Första viltspåret för året

Äntligen så blev det viltspår lagda för Breeze & Trizz!
Men det är ju så att att allt är så mycket roligare när man är två!!!

Breeze fick ett ganska trixigt spår med bla bloduppehåll, volt, skarpa svängar & ut på ett fält. Spåret hade legat i ca 4, 5 timme. När det väl var dax att ta det så hade det börjat snöa så att man knappt såg vart spårstarten var suck....Men hon jobbade SUPERBRA! I bland så trodde jag att hon kom fel, men nix hon hittade minsann rätt väg. Lite strul blev det vid en skarp sväng men efter att  ha nosat runt så hittade hon rätt & fortsatte sedan utan problem. Klöven hittade hon lätt som en plätt! Min superduktiga hund!!!!

Trizz fick en ganska kort spår som var relativt rakt. Hon strulade vid starten, var bara fixerad på det runtomkring bla på Marie som skulle fota....Men efter att ha testat om hon skulle ta starten så fick jag säga till henne att "nu jobbar vi" & se då satte hon fart. Tyckte att hon gick rent & rakt. Klöven hittade hon utan problem. Var jättenöjd med hennes arbete på spåret, men inte starten då. Men det får vi träna vidare på.

     
Spanar på Marie M....           Hittar klöven!

     
BELÖNING!!!                                                                    Tar INTE klöven!




Tränade också "framåt-hopp" med Trizz.. Hon har ju lite problem med att hon tar jättehopp. Byggde upp ett hinder med två markbommar innan. Ställde upp henne ca 1 meter bakom sista bommen & skickade henne på "framåt". Jösses, första gången hoppade hon över första bommen & sedan tog hon andra bommen i samma hopp som hopphindret. Men andra gången löste hon problemet & sedan hoppade hon jättebra! KUL!!! Ställde henne vid start, men det verkar som om hon vill sitta?! Måste fundera på vad jag vill att hon ska göra. Nu sitter/står hon kvar ganska säkert. Men självklart så måste jag träna mer på stadgan. Kunde lämna henne både åt sidan & framför samt byta typ vals. Så himla KUL att det fungerar trots att jag varit så dålig på att träna henne!! Men som sagt allt är så mkt roligare när man är fler!

Njut av era hundar! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0