Trizz min STJÄRNA!

I dag har det verkligen gått i hundarnas tecken, var ute & la viltspår vid 10-tiden. Han bara med att lägga 3 spår innan samlingen kl: 11.00. Så då blev det till att lägga ett till. Medans dom låg till sig åkte vi ut till klubben & kollade samt fikade.

Sedan var det dax att gå med på spåren & i dag så bara flöt ALLT så himla bra! Alla klarade sina spår, "snurrade" kanske lite men löste ev problem så himla BRA! Kul, kul!! Så trevligt med ambitiösa förare & taggadde hundar, bra för mig för då blir jag också taggad....

Trizz fick gå ett spår på ca 150 meter. Hon hade alldeles för mkt fokus på mig vid spårstarten & så var hon lite konfunderad över att 2 personer skulle hänga på!? Men den träningen behöver hon & som vanligt så släppte den ganska omgående. Men först så bara satt hon sig ner & väntade på köttbulle?!? Hmm kunde hon känna att jag hade en påse full i fickan??? Självklart, men hon vet nog att hon måste JOBBA för att få ngt...Så efter att bara vägrat gå så fick hon upp vittring & satte av. Inte går det fort men det går säkert! Hon klarade alla vinklar & bloduppehållet utan problem. Hon är bara för duktig!!! Allt bara flöt & när vi nästan var framme vid klöven så hörde hon Breeze skälla i bilen, suck....Se då fick hon det svårt, morsan skäller ska jag gå dit eller ska jag gå på spåret?!? Stackars lilla Trizz....Men efter att ha funderat ett tag & först gått på Breeze så tänkte hon om & gick på spåret & hittade klöven!!! Duktigt jobbat!!!

Sedan bar det av till klubben igen för agilityträning. Nu hade det självklart börjat regna men vem avstår träning för lite regn?! Inte jag idag i alla fall....


Trizz:
Byggde upp 3 hopp på raken som jag körde med Trizz både inkallning & sändande. Hon var bara för duktig! Sug på hinder, så kul att se!! Körde även sned start för att få en båge till hindeer 2 samt rak linje till hinder 3 efter sväng. Hon satt sten säkert & följde min handling till punkt & pricka! Stolt matte!!!!
Sedan körde jag flacka A hindret & hon tar det med fart & säkerhet. Hon vet nästan exakt vad hon ska gör på kontaktfältet, men i bland bara glömmer hon bort...Speciellt om Breeze tjuter i kopplet. Då har Trizzen svårt att koncentrera sig. Men om Breeze är tyst så sitter 2 på & 2 av klockrent! Hon stannar så fint & väntar på släppkommandot "fram" & så slänger jag köttbullepåsen & hänger på. Party!
Säcken tar hon från alla vinklar trots att den i dag var full med vatten ovanpå. Vad gör hon inte för köttbullar?!?
Sedan var det dax för gungan där hon ju ska springa längst ut för att åka hiss ner. Även där så gör hon vad hon ska & belönas rikligt med köttbullar. Första gångerna så höll jag emot lite men släppte mer & mer & sedan tog hon HELA GUNGAN helt själv! Dvs hon sprang upp-längst ut-åkte hiss ner-stannade på kontaktfältet-jag belönadde med köttbulle-hon stannade kvar tills släppkommandot kom-sprang fram till godispåsen. MIN NYA STJÄRNA!!!
Ja sedan blev det som det är med Breeze, gungan ska man ta HELA tiden! Likaså med säcken....Säcken gör mig inget men jag vill ju inte att hon ännu ska hålla på & ta gungan varje gång hon ser den UTAN mig! Även fast jag ställer ngt för så hoppar hon upp & ska ta den hmmm....SUG på hinder eller?!?!

Breeze:
Körde även kontaktfältsträning med henne på alla kontaktfältshinder. Hon är ju bara bäst! Så duktig & arbetsvillig!!!
Passade även på att köra lite handling med henne på hopp-hopp-vsväng till hopp-tunnel-vhopp-fram hopp. Starten var att sätta henne snett så att hon skulle få en rund båge till hinder nr 2. Hon följde min handling fullt ut, jag bara stod där & visade med armarna vad hon skulle göra & hon gjorde det. Superduper så kul att köra henne! Hon bara flyter fram när jag gör rätt(vilket händer att jag gör då & då ha,ha,ha...) Det är ju ngt lättare med henne när man "bara" behöver handla & inte springa som en tok. Har man en hund som suger på hinder är det ju ngt lättare att få det att flyta.

Milloo:
Körde även Mille på kontakfälten & han är också så himla duktig! Han verkligen VILL jobba & göra rätt! MIn Prins....
Han söker sig så läckert ner på 2 på & 2 av...I dag hade jag 100% rätt men det kanske beror på att det inte går så fort när jag kör hmmmJag kör mer på säkerhet/nogrannhet eller vad man nu ska kalla det.
Han fick också köra hopp med handling & han bara vill så KUL!

I dag var jag SUPERNÖJD med det mina hundar presterade! Trots att det regnade....Det bekom dom absolut ingenting.
Efteråt så känner jag att det var det jag behövde, att ngt gick MIN väg!!! Nu ska jag njuta av mina hundar, tills nästa träning. Kanske det blir i morgon OM det inte ösregnar, dom har ju lovat det suck....

Även träningen med My & Jim gick bra! Så kul att se deras framsteg! Dom kommer att bli farliga på banorna när dom väl börjar tävla det kan jag lova!

Nu sover mina hundar gott & mitt samveta för dom är på topp, för den här dagen....

Även gårdagen var OK, dom fick sig en långpromis på kvällskvisten runt Brunnsäng/Grusåsen & tillbaka. Breeze fick gå lös hela rundan & dom andra två gick också lösa mestadels. Men självklart inte utmed dom stora vägarna. Kändes så skönt att traska runt lite på vi går dit vi går ingen brådska hade vi heller & vädret var precis så där lagom... Var nog ute i 1,5 timme.

Njut av era hundar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0