En riktig hunddag

Packade väskan & påsen för bussfärd till klubben. Träffade Kristina med Allis brallis på bussen i stan. Snacka om ombytligt väder!? Det var ju bara att sätta på sig regnjackan innan vi gick av bussen för då regnade det ordentligt suck...Men det är ju bara att gilla läget.
Band upp hundarna & la ett viltspår till Wilma. Det blev ett ganska rakt spår med 2 övergångar på en smal stig-en vinkel (som var dagens nyhet)-rakt fram till spårslutet. Sedan la jag ett spår till Bella, det var längre, knixigare med 2 vinklar & så var 1/4 av spåret osnitslat. Nu gällde det bara att jag hade koll.....
Sedan la Kristina ett spår med lite hipp som happ dvs det var inte rakt men med vinklar & bloduppehåll.
Sedan la Bella & Wilmas matte två spår, ett åt Milloo & ett åt Allis. Ja sedan var det fika & nu hade ju vädret vänt & det var sol! det gick ingen nöd på oss....
Efter att spåren legat 1,5 timme var det dax för Bella att få gå sitt...I dag gick det BRA! Hon började säkert men vände om, väl tillbaka vid spårstarten så luktade hon riktigt bra-tog in det i nosen-frustade till & gick helt rätt i spåret! Hon fick lite problem vid övergången vid stigen, men efter att ha luktat/kollat av gick hon över-klarade sedan vinkeln bra, hon kollade av & gick sedan rätt & hittade sedan klöven.
Bella gick kanon bra sitt spår! Fast hon passade på att äta lite gräs men efter tillsägelse så fortsatte hon. Vinklarna klarade hon galant. Matte litade på hunden där det var osnitslat, lite koll gjorde hon men hon hittade slutet, som tur var men jag hade faktiskt koll på var vi var....
Även Allis fixade sitt spår utan problem.

Sedan traskade jag till klubben. Passade på att köra mina hundar i sanden bla genom långa inkallningar. Väl på klubben blev det en macka till mig innan jag passade på att köra både Breeze & Milloo på den bana som stod uppe.

Breeze: Lyssnade bra & UT kommandona satt!!! Dvs jag behövdde inte alls springa mer än nödvändigt, nä hon jobbade jättebra på mina kommandon & sög sig framåt /på hinder. Mn STJÄRNA!!! Hon är så kul att köra!
Smolken i den lilla bägaren var väl då att hon stannade till & drog från balansen....Men jag var ändå nöjd att hon stannade till INNAN hon drog framåt...

Milloo: Även Mille lyssnade bra & även han sökte sig framåt/på hinder! KUL!!!! Fick röra mig lite mer när jag körde honom....Han fixade alla kontaktfält gång 1!!! Däremot missade han däcket, men jag var lite långt ifrån & han studsade ut ur tunneln skällandes & med fokus på sin ngt sena matte suck....Men när jag sedan var tydlig & tidig ja då klarade han det galant! Ja så kan det bli med en låååångsam matte.....

Sedan var det paus med vatten till både mig & hundarna. Fick en sån inspiration så att jag plockade fram koner för att köra rutan med Breeze....Måste ju verkligen sätta lite fart under fotsulorna, lydnadshelgen närmar sig ju med stormsteg. Inte attan kan man komma med en otränad & hund med otränad matte som bihang...Nä nu ska jag  TRÄNA!!!

Breeze, rutan: La ut konerna tillsammans med Breeze, hon fick se när jag la ut godispåsen mitt i rutan. Tog med mig henne ca 3 meter från rutan-satte henne fot-höll henne på huvudet-kommenderade-fram rutan-Å hon sprang rakt in i rutan via ha luktat på en kon-tog påsen medans jag kommenderade Stanna & sprang dit-kampade innan hon fick godiset. Repeterade ca 6 gg från oilka håll & som längst ca 20 meter ifrån. Hon fixade alla skick!!! Supernöjd var jag!!!
Jag märker att hon tycker det är så KUL att träna lydnad, så jag bara måste köra mer med henne....
Det blev även lite fot-höger/vänster/bakåt....Hon är verkligen tajt, vilket jag bara är så nöjd med!
Den här hunden skulle kunna bli hur bra som helst, men tyvärr så har hon ju en matte som sätter stopp....

