Apporterings träning

JA JAG TRÄNADE!!! Tog mig verkligen i kragen & tränade apportering, precis som jag planerade:)
Fram med GOTT godis i små små bitar & så fram med apporterna...

Sindie: Min gamla lydnadschampion ville oxå vara med & eftersom hon är mattes tjej & stjäne dock fallande...så fick hon självklart jobba...
Hon tar alla olika apporter så länge hon vet att hon efteråt får godis:) Då håller hon vad jag än gör, så duktig!!!! Det verkade oxå som om hon gillade att få jobba lite, så det kanske jag får fortsätta låta henne göra.

Breeze: Ja nästa stjärna:) Hon bara vill jobba mer & mer, så himla synd att jag inte har ngt intresse av att fortsätta jobba upp henne  i lydnadsklasserna:( Hon skulle nog kunna gå hur långt som helts....
Nåja tillbaka till apporteringen, ja vad säger man?!? Hon tar oxå alla olika sorters apporter & håller stadigt trots att jag försöker "lura" henne. Men nix hon håller fast, kanoners!!!

Trizz: Ja henne "sparade" jag till sist, visste ju inte om hon hade hjärnan med sig eller om det var annat i huvudet på henne...Men hon var taggad, KUL! Däremot har jag ju knappt tränat ngn apportering med henne så...Några stora framgångar kan jag ju inte räkna med NU. Men hon var som sagt taggad, det gillar jag!!!!
Höll apporten framför henne tillsamans med en godisbit & väntade sedan på vad hon skulle göra. Ville i första taget att hon skulle titta på den=godis, sedan att hon skulle dutta på den= godis, sedan att hon skulle grepa den= godis. Självklart med pauser mellan:)
Har ju använt operant inlärning på henne tidigare så nappade gjorde hon...Men eftersom att det var ett tag sedan så krävde jag inte så mkt. Men innan jag slutade så "stoppade" jag in den i munnen på henne= PARTY med godis! Sedan fick hon åter dutta på den= godis, sedan slutade jag.
Var ganska nöjd med henne, nu hoppas jag verkligen att jag tar tag i hennes lydnadsträning & då oxå apporteringen. Men men får se hur det blir med det....Agility är ju så MYCKET roligare:) 

Ja så här tillbringade jag alltså en del av min lördag....

Njut av era hundar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0