Hundträning igen...

Även fast man själv mår dåligt så måste ju hundarna få sitt....Skulle ju åka till Lillebror i Helsingborg & som bonus träffa Pezto, men nu blir det inte så suck...

Åkte ut till klubben & traskade runt en sväng med alla hundarna. Känns så härligt att ha alla 4 samlade...Ngt positivt i alla fall. Under promisen planerade jag lite vad jag skulle göra. Eftersom att jag fick slalombågarna av Ingela så hade jag tagit med dom. Så planen för Trizz var att äntligen få testa på slalom....
Det gick snabbt att klicka på dom...

Trizz: Slalom med bågar. Kände mig inte fullt kunnig på bågträning men det var bara att sätta igång. Första 3 gångerna fick hon bara gå i koppel & hon hoppade rakt ut första gången, påt igen....Nu gick hon hela salomet med liite hjälp av kopplet, ville ju inte att hon skulle hoppa ut igen. Superbelöning rakt fram efter sista pinnen. Totalt så fick hon gå slalomet ca 8 gg & jag varierade h/v varannan gång.

Alla: Sedan gjorde jag en leta godisruta till alla. Uppskattat kan jag lova. Därefter ställde jag alla på "stanna" medans jag gick i väg & la ut 3 leksaker som dom sedan fick leta upp & komma till mig med. Alla var med på noterna, ja förrutom att jag 2 gg fick gå tillbaka för då tyckte Trizz att jag gått lite väl långt. Det tyckte iockförsig inte jag men, men....Vill ju ha ett säkert stanna på henne.

Trizz igen: Ja så var det dax för slalomet igen. Kändes som om hon nästan fattat vad hon skulle göra...Hon fick för sig att hon skulle hoppa ut när hon passerat halva, men påt igen. Hmmm samma sak igen...Pratade lite mer med henne & se då fixade hon det. 5/7 fixade hon, ganska bra tycker jag. Men jag måste höra med ngn som kan metoden. Har jag gjort helt fel så har ju ingen skada skett ännu ha,ha,ha...Men det verkar som om hon tycker att det är lite kul, & hon har inga problem med att jag varierar sida.

Om jag mår lite bättre i morgon så åker jag ut igen....

På vägen hem så vek jag av till sandtaget för lite konditionsträning i sandbacken. Trizz drog som en avlöning, hon visste precis vad det var frågan om. Hon racade som en vildhund i sanden...
Slängde bollen så att dom fick springa 6 gg i backen. Sindie skulle bara få springa 1 gg men hon hade andra planer...Hon som är superlydig bara älskade att springa så då gjorde hon det. 1 gg fick jag stopp på henne 1 meter ner & då vände hon. Ja det slutade med att hon sprang 2,5 gg. Trizz sprang dubbelt mot dom andra för hon racade både upp & ner, på sidan & över sanden så det bara sprutade sand. Man verkligen såg att hon bara älskade det! Hon fick faktiskt med sig Mille ett par gånger. Jösses vad han sprang...Breeze hon gjorde vad hon skulle, dvs sprang upp & ner på mitt kommando.

Kändes helt OK på hemvägen, hundarna hade i alla fall fått sitt.

Ja då har man alla hundarna i en vecka istället för att inte ha ngn & vara på väg...på semester alltså. Den här helgen hade jag ju också anmält mig till en lydnadshelg, men den fick jag avboka eftersom att vi skulle åka på semester i morgon, lördag. Himla kul semester blir det suck...Hoppas bara att jag får fart på några hundkompisar så att åtminnstone hundarna får sitt.

Njut av era hundar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0