En riktig hunddag

I dag blev det en riktig hunddag! Åkte ut till klubben vid 9 tiden & gick en promenad med gänget. Lugnt, skönt & fint väder jisses vad BRA för själen......

Körde igenom Breeze i lydnaden, vi ska ju tävla i morgon igen....I dag var hon SUPER! Allt bara flöt på, jättekul att träna då!!! Hoppas bara att det sitter i tills i morgon. Ska man vara petnoga så hade hon lite svårt med att hålla positionen vid fot, kändes som om hon gick lite för långt fram....Men som vanligt behöver hon "värma" upp en del innan sedan blir det bättre. Avslutade när jag kände att hon gick exakt där jag ville ha henne.  Eftersom att ingen annan såg oss så var det nog nästintill perfekt ha,ha,ha....Ja ja men det kändes så lite i alla fall. Ska njuta av det tills i morgon, då kommer man väl ner på jorden igen.....

Körde sen Milloo på kontaktfälten & slalom. Kontaktfälten gick helt OK, slalomen är som vanligt FARTEN!!! Han går in bra, laddar upp för att SPRINGA dom sista pinnarna....Jag vill ha FART hela slalomen!!! Men men det är bara att TRÄNA vidare! Någon gång ska väl fartpoletten trilla ner på honom!!!

Sen var det dax för Breeze & där kan man ju snacka om FART i slalomen!!! Jisses vad FORT det går!!!! Körde bara högerslalom + olika svåra  ingångar. Ingångarna SATT varje gång! Superhund!!! + att HELA slalomen funkade! Nåja 1 gång gick hon ut vid pinne 10 av 8 försök!! Rekord eller??? Förra gången gick hon ju ut vid pinne 10 8 av 8 gånger! I dag körde jag med klicker & se det fungerade! Så nu får det nog bli klicker ett par gånger för att befästa att det blir 12 pinnar VARJE gång!

Paus & lite godisletande för hela gänget i väntan på att Lena & Elisabet skulle komma med sina.
Passade på att ställa upp ett L med hopp-hopp-hopp sväng vänster hopp-tunnel-hopp-hopp-hopp.
Avstånden mellan hoppen blev ca 2 meter med en pinne på backen vid varje. Övningen skulle ju passa våra bebisar, Trizz & Hexa. Tränar ju mycket fart & framåt med Trizz så hon vet vad det är frågan om.

Så när väl dom kom började Lena med Hexa, jag var mottagare & hon fick börja med ett hinder & pinnen på backen. Hon var duktig men så har hon julite att brås på fniss hon är ju halvsyrra till Breeze.....

Trizz var superduktig! Hon skuttade över snea bommar & sprang klockrent, min blivande stjärna!!!

Sedan körde Lena & Elisabet sina resterande hundar. I dag tyckte jag att både fyr & två benta skötte sig BRA! Kul att se!!! Det är ju nästan 1 år sedan sist så jag hade ju mina farhågor, ha,ha,ha.....Men det verkade som om dom var laddade! Kändes nästan som om det vore DAX för en tävlingsstart snart eller????

Sedan gjorde Lena & Elisabet en sökruta medans jag återigen körde Breeze & Milloo på nästintill samma övningar som dom gjort. La bara in lite mer handling. Har ju lite väl mycket ont i bäckenet i dag så det fick bli handling på avstånd så den här övningen passade perfekt! Sug framåt har dom ju, nja Milloo kan få försig att "hallå var är du??" men i dag fixade han det!

Körde sökrutan med Trizz & Sindie. Trizz har inte gjort det förrut så övningen blev väldigt enkel. Hon sprang ut till leksaken & tittade på den. Sedan bytte jag till godisbehållaren & skickade ut båda två samtidigt & se då BAR Trizz godisbehållaren!!! Får träna mer på detta.
Sindie fixade detta lätt som en plätt men hon fick i alla fall jobba lite. Såg ut som om hon tyckte det var KUL! Min lilla gammeltant!

Avslutade med att ALLA hundar fick springa tillsammans. Det är så häftigt att se alla dessa sheltisar springa tillsammans!!!! Härligt avslut på en härlig dag!
Ser redan fram emot nästa onsdag! Då är det dax igen..............

Tyvärr blev det ingen Sörmlandscup för Anders, Breeze & Milloo. Anders har ont i foten & måste vila den till i helgen då han har fotbollsmatch. Suck men så är det......Nu håller jag tummarna för Ingela & Birgitta!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0