Agilityträning igen...

Även i dag blev det klubben & agilityträning för hundarna. Elisabet med flock kom också vilket är så trevligt. Både för mig & hundarna.....Men Breeze var inte så förtjust i Gossi & ville gärna visa vem som bestämde, jösses Gossi är ca 5 månader. Hon vet nog vem som bestämmer utan att få tjyvnyp suck....

Började med att traska runt området & alla hundarna sparng för fullt. Sedan var det till att planera dagens övningar. För Gossi blev det en raksträcka med bommar på backen ngt som hon fixade galant!!!

Trizz: Fick också köra raksträckan med hopp-pinne-hopp x 4 på varje. Det gick bra, hon hade sug framåt mot mottagaren i det här fallet Elisabet. Sedan la jag till kort tunnel-lång böjd tunnel & raksträckan. Det gick ockå bra!
Efter paus skulle hon få köra raksträckan med studs, men se det ville hon inte alls?!? Hon tog ett sedan stack hon på sidan. Tog då bara 2 hinder & det gick, men så fort jag la på fler hinder så var det stopp....Suck. Hon vägrade ens att röra sig ur fläcken hur mkt lock vi än använde...Gott godis Nix-Godispåsen Nix!!! Då var det bara att ta ett hinder & sedan sätta undan henne.
Efter att ha kört Breeze tog jag ut henne igen & nu körde jag gungan & det gick ganska bra. Hon springer upp själv men missade första försöket. Tror att jag var lite i vägen......Men alla andra gånger så tog hon gungan helt utna ngn hjälp. Stod sedan kvar & fick godis innan hon fick sticka i väg till godisskålen som var placerad ca 2 meter framför gungan.
Nu var jag nöjd med henne & allt kändes något bättre. Vet att både hundarna & framförallt jag har mina stunder & dagar...Det är bara att träna vidare.....Får väl skylla på att solen sken & att det var varmt!!!

Breeze: Körde studs/gymnastikhoppning med henne. Skulle behöva öva detta mkt då jag tycket hon hoppar ngt flackt....Å det kom några rivningar. Hon har ju lite bråttom & då blir hon ju nästan automatiskt flack/låg=rivning. Skulle behöva gå en hoppkurs med henne.....
När sedan kort resp lång tunnel kom med innan ja då gick det i raketfart. Som sagt det här ska jag träna mer på!
Körde även balansen som sist men nu tog Elisabet emot ca 4 meter efter genom att slänga godispåsen när hon var på balansen. Hon fick mer fart men saktadde ner lite för tidigt. Jag vill ju att hon ska springa med FART ända ner till 2 på 2 av & sedan få frikommandot snabbt för att då få springa till godispåsen. det gick bättre & bättre men jag var ändå inte helt nöjd. Men det känns som om det är på G, med lite mer träning så.....

Milloo: Körde även Milloo på studsen & jösses vad DUKTIG han var!!! Han hoppade som en Prins & fixade övningen helt perfekt alla gånger! Han har en mkt bättre hoppteknink än vad Breeze har. Det märker man också på att han sällan river...
Han tog även korta res långa tunneln innan studsen så himla perfekt!!! Han var bara SUPERDUKTIG min Prins!!! Matte var så NÖJD efter att ha kört honom!!!

Även Elisabet var supernöjd med sina hundar i dag, "Pirre" Breeze brorsa hade nog vilat sig i form för han fixade alla övningar galant!!! Klart med en sådan supersyrra ha,ha,ha....Gossi, valpen var superduktig! Ett riktigt agilityämne! Tilly var också så himla duktig! Det märks att Elisabet har mer fokus nu & så har hon LOVAT (enligt mig) att tävla på våran tävling den 12/9 samt i Nykvarn den 13/9!!! Så i dag köpte hon Veronica Baches nya bok som jag varmt rekommenderar! Hon kände sig lite tvungen efter som hon nu ska satsa på en tävlingskarriär!Så ska det låta, man måste ha mål!

TACK Elisabet för en mycket trevlig dag med hundträning & sällskap! Tack också för den fina ryggan samt för alla snitzlar! Det här gör vi om nästa vecka!

Njut av era hundar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0