Foderbyte

Nu har jag bestämt mig för att byta foder till mina hundar....Pratade med grossisten för fodret Eukanuba & så fort fodret jag har börjar ta slut går jag över till deras foder.

Har ju varit super nöjd med Lone Star som alla mina tidigare hundar ätir under många år. Det enda fodret Apollo tålde var ju Lone Star. Visst Jeffi var ju ofta superdålig på att äta & fick då åka till landet för att äta upp sig, Sindie har ätit det tills i våras. Då tipsade Lena om Eukanubas Joint som skulle vara bra för leder, ngt som Sindie börjar bli lite stel i. När då Breeze kom så bara vägrade hon äta Lone Star & då fick hon äta Purinas Lax & ris ngt som hon faktiskt efter mkt om & men började äta & har sedan dess ätit. Även Milloo fick då äta Purina. Min Prins han äter allt:)
Men Trizz, ja hon är en historia lik sin mammas, hon äter nästan INGENTING:( Visst färskfoder äter hon med glupskande aptit, men jag vill ju att dom alla ska äta samma foder. Det blir ju liksom lite enklare då...Får lite Doggy, röd av grannen & se det äter hon...

Men nu ska jag som sagt byta till Eukanuba & det beror mkt på att dom har ngt ämne i sitt foder som är SUPER för bla tandsten! Sindie som haft sådana problem med massor av tandsten & fruktansvärt dålig andedräkt har efter att ha ätit Eukanubas Joint SUPERFINA TÄNDER & BRA ANDEDRÄKT! Jippie säger jag!!!
Å eftersom att även Breeze & delvis även Milloos tänder bara "suger" åt sig tandsten trots mkt benätande så ska jag testa Eukanuba ett tag framöver för att se om det även funkar på dom.
Fick också tipset att testa Cavalier fodret till Trizz, det ska tydligen falla kräsna hundar i smaken.

Tyvärr blir det ju endå lite krångligt då Sindie ska ha Joint, Trizz Cavalier & så får jag fundera på vad Breeze & Milloo ska ha för sort. Dom kanske också kan äta Cavalier? Får kolla innehållet. Dom ska ju helst ha lite mindre fett än Trizz:) Ska också kolla stl på säckarna. Men då äter i alla fall alla hundar från samma märke...

OM ngn därute har erfarenhet av Eukanuba bra eller dåliga saker, skriv gärna en rad eller två...

Själv har jag under alla år varit negativ till fodret men efter att Sindie ätit det & med så himla bra resultat bara måste jag testa det på dom andra. Vill ju absolut inte ge dom Plack Off! Funkar säkert på massor av hundar men mina får inte äta det.  Detta pga av att när Sindie åt det (med jättefina resultat på tänderna & andedräkten) MEN det satte sig på hennes njurar & hon kunde knappt hålla sig under natten. Hon kunde knappt hålla sig i max 3-4 timmar dygnet om!!! Lite jobbigt var det både för henne & mig. Fick ju ta ut henne var 3:e timme dygnet om även på natten. När jag sedan slutade (efter vet råd) så upphörde pinkproblemmen...Så efter det var det slut med Plack Offen....

Tuggben/pinnar samt märg ben har mina hundar fri tillgång till året om, det kanske hjälper lite. Men nu ska jag som sagt testa Eukanuban på dom & självklart hoppas jag att alla äter det med god aptit. Även Trizz:)

Njut av era hundar!

Kommentarer
Postat av: Tessan

Go´kväll, ja jag förstår ditt dilemma med olika foder till hundarna precis! Här är det 4 hundar = 4 sorters foder... Energi till magerschäfern, vanlig adult till snygglabradoren, som lägger på sig för mkt av energifodret, juniorfoder till världens bästa Soya och valpfoder till Faxe!! Vi ger Royal Canin till våra. SVIIINDYYYRT, men vi hoppar över oxfilén själva... :-( Men nu ska jag börja ge Soya adulten oxå, dvs en fodertunna mindre! Vi har aldrig haft problem med tandsten på våra hundar. De får ben ca en gång i veckan, förutom valpen som får det istället för mina bästa vandringskängor...

Tack för grattiset och inläggen i min GB! Det värmer! Ha det bra! //Tessan och Priusflocken

2009-10-13 @ 19:24:10
URL: http://www.kennelprius.se
Postat av: Marie G

Hejsan, Apollo, min JRT hade heller inga problem med tandsten, problemet kom med sheltisarna...

Både Purinan & Eukanuban är ju också DYRA foder, men jag klarar mig på makaroner:)

Som sagt det ska bli kul att följa er i agilityns underbara värld:) Å jag antar att även Lille Faxe ska få testa när han kommit upp i ålder?!

Tack själv för dina kommentarer!

Njut av flocken! Kram från Marie & sheltiegänget

2009-10-14 @ 10:44:32
Postat av: Marie

Varför köper du inte Doggy till din hund, hon äter ju det.

Bry dig inte om att Doggy inte har hög status.



2009-10-14 @ 12:30:48
Postat av: Marie G

Hon äter ALLT ett litet tag & Doggy, med dom stora bitarna har fungerat. Men nu så är hon inte alls intresserad:( Så jag antar att det blir så med vilket foder hon än får.

Det slutar väl med frystorkat, ngt måste hon ju äta.

Å det är väl inte fel att ge sin hund Doggy?! Eller???

Kanske ska blanda olika sorter:)

//Marie i foderknipa

2009-10-14 @ 16:49:00
URL: http://marieosindie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0