Ja så kom då Lotta med sina lappar. Glädjande nog så var Loija helt återställt(hoppas vi!) efter sitt ormbett....Men i dag var det Taito som skulle få köra agility Å så Lotta såklart ha,ha,ha....
I dag gick det jättebra, det började med en lite brallig matte men hon tog sig smile.....När hon fick ordning på handling & leksak/godis ja då bara flöt det....Jättekul att se!
* Hade byggt upp en velodrom med hopp-hopp-böjd tunnel-hopp-hopp-sväng hopp.
* Långhopp-kort rak tunnel
* Kontaktfältsplankan mot bordet
* Säcken
Tror nog att både Lotta & Taito var trötta efter träningen.....Duktiga var dom i alla fall...

Dagen var ännu inte slut nä nu var det ju dax att gå viltspåren som legat i ca  5 timmar. Loija fick ta ett spår som Lotta till slut hittade starten på. Det var spåret som Kristana lagt. Lotta var jättenöjd när hon kom tillbaka.

Därefter gick jag ett med Milloo. Han var super lugn & fokuserad! Mkt BRA! Han brukar ju normalt "rusa" på, nästan så att det sett stressigt ut. Men nu var han verkligen sansad, säkert berodde det mkt på att det var lite risig terräng. Den inbjöd inte till att rusa i väg....Minus var att han pinkade en gång, men jag sa åt honom & då började han jobba igen.
Jag var verkligen NÖJD med min Prins i dag...

Väl hemma så var både hundarna & jag trötta, inte direkt konstigt. Det blev väldigt mkt frisk luft i dag, men skönt var det. Att komma hem & få lägga sig på soffan alltså ha,ha,ha...

Njut av era hundar!

Kommentarer
Postat av: Tessan

Hej på er, hoppas allt är bra med er. Vad duktiga ni är...

Jag och Soya vill gärna gå agilitykurs, nybörjare... Vet du när det startar på södertälje BK eller vet du någon annan bra kurs nånstans? Håller du kurser? Ha en bra solig dag! Kram Tessan

2009-05-12 @ 10:23:09
URL: http://priushundcenter.se
Postat av: Marie G

Hejsan, ja i bland så får man till det. Tur för hundarna ha,ha,ha. Kul att du vill gå agilitykurs! På SeBK startar nybörjar agility prel v.34.

I höst ska jag ha agilty forts. med inriktning på tävling. I vår har jag ingen kurs.

Ha det gott Kram från Marie

2009-05-12 @ 22:48:04
URL: http://marieosindie.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vilket roligt tillfälle med agility....JAG...brallig??? VAD menar du med det???;)

Det var nog tyvärr sista gången som Taito får träna Agility...tyvärr.

Vi är mycket ledsna nu här hemma. Men med rehabilitering kanske det blir bra. Snälla, håll tummarna för våran lilla damp-hund.

Tack i alla fall för en mycket trevlig eftermiddag.



Kram

Lotta med Lapparna.

2009-05-13 @ 21:42:57
URL: hhttp://anncha0117.spaces.live.com/
Postat av: Marie G

Hejsan Lotta, Usch det låter inge bra!!! Självklart håller jag alla tummmar & lite till för Taito!

Brallig & brallig ha,ha,ha du jobbade BRA, det var kul att träna er....Synd om killen att det nu är slut med det....Du får väl testa Loija.

Hoppas att allt ordnar sig.

Kram från Marie

2009-05-14 @ 11:29:06
URL: http://marieosindie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0