Klicker intro med Trizz


Började dagen med att slaska/halka runt i Bastmora skogarna med hundarna. Tur att dom kan gå lösa så att man helt kan fokusera på vad man själv sätter fötterna. Suck...Sedan blev det tandskrapning av Breeze & Milloo hmmm dom behöver tugga mer ben! Sedan var det Trizz tur att stifta bekanskap med tandskrapan oj,oj,oj det var INTE så kul! Men vi tog det försiktigt.

TACK snälla Gudrun för tandskrapningshjälpen!!!!

Sedan fick dom alla springa av sig på klubben & jösses vad dom sprang.....Innan det var dax att stoppa in Breeze & Milloo i bilen. För i dag var det klicker med Trizz som stod på schemat. Som tur var så började vi inne innan det var dax att testa ute. Jag & Gudrun slog oss ihop. För man ska ju aldrig köra klicker själv för då tränar man för länge! Tror att det även gäller "vanlig" träning, tror att dom flesta nöter alldeles för länge så att hundan hinner tröttna & tappa fokus. 30 sek x 3 med en liten paus mellan. Hur många tränar så intensivt??? Inte många tyvärr....Jag försöker men jag vet att jag gärna håller på längre, när jag väl tränar måste jag väl säga. Men jag tränar ju i alla fall i ganska små steg enligt mig själv....Måste börja tänka på hur länge jag håller på. Vet att jag har lite svårt med kriterierna måste planera mera & hålla mig till det så gott det går. Får nog börja skriva träningsdagbok igen.
Däremot tror jag att min belöningsfrekvens är OK! Snabbt-smått-gott...Det kan jag nog Tacka Anita Axelsson & makaroniräkningen & pinnkastningarna för.

Kan bara säga att det var en hel del som Anki sa som var en bra påminning om HUR jag ska träna. Men jösses jag måste ju komma förbi stegat BÖRJA träna.
Nåväl, Trizz var riktigt duktig & satte sig så fint i slasket!?! Klickade för sitt & ögonkontakt. Nu MÅSTE jag börja träna min blivande stjärna!!!

TACK härliga Anki för en mkt pedagogisk & inspirerande klicker info!!! Nu är man allt lite sugen på att börja träna igen.....

Passar på att Tacka Marianne & Uffe för en mycket trevlig kväll med god mat & dryck....Håller med om att vi måste ses snart igen, annars så går åren...

Kvällen avslutades med att Trizz under nattpinket tog sig ett ofrivilligt dopp i ett is/snötäckt dike!?!?
Jösses hon bara försvann.....Men huvudet var aldrig under men resten av kroppen var det. Hon hoppade på 3 ben en stund men det gick snabbt över. Klämde & kände men jag kunde inte se ngt & hon reagerade inte heller. Väl hemma så duschade jag av vinterbadaren. Å som vanligt blev det race i hela lägenheten efteråt som det alltid blir efter bad.

Njut av era hundar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0