Veronica Bache

Hade förmånen att få hänga på mina goa vänner i Vingåker när dom bjöd in Veronica Bache en halvdag i Agilityhandlingens underbara värld:) Så det vara bara att ta tåget till Vingåker, passade då oxå på att hälsa på mina andra goa vänner nämligen Sven & Marie i Läppe:)

Jag hade verkligen sett fram emot att få gå kurs för en sådan otroligt duktig instruktör (hade jag hört), hade ju inte gått för henne innan...
Det enda som jag var orolig för var om min kropp skulle fixa att köra?! Förberedde mig dock med xtra mkt medikament, inte kul med nödvändigt tyvärr...

Äntligen var det dax att få GÅ kurs med Trizz:) Just det där att BARA få komma & GÅ utan allt runtomkring fixet...För jag kan lova att det är mycket jobb bara för att få ihop en dag som den här...Så skönt att bara få komma & vara en i gruppen:)

Som vanligt började vi med att bygga upp dom olika övningarna & dagens tema var HANDLING...Kände suget redan när vi byggde:)

   

Inför varje övning så fick vi först gå den & egenplanera för att sedan visa upp vad vi tänkt oss. Därefter visade & förklarade Veronica HUR hon tänkte att vi skulle köra & VARFÖR...Agility går ju på tid & därför ska det gå FORT men RÄTT:) Enkelt?! Njaaa i teorin kanske, men det var ju därför vi skulle gå kurs liksom...

Det var mycket fokus på SNABBHET-SÄKERHET & KORTASTE vägen både för förarna & hundarna. Det var enkelt förklarat (jag har ju inte ngt banritningssystem just därför kan ni inte få ngn kombinationsskiss) MYCKET handling för att få hunden att jobba självständigt & lita på mig som förare att jag visade rätt & tydligt exakt VART hunden skulle kommande hinder samtidigt som jag förberedde hunden för hindret efter.
Lite som....VISA TYDLIGT & spring fort som fan..Nu var det just det där med spring fort som fan...Det kan ju inte jag. Men....med RÄTT handling så visste Trizz exakt VAD jag ville hon skulle göra & DÅ gjorde hon rätt gång på gång på gång GILLAS!!!

Det var en övning som innehöll både skicka-ta emot-spring-hoppa-hoppa ut-plocka tillbaka-hoppa bakom ryggen samtidigt som jag skulle göra ett blindbyte-fram hopp hopp hopp som det bara FLÖT på varje gång. En helt underbar känsla!!! Trizz racade som en Agilitystjärna!!! Å hon förstod exakt VAD jag ville att hon skulle göra hela kombinationen! Där...blev jag lite impad över både mig själv & Trizz såklart:)

                   
Lite bilder på mig & Trizz som Susanne tog med min kamera:)

Jag verkligen sög åt mig alla tips & råd som Veronica gav & hon gav många inte bara till mig utan även till dom andra:)

Kände efter dom här timmarna med Veronica att jag har en riktigt riktigt DUKTIG hund i Trizz:)

Övningarna var underbara att köra, tipsen var många & gruppen var trevlig (som vanligt!) men tyvärr var tiden alldeles för kort:( Men oj,oj,oj vad SKOJ det varit!!!


Hela gruppen med Veronica i mitten

Här kommerlite blandade bilder:

                            

Ett JÄTTETACK vill jag ge:

Ullis för att jag & Trizz fick vara med!

 
GRATTIS Ullis som med sin Chanel tagit SM pinnar samt deras första CERT!!!

Veronica Bache för att du verkligen var otroligt duktig & inspirerande!



Systrarna Jerlström för att ni hämtade & lämnade mig & Trizz!!!

 

Sven & Marie för att jag fick bo hos er!

   

Kan lova att både jag & Trizz var trötta efter den superroliga agilitykursen:)

Njut av era hundar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0