Träningstävling i agility

Ja då var det dax för den sista träningstävlingen för året, denna gång ute i Bastmora. Det är ju ett sammarrangemang mellan SHK & Södertälje BK´s agility. Något som under året fungerat mkt bra tycker jag! Det är ju kanon att man kan ha dom olika träningstävlingarna på olika klubbar, banor & allt vad det innebär. Oftast är ju hemmahundarna vana vid allt "hemma" men blir lite annorlunda på bortaplan..Eller rättare sagt HUNDFÖRARNA, det är ju dom som behöver komma till andra platser:) Det är ju glädjande nog väldigt många ekipage på G som är med & träningstävlar, KUL!!!

Birgitta & jag med våra hundar tog oss en promis i Vildsvinsskogen. Jöta petter vad det var uppbökat!!! Men hundarna fick springa av sig & vi fick en trevlig promis....Trizz & Zigge med Zäta lekte för fullt, så himla kul att se. Zingo hittade någon dypöl som han var ner i & Zigge med Zäta åt ngt troligen lite vildsvinsskit:)

Som alltid inför en "tävling" så är det ju en hel del som ska göras innan, så det har blivit några timmar inför helgen. Det ska ju skickas ut inbjudningar, tas emot anmälningar, hitta banor, startkort, fixa priser mm mm. 
Men på själva tävlingsdagen så var det fullt med folk så att bygga banan & bygga om gick smärtfritt. Å alla som är med får ju också hjälpa till både före/under & efter vilket alla gjorde!

Lagom till samlingen så började våra ovänner regnmolnen visa sig & visst en del av tävlingen var torr men sedan kom regnet suck...& tillråga på allt kom det även en hagelskur (precis när Birgitta skulle köra med Zingo). 
Blött blev det men hundägare är ett tåligt släkte & står ut med det mesta! Speciellt när det gäller agility:)

Lite lyxigt var det också att det fanns ett fika bord nere vis planen med bla paj & vaniljsås. En jättebra grej.....

Första prisutdelningen som vi hade efter dom båda startklasserna kunde vi ha ute men den sista efter hopp & agilityklassen fick vi ha inne i vagnen. Trångt men gemytligt som man säger. Alla fick pris & blev man diskad i ngn utav startklasserna fick man en diskborste. Tror nog att några åkte hem med två:) 

Jag körde Trizz i startklass utan slalom som var tävlingens första klass. Eftersom att jag skulle köra fick Birgitta hoppa in som domare.

Trizz i startklass utan slalom: Hon stod jättebra kvar i starten med fokus på mig. Hopp-hopp-h hopp-h hopp-h hopp-lång tunnel-hopp-däck( som hon sprang i ramen på?! lääänge sedan det hände)-säck(som hon älskar)-snävt h hopp (jag tog emot henne framför hindret så att jag kom på "rätt" sida)-kort tunnel-kort tunnel-långa tunneln-hopp(som honsptang förbi, vet inte vad jag gjorde?)-lången-hopp-hopp

Totalt 10 fel som jag var jättenöjd med! Jösses hon har kommit i mål i bägge sina "starter" förra gången vann hon ju samma klass & den här gången räckte det till plac 3!
Om kroppen hade orkat så hade jag även startat henne i startklassen med slalom men jag kände att det inte skulle funka:(
Breeze löper ju så hon fick inte vara med......

Det roligaste på hela dagen var att det kom så många som skulle vara med!!! KUL!!! Totalt var det 24 ekipage & dedt blev ca 62 starter under dagen. Inte illa för att vara en träningstävling i oktober. Hundfolk & speciellt agilityfolk är som sagt ett tåligt släkte:)

Hoppas att Ni som var med var nöjda med dagen, själv så var jag ganska slut när allt var klart....Men det var himla kul att få se så många härliga ekipage allt från dom som tävlade för första gången till tävlingsrävarna:)

RESULTAT:
Startklass utan slalom, small:
1:a Jörgen med Joplin 5 fel tid 29,41
2:a Johanna med Taggen(Debut!) 10 fel tid 31,53
3:a Jag & Trizz 10 fel tid 38,32
Medium:
1:a Anna med Rasmus 0 fel tid 26,75
2:a Lena med Elliot 10 fel tid 43,87
Large:
Alla fick varsin diskborste:)

Startklass, small:
1:a Elin med Candy 10 fel tid 59,50
2:a Annica med Cayenne 15 fel tid 72,18
Medium:
Alla fick varsin diskborste:)
Large:
1:a Marianne med Leia 0 fel tid 33,91
2:a Lena med Milton 10 fel tid 33,73

Öppen Agilityklass, small
1:a Johanna med Sally 0 fel
2:a Ingela med Tindra 10 fel
3:a Elin med Candy 15 fel
Medium:
1:a Conny med Zaza 0 fel tid 44,10
Large:
1:a Nathalie & Cazper 0 fel tid 50,90
2:a Marianne & Leia 5 fel tid 56,00

Öppen hopp, small:
1:a Ingela med Korall o 0 fel tid 47,69
Medium:
1:a Anna med Rasmus 0 fel tid 47,87
2:a Conny med Zaza 5 fel tid 42,35
Large:
Johanna med Zingo 10 fel tid 37,53
2:a Birgitta med Zingo 20 fel tid 46,16

TACK Birgitta för skjutsen till & från klubben!

TACK Lena på Tumba Hund & Katt, Solbo Center i Tumba för priser till tävlingen!

Sist men inte minst TACK till Alla som kom, hjälpte till, tävlade, fixade fika´t!  Utan er hade det aldrig gått!!!

Njut av era hundar!

Kommentarer
Postat av: Kristina Neogard

Tack själv. Det var jättekul att vara med även om det vart 2 diskborstar. Jag tycker att det var bra anordnat och det var nyttigt för oss nybörjare och se att även vana förare kan misslyckas. För vår del tyckte jag att det gick rätt trots diskborstarna.

Med mer träning så kommer det nog bli väldigt bra.

2009-10-12 @ 10:53:03
Postat av: Marie G

Hejsan, Ni har verkligen gått framåt, jättekul att se:)

Som sagt nu gäller det att få ordning på Atos förare:)(handlingen ska vi få ordning på) så kommer det att gå toppenbra i fortsättningen!

2009-10-12 @ 12:23:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0