Agilityträning för Annika A

Alla hundar fick hänga på till klubben, väl där fick dom springa av sig innan det var dax att bygga inför kvällens övningar. När väl allt var klart & Annika höll på med genomgången, temat för kvällen var kontaktfält. Så GICK STRÖMMEN!?!?! Typiskt!!! Dom fick i gång belysningen på stora planen samt i stugan men varje gång dom försökte att tända på agilityplanen gick strömmen på alla ställen......Vad göra??? Jo Annika planerade om fick då ta nästa gångs övningar dvs slalom. Så alla fick hjälpas åt att släpa upp slalom & tunnlar till stora planen.

Efter lite genomgång & uppvärmning var det dax, Ingela & Tindra började & efter att ha kört böjd tunnel-slalom-tunnel-slalom osv ett par omgångar var det dax för "kritiken" som bla löd: Belöna/peppa i slalomen! Därefter körde dom igen samma övning. Det gick BRA! Kul!

Sedan var det min & Milloo´s tur. Kändes sådär, han var alldeles för yvig i sin slalom teknik dvs han gjorde för stora bågar i slalomen. Men han gick in rätt alla gånger. Sen hade han lite svårt att suga in i tunneln, fick jobba in honon ordentligt. Men jag peppade/belönade honom i hela slalomen, hade ju hört att Ingela fick bastning för att det "saknades" smile....

Kritiken löd: Gå närmare honom i slalomen så att hans bågar blir mindre, då kan han koncentrera sig på att göra slalomen rakt fram utan att "vilja" gå emot mig....& träna vidare på bakombyten in i tunnlarna. Men till nästa omgång köra rakt in i tunnlarna.

Japp, då var det dax för omgång 2 & efter att ha fått lite tips så jädrar det var bara att köra! Jisses vad DUKTIG min Prins är!!! Han fick mycket mindre bågar & därmed gick han mycket snabbare! Min HÄRLIGA Milloo!!!
Någon gång kom han in så fort att han nästan sprang om kull inne i slalomen, smile.....Men då var det bara att springa fram & sedan göra om....
Jag var SUPERNÖJD med Milloo´s prestation!!! Kändes så himla KUL att äntligen få köra för instruktör igen!
(Sedan att jag knappt kom upp för trappan hemma är en annan historia......Suck.....)

Tips vi fick:Belöna hunden med ordet Bra! när den går ifrån i slalomen, dvs inte när den kommer emot oss...Oftast har ju hunden "problem" att gå ifrån oss. Belöna/peppa i slalomen/i tunnlarna, hunden måste veta att den är DUKTIG!!!
Fokusera på det du håller på med, i slalomen varje pinne-nästa hinder till nästa hinder-in/över nästa hinder. Belöna efteråt när hunden varit duktig!
Ni som var med: Har jag missat något? Hör av er!!! Det är lätt hänt att man missar några råd när man själv kör med hund....

Tror att det gick BRA för dom andra också i alla fall i omgång 2 smile........Såg att det verkligen släppte för Birgitta & Zingo, SUPERKUL! Men jag tror att Birgitta hört det tidigare: Fokus &  jobba där du är sedan jobba till nästa hinder!  Eller vad säger du, Birgitta? Även för Elsa & Grappa gick det bra, men Elsa gjorde några VÄLDIGT SENA bakombyten?! Men hon rättade till det bra,snacka om plan B....ha,ha,ha. Fart hade hon, ja det såg BRA ut!

Nu är det bara en gång kvar....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